Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 10.09.2009 - Piirrosjazz


Päivämäärä:to 10.09.2009
Esiintyjät:Piirrosjazz

Katriinamies
Sarjakuvafestivaalien DJ:t

Paikka:Helsinki, Ravintola Belly
Lisätietoja:To 10.9. Ravintola Belly, Uudenmaankatu 16-20
COMICS IN CONCERT - moninäytöksinen sarjakuvaklubi
liput 6e + 2e narikka
Lippuja ovelta klo 20:00 alkaen.
LIppuja myy myös Tiketti ja Sarjakuvakeskus


Helsingin Sarjakuvafestivaalit ottavat varaslähdön festivaaliviikon torstaina Ravintola Bellyssä, Uudenmaankadulla. Ohjelmassa luvassa mm. norjalaisen Bendik Kaltenbornin animaatio The End, improvisaatioduo Katriinamiehen poikkitaiteellinen show, sekä Ville Rannan luotsaama Piirrosjazz-konsertti!

Illan aloittaa Katriinamies-duo. Naamakustannuksesta tutut Antti Kiro ja Karri Lehtonen näyttävät mistä Improvisaatiomusiikkisarjakuvateatteriassa on kyse! Sarjakuvatiivistelmäteatterin lisäksi näemme myös herrojen kitara-laulu-duon Katriinamiehen improvisoivan kappaleensa yleisön toiveiden mukaan!

"Katriinamies on improvisaatio-orkesteri, joka on perustettu anno domini 2007. Biisejä tehdessämme käytämme erilaisia improvissatiomenetelmiä, jotka pohjautuvat Keith "Keke" Johnstonen improvisaatiometodiin ja Keke Rosbergin formulauraan. Pyrimme irti liiallisesta suunnitelmallisuudesta ja hinkkaamisesta. Katriinamies kykenee musiikillisen osaamisensa lisäksi myös muihin suorituksiin, kuten esimerkiksi performansseihin, kehollisiin installaatioihin, runouteen. "

Välinäytöksenä näemme norjalaisen Bendik Kaltenbornin hiipivän ja kammottavasti mahanpohjassa kutkuttavan animaation The End. Kaltenborn itse on sanonut teoksesta seuraavaa: "The movie is basically about landscapes, with and without water. And about death. And stupidity, on many levels." Vaatimattomasti sanottu animaatiosta joka väreilee suoraan Hayao Miyazakin ja Tove Janssonin jalanjäljissä, näennäisen yksinkertaisena ja vähäeleisenä, mutta sydänjuuria myöten kutkuttavana. Samaa voi sanoa Daniel Herskedelin vimmaisesta sävellystyöstä, joka kaikuu ja ja pauhaa läpi animaation. Välillä vaieten liki kuulemattomiin ja äkillisesti taas voimistuen massiiviseksi äänitornadoksi joka jättää kuulijansa haukkomaan henkeään. The End on kuvaelma sadan vuoden yksinäisyydestä jonka kaikkien tulisi nähdä!

Piirtäjä, kitaristi ja haitaristi muodostavat uudenlaisen jazz-trion. Live-piirroskonserttien idea tulee Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilta Ranskasta, missä konsepti on saavuttanut suuren suosion. Sarjakuvataiteilija Ville Ranta on ollut Angoulêmen piirroskonserteissa mukana alusta asti, vuodesta 2006. Aleksi Ranta ja Niko Kumpuvaara ovat tunnustusta saaneita jazz-muusikoita, joiden soitossa on runsaasti bossanovan ja tangon rytmejä.

PIIRROSJAZZ
Ville Ranta, piirros
Aleksi Ranta, kitara
Niko Kumpuvaara, haitari


Tervetuloa!
Internet:http://www.villeranta.com
http://www.sarjakuvafestivaalit.fi
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti