Muusikoiden.net
24.05.2019
 

Etusivulle
JäsenetKirjaudu sisäänOma sivuPikaviestitRekisteröidyHakuOnline
Palaute

Jäsenkuvaus: helenaxx (#101337)

Rekisteröitynyt:31.05.2009
Viim. kirjautunut:24.08.2009
Viim. aktiivinen:24.08.2009 17:22   (9vuotta, 274vrk, 21h, ja 26min sitten)
 
Paikkakunta:Vantaa
 
Kuvaus:Hei, j
ospa joku kiinnostunut käy tällä sivulla paljon myöhemmin kuin edelliset viestit ovat tänne ilmestyneet, siis touko-kesäkuun vaihteessa 2009.

Olen vähäoppinen, varttunut laulun harrastajanainen ja musiikin kuuntelija, jolla ei ole vankkaa musiikkiopetuksen antamaa pohjaa, mutta joka saan iloa ja voimaa harrastuksesta. Jatkan tavallani lapsuuden ja nuoruuden taideharrastuksia, olin 12-20 -vuotiaana intohimoinen runouden harrastaja ja runojen kirjoittaja, mm. NVL:n jäsen.

Haen keskustelukumppaniksi ja kokemusten (ml. musisoimisen ja siihen syventymisen tuottavien tunteiden) jakajaksi varttunutta naispuolista laulun harrastajaa, jolla EI ole varsinaista musiikkikoulutusta, joka ei osaa solfata l. laulaa suoraan nuoteista ja jolla ei ole kotona kaiken maailman pelejä ja vehkeitä ja viimeisiä vimpaimia. En siis ole sofistikoitunut ja sivistynyt kuten ikäiseni keskuksissa kasvaneet erilaisten tyttö- ja poikalyseoitten kasvatit tai nykyiset nuoret aikuiset, joiden hyväksi teimme musiikkikasvatuksen vahvistamiseksi kulttuuripoliittista työtä ollessamme itse nuoria - ja siis vaille sitä sivistystä jääneitä.

Haen siis oikeata amatööriä, jota kiinnostaisi kokeilla, tutkiskella ja harrastella klassista musiikkia (esim. Sumi Jon esittämää Vivaldin Sposa son disprezzata) laulamisen ja tiedon sekä elämysten karttumisen ilosta. Jazzin ja kansanmusiikin tuntemuksen kartuttaminen kiinnostaa, vanha kosketus on 70-luvun laululiikkeeseen kuuntelijana - silloisen kaunokirjallisuuden harrastuksen rinnalla.

Olen aloittanut vuosikymmeniä sitten käymäni maalaisoppikoulun keskikouluaikaisen kanttorin opetuksen jälkeen kuorolaisena kolme vuotta sitten. Olen laulanut sopraanossa mm. Vivaldin Gloriaa, Haydnin Missa brevistä ja viimeksi Graunin Der Tod Jesu -kärsimyskantaattia. Asun nykyisin pääkaupunkiseudulla.

Laulamisesta on tullut paljon tärkeämpi asia, kuin aloittaessani arvasinkaan. Kuoronjohtaja siirsi aivan äskettäin minut sopraanosta alttoon.

Olen nyt pulassa, miten oppia omat melodiat ja pysyä siinä. Toistaiseksi arvioijat ovat pitäneet korvaani melko tarkkana, mutta kuulon alenema haittaa nyt ilmiselvästi alton stemmojen omaksumista - ongelmana kun on puheenkin erottaminen silloin kun on samassa tilassa monia ääniä.

Miten stemman vaihtajat ovat selvinneet? Kertokaa kokemuksista ja nikseistä! Olen siis varttunut laulaja, joka on löytänyt tässä harrastuksessa itsestään ja elämästä paljon hienoa uutta eikä halua luovuttaa.

Missä olet, innostunut ja innostava uusi ystävä?
 
Allekirjoitus:

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti