Muusikoiden.net
20.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 06.09.2009 - Helsingin Balalaikkaorkesteri


Päivämäärä:su 06.09.2009
Esiintyjä:Helsingin Balalaikkaorkesteri
Paikka:Helsinki, Balderin sali
Lisätietoja:Kohta 100-vuotias Helsingin Balalaikkaorkesteri avaa syyskautensa

Ensi vuonna sata vuotta täyttävä Helsingin Balalaikkaorkesteri konsertoi Balderin salissa sunnuntaina 6. syyskuuta. Orkesteria johtaa Gennadi Klykov. Konsertissa kuullaan kauneimpia kansanlaulusovituksia ja balalaikkaorkesterille sävellettyä musiikkia. Lisäksi orkesteri esittää Theodorakiksen ja Shostakovitshin teoksia.

Solistit Heli Jormanainen ja Slava Druzhinin laulavat tuttuja ja rakastettuja venäläisiä ikivihreitä laulelmia ja romansseja kuten Yksinäinen harmonikka sekä Vanha Vaahtera. Balalaikkasolisti Jani Jeskanen soittaa Shalovin sovituksen venäläisestä kansanlaulusta Valenki ja domristi Pentti Yrjänäinen romanisävelmän Mardjandja, johon domrataituri Alexander Tsygankov on tehnyt upean orkesterisovituksen. Harmonikkataiteilija Andrei Gogolev loihtii konserttiin virtuoosimaisia säveliä soittaessaan variaatioita ukrainalaisesta kansansävelmästä Ajoi kasakka Tonavan taa (Minka).

Helsingin Balalaikkaorkesteri on toiminut vuodesta 1910 ja se on pietarilaisen Andrejevin orkesterin (perustettu v. 1888) jälkeen toiseksi vanhin balalaikkaorkesteri maailmassa. Helsingin Balalaikkaorkesteri on konsertoinut pitkän historiansa aikana eri puolilla Suomea sekä useita kertoja Venäjällä, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa ja Portugalissa. Konsertti Balderin salissa valmistaa orkesteria 100-vuotisjuhlakonserttiin, joka pidetään Finlandia-talossa huhtikuussa 2010.

Helsingin Balalaikkaorkesterin konsertti Balderin salissa (Aleksanterinkatu 12, Helsinki) su 6. syyskuuta klo 19.00. Liput 10 euroa Lippupalvelusta tai tuntia ennen ovelta.

Konsertin järjestää Helsingin Balalaikkaorkesteriyhdistys ry.
Lisätietoja: puheenjohtaja Cátia Suomalainen Pedrosa, info@balalaikka.fi tai 040-7511257.
Internet:-
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti