[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: Thee Ultra Bimboos

Thee Ultra Bimboos

06.03.2001 - Thee Ultra Bimboosin Maria (kitara, taustalaulu) sekä Milla (rummut) haastattelussa.

Muusikoiden.net: Olette olleet jonkin aikaa poissa julkisuudesta, mitä Thee Ultra Bimboosille kuuluu? Onko luvassa kenties uusia julkaisuja?

Maria: Thee Ultra Bimboos voi erittäin hyvin! Olemme tehneet paljon uusia biisejä ja niitä tulee koko ajan lisää. Lisäksi ainakin yksi cover-biisi on otettu haltuun tässä taannoin. Treenaamme ahkerasti ja punomme uusia juonia.. Toukokuussa pitäisi Bad Afro-singlen tulla ulos. Sinkun nimi on "Jukka Perkele!"

Milla: Ollaanko me oltu poissa julkisuudesta? Musta päin vastoin tuntuu, että koko ajan ollaan jossain kommentoimassa jotakin, mutta se on vaan hyvä, meillä on paljon sanottavaa!

Muusikoiden.net: Onko mieleen jäänyt jotain erikoista keikkakokemusta? Ideaali keikka?

Maria: Lähes kaikki keikat ovat jollain tavalla erikoisia, yllätyksiä tulee aina. Tässä esimerkki: Herrasmiesrockissa sain koko ajan kauheita sähköiskuja mikistä, laulaminen oli tuskaa ja pelotti. Onneksi joku ystävällinen herrasmies heitti alushousunsa lavalle ja minä kääräisin ne mikrofonin ympärille. Eipä sattunut enää ja tunnelma oli katossa (taisivat olla käytetyt kalsarit...?) Samalla keikalla joku tosin heitti Sallaa vessapaperirullalla päähän.

Ideaalikeikka mun mielestä on sellainen, jossa lava on miellyttävä (ei liian korkea!), yleisö on lähellä, valot ovat lähes syntisen hyvät eli paljon punaista väriä, lavalle kuulee kaiken hyvin, jopa laulut!! Yleisö ja bändi kohtaavat suuren ja hikisen rock`n`rolljuhlan merkeissä, tanssivat, laulavat, sekoilevat, tytöt ja pojat tapaavat. Soitto kulkee kuin itsestään eikä jännitä liikaa.

Milla: Viimeisin erikoinen keikkakokemus oli reilu viikko sitten Tampereella Hellacoptersin kanssa. Hieno meininki kerta kaikkiaan. Ideaali keikka on silkkaa juhlaa: kaikki lähtee jotenkin lentoon jo alussa, yleisöllä on suuri vaikutus. Me halutaan pitää lavalla hauskaa ja toivotaan, että yleisö juhlii mukana.

Muusikoiden.net: Mitä inspiroivia esikuvia bändillä on? Minkälaista musiikkia kuuntelette?

Maria: Esikuvia on niiiin paljon! En osaa nimetä vain yhtä tiettyä. Tietysti on helpompi ihailla hyvää muusikkoa joka ei ole täysin tyhjäpää kuin jotain lahjakasta, mutta täyttä tampiota (esim. Gallagherin sottanaamat...) Eli kyllä persoonalla on väliä! Ja tyylitaju yleensä on plussaa. Kuuntelen mieluiten Rollareita, Beatlesia, Crampsia, Bob Dylania, Nancy Sinatraa jne. Viime aikoina on levylautasella pyörinyt Hives, Hellacopters, Flaming Sideburns, Buena Vista Social Club, Blondie, Barry Adamson, Tom Waits, Billie Holiday, Dusty Springfield jne. Kuuntelen myös meidän reeninauhoja paljon mikä on kyllä aika perverssiä, myönnän...

Milla: Bändin kollektiivisia suosikkeja ovat mm. Dead Moon, Cramps, Soundtrack of Our Lives, Rollarit, Iggy ym ym. Meillä on suht. samanlainen musiikkimaku, mutta jokaisella on myös henkilökohtaiset suosikkinsa. Esim. minä olen hiljattain hurahtanut Turbonegroon ja Hellacoptersiin.

Maria

Muusikoiden.net: Miten Thee Ultra Bimboos:in kappaleet syntyvät?

Maria: Usein alkaa vaan päässä soida joku melodia. Joko yhtäkkiä kuin taivaalta tupsahtaen tai sitten kitaraa soitellessa. Ehkä joku satunnainen lause myös liittyy tähän melodiaan. Sitten vaan kimppuun eli sanat ja soinnut paperille ja kasetille koko homma (etten unohda sitä...) Sitten reenikämpälle esittelemään biisi tytöille ja sovittamaan. Kaikki ehdottavat sovitusjuttuja ja kaikkea kokeillaan. Suffeli saa muotoilla laulumelodiat ja sanat itselleen sopiviksi. Joskus biisejä "leikataan ja liimataan" jne...Ja reenausta sitten vaan kauheesti. Studiossa biisit monesti myös hieman muuttuvat.

Milla: Mulla on aika sama metodi kuin Marialla, eli ei tiettyä metodia. Parhaat biisit on ns. taivaan lahjoja, ne tulee luo jostain sfääreistä melodioina tai sanoituksina ja sitten vaan kimppuun, työstämään muiden kanssa. Kuulostaa oudolta, mutta niin se vaan on.

Muusikoiden.net: Mistä ammennatte sanoituksenne?

Maria: Omista kokemuksista höystettynä mielikuvituksella ja trash-kulttuurilla...

Milla: Elämästä, rakkaudesta, ylipäätään suurista tunteista. Ja hämäristä/kiehtovista asioista, kuten bileistä, autoista tai mieleenpainuvista henkilöistä.

Muusikoiden.net: Onko teillä rohtoja aloitteleville artisteille, jotka jännittävät esiintymistä?

Maria: Voi kun olisikin kun itseäänkin aina jännittää niin paljon...Kyllä se rentouttava olut tai joku napanderi on ihan hyvä rohto. Ja se, että ei ota itseään liian vakavasti. Se myös helpottaa että tietää ettei ole yksin vaan koko bändi on samassa veneessä (ilman airoja ja kompassi hukassa...)

Milla: Koettakaa vaan nauttia mahdollisimman paljon ja jäkittää mahdollisimman vähän. Napanderi ennen keikkaa on suositeltava, ellei peräti pakollinen rentoutumiskeino. Onneksi rokissa ei ole dopingtestejä, aika monella kävisi käry.

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat?

Maria: Tehdään mahtavia uusia biisejä ja soitetaan sairaan hyvin tietty! Pidetään hauskaa ja toivottavasti saadaan kesäksi festarikeikkoja. Maalikuussa alkaa suomen rundi Hybrid Childrenin kanssa ja Toukokuussa DevilDolls-kiertue, jonka puitteissa käymme Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa ja tietysti kurvaamme myös tänne, Turkuun ja Helsinkiin.

Muusikoiden.net: Motto / elämänfilosofia.

Maria: Let`s born to rock. / Rakkaus on tärkeintä elämässä. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi pelkästään muiden miellyttämiseen. "It`s my life and I do what I want, it`s my mind and I think what I want!" Isäni opetti minulle pienenä että "Lähteelle pääsee kulkemalla vastavirtaan". Näin on.

Milla: Hömpöti hömpöti ja Voi rähmän käki. ®Salla.

Thee Ultra Bimboos
Thee Ultra Bimboos: Suffeli (laulu, kitara) Milla (rummut) Salla (basso) Maria (kitara, taustalaulu)


Kotisivut Rockdatassa

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.