[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: Wedding


24.03.2005 - Muusikoiden.netin haastattelussa Wedding:in kitaristi Sam Rawola.
Kuva Pauliina Kunvik.


Muusikoiden.net: Voititte juuri Turku Bandstand 2005 bändikisan. Mitkä ovat tunnelmat ja suunnitelmat?

Sam Rawola: Tunnelmat ovat loistavat ja onnellisen kiireiset. Pidettiin voiton jälkeen muutama päivä vapaata treeneistä ja tehtiin markkinointisuunnitelma, jota sitten ollaan nyt lähdetty toteuttamaan. Ei tätä olla vielä konkreettisesti varmaankaan tajuttu, että mitä tässä ollaan voitettu. Puuskutetaan yhä vanhaan malliin ellei jopa kovempaakin eteenpäin. Ollaan kyllä huomattu, että kyllä voitto tuo mukanaan paljon uusia kontakteja, jotka ovat musamaailmassa elintärkeitä! Nyt tulevaisuudessa olisi homman nimi se, että me paisutetaan tämä meidän juttumme niin isoksi, että kaikki huomaisivat, että kuinka hyvä musiikki ja meininki meillä on ja kävisivät sitten keikoillakin kuuntelemassa. Eurooppaa lähdetään myös myöhemmin tänä vuonna valloittamaan.

Muusikoiden.net: Miten Wedding syntyi?

Sam Rawola: Wedding perustettiin loppukesästä 2000 Eazyn ja minun, Sam Rawola, toimesta. Nykyiseen kokoonpanoon päätyttiin viime lokakuussa, kun Tony liittyi iloisee joukkoomme. Siitä alkaen homma onkin raksuttanut melkoista haipakkaa eteenpäin.

Muusikoiden.net: Mitkä ovat olleet innoittajianne?

Sam Rawola: Näitä löytyy itse kultakin monia. Mutta sanottakoot, että enemmistö artisteista liikkuu tuolla raskaamman rokin, mutta myös kevyesti tuolla funkin, progen ja jazzin puolella. RHCP, The Rasmus, Audioslave, Velvet Revolver ovat viileitä näin muutamia mainitakseni. Kuuntelemme todella monipuolisesti musiikkia, vaikka oma musiikkimme olisikin jokseenkin rajattu moderniin hard rockiin.

Muusikoiden.net: Miten Wedding yhteyeen sävellykset syntyvät?

Sam Rawola: Kaikki osallistuvat biisintekoon, mikä on loistavaa. Kukin tekee tai vähintään sovittaa aina omat osuutensa. Tämä tiimi on dynamiittia. Arvostamme toistemme lahjakkuuksia ja taitoja valtavasti.

Muusikoiden.net: Entä mistä ammennatte sanoituksenne, miten ne syntyvät?

Sam Rawola: Sanoituspohjat ovat monesti omista elämistämme tai esim. poliittisista epäkohdista. Kun pystyy elämään biisin mukana, niin se kasvaa aivan erilaisiin atmosfääreihin. Välillä haemme myös inspiraatiota muualtakin. Esim. Eazy ja Arska kävivät viime syksyllä tsekkaamassa Tukholman meininkiä ja Tony ja minä kävimme juuri tammikuussa katsastamassa Lontoon meiningin ja luomassa uusia kontakteja sinne suuntaan siinä samalla.

Muusikoiden.net: Mikä on suurin motiivi bänditoiminnassa?

Sam Rawola: Me rakastetaan musiikkia ja soittamista. Haluamme tehdä tällä elantomme. Ei kai siinä mitään muuta ole. Kun hommasta nauttii, niin mikäs siinä.

Muusikoiden.net: Jos saisitte kolme toivomusta, mitä ne olisivat?

Sam Rawola: Ainahan sitä lottovoittoa toivois. Toiseksi olisi kiva turvata oma ja läheisten terveys loppuelämäksi. Kolmanneksi, että saisi tehdä tätä musahommaa niin pitkään kuin haluaisi ilman, että tarvitsisi pelätä olevansa PA hiljaisemman kauden tullenkaan.

Muusikoiden.net: Motto / elämänfilosofia?

Sam Rawola: Elä ja vaikuta. Olkaa oma itsenne ja rakastakaa ihmisiä ympärillänne!! Me kaikki olemme uniikkeja taideteoksia, kunhan sen vaan itse tajuamme ensin. Toisilta siihen menee vaan vähemmän aikaa;).


Internet: www.wedding1.net

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.