[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: Parasite City

Parasite City
29.02.2008 - Tällä kierroksella Muusikoiden.net tutkailee debyyttialbuminsa "10 Hits To K.O" julkaissutta Parasite City -yhtyettä. Kysymyksiin vastailivat yhtyeen laulaja Sebastian ja kitaristi Jari...


Muusikoiden.net: Ketä olette, mistä tulette, ja millä asialla liikutte?

Sebastian: Bändin nimi on Parasite City, johon kuuluu viisi äijää nimeltä Sebastian, Antti, Jari, Heikki ja Ilari. Kaikki muut asutaan Tampereella ja Heikki Helsingissä. Me soitetaan rockia.

Muusikoiden.net: Bändin lyhyt historia omin sanoin?

Jari: Minä ja Antti pistettiin bändi kasaan 2001. Ensin jamiteltiin kahdestaan ja kun huomattiin, että musamaku käy yhteen, niin päätettiin perustaa bändi. Heikki oli Antin vanhoja tuttuja ja tuli mukaan sitä kautta. Sebastian löytyi muusikoiden.netin ilmoituksen kautta;) ja Ilari samalla tavalla vuonna 2004. Sen jälkeen on heitetty paljon keikkaa suomessa ja ulkomailla ja nyt tuli eka levy pihalle. Tästä on hyvä jatkaa...

Muusikoiden.net: Miten tällä hetkellä menee?

Sebastian: Juuri nyt menee ihan kivasti. Ensimmäinen levy on juuri ilmestynyt ja keikkaa on riittänyt hyvin. Levystä tuli hyvä ja olemme äijien kanssa todella ylpeitä siitä. Jännitetään nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan... Kaikenlaista pientä säätöä on vähän joka puolelle.

Muusikoiden.net: Kuvailkaa musiikkianne omin sanoin?

Sebastian: Energistä katurockia.

Muusikoiden.net: Mistä ideat biiseihin, ja kuka ne tekee?

Jari: Osa on mun tekemiä ja ideat on omasta sairaasta mielikuvituksesta ja kokemuksista. Antti on sanoittanut muutaman biisin joista levylle päätyi mm. Battle Song

Sebastian: Mä teen kanssa biisejä ja sanoituksia. Ideat niihin tulee milloin mistäkin, mutta kuitenkin suurimmaksi osaksi omista kokemuksista ja tilanteista. Välillä se on helppoa ja kivutonta ja toisinaan tuntuu ettei pysty kirjoittamaan yhtään mitään järkevää.

Muusikoiden.net: Mitä haluatte musallanne viestiä? Miksi?

Sebastian: Me tehdään musiikkia, koska me rakastetaan tehdä sitä. Mitä viestimiseen tulee, niin se vaihtelee hyvin paljon... Joissakin biiseissä lauletaan kodittomuudesta ja toisessa eletään rocktähden elämää. Muutama biisi levyllä kapinoi yleistä maailmantilannetta vastaan, eritoten turhia sotia vastaan, kun taas jossain biisissä lauletaan seksistä. Yleensäkin haluamme viestiä, että rock on hengissä ja periksi ei anneta...

Muusikoiden.net: Minkälainen levyn tekoprosessi oli?

Sebastian: Meillä oli kaksi esituotantopäivää Johnnyn kanssa, jossa käytiin vähän läpi biisejä ja sovituksia. Suunniteltiin vähän aikatauluja(jotka paukkui) yms. Varsinainen äänitysprosessi alkoi demopohjien nauhoittamisella, joiden päälle Ilari soitti hirveän läjän rumpuraitoja. Siihen kului joku kaksi viikkoa, jonka jälkeen Heikki soitti bassot. Antti ja Jari soitti Heikin jälkeen kitarat ja mä vedin laulut lopuksi. Perussettiä. Aika paljon tuli kuitenkin ideoita joten äänitettiin uusiksi kitararaitoja yms. Aikaa kului yhteensä levyn valmistumiseen n. puoli vuotta. Tähän väliin tapahtui ja sattui ihan mahdoton määrä asioita, joiden kertomiseen menisi ikuisuus... Alkoholia, naisia, ruokaa, väittelyitä, sopimisia, juhlia, töitä, keikkoja...

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat? Mitä odotuksia?

Sebastian: Ensiksi saada hyvä ohjelmatoimisto ja päästä keikkailemaan enemmän ulkomaille esim. Saksaan. Sitten myöhemmin miettiä toista levyä ja isompia reissuja kauemmas. Odotukset on korkealla, mutta lapsenaskelin edetään kohti päämäärää. Hiljaa hyvä tulee.

Muusikoiden.net: Onko teillä esikuvia? Ketkä?

Jari: Mulla menee esikuvat tonne 70-, 80- luvun bändeihin ja muusikoihin. Tyyliin Rainbow, Dio ja muut semmoset vanhat pierut.

Sebastian: G.n.R, Bruce Springsteen, MacGyver, perhe.

Muusikoiden.net: Parasta ja pahinta muusikon elämässä?

Sebastian: Parasta muusikon elämässä on vapaus nähdä ja tehdä paljon. Reissataan ympäri suomea ja muita maita, tutustutaan uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, nukutaan myöhään ja päästään soittamaan ihmisille omaa musiikkia. Yleensäkin parasta on se, että saa tehdä sitä mitä rakastaa. Pahinta on varmaan perhe-elämän vaikeutuminen niille kenellä sitä on. Tyttökaverit tai vaimot ja lapset eivät näe miestä kovin usein jos tulee pitkiä kiertueita ja sitä menettää semmoisen normaalin rytmin. Se on aika haastavaa seurustella muusikon kanssa, koska kiertueilla saattaa mennä pitkään ja koti-illat on harvassa. Sitten, kun lopulta pääsee kotiin niin on yleensä sen verran väsynyt kiertueesta, että ei jaksa ajatella muuta kuin lepoa, vaikka puoliso on odottanut pitkään ja hartaasti, että pääsee viettämään aikaa ja tekemään yhdessä asioita. Kiertueilla ei joudu tekemään ruokaa, tiskaamaan tai siivoamaan niin kotiintulessa nämä asiat tuntuu jotenkin oudoille ja vastenmielisille. Poikamiehenä on kiva olla muusikko, mutta ei sitä yksin voi olla loppuelämää.

Muusikoiden.net: Kertokaa joku keikkakommellus?

Sebastian: Lahdessa kesken keikkaa joku äijä oli hiipinyt lavalle sivukautta ja tuli ja laittoi kätensä mun kaulan ympärille. Luulin, että se oli Antti, mutta säikähdin kun näin, että Antti onkin muualla ja tämä kaveri oli joku ihan outo tyyppi. Otin miehestä kiinni ja heitin sen lavalta yleisöön. Siellä se keräili luitaan vähän aikaa ja seurasin, että tuleeko se päälle vai ei... Loppukeikka menikin sitten ihan rauhassa.

Muusikoiden.net: Minkälaiset tyypit diggaavat bändiänne?

Sebastian: Semmoiset tyypit ketkä arvostavat ja pitävät hyvästä livebändistä ja hyvistä biiseistä. Meidän fanipohja on aika laajaa... Siellä on 6-vuotiaista 56-vuotiaisiin.

Muusikoiden.net: Mitä haluatte sanoa tätä haastattelua lukeville?

Sebastian: Tehkää mieluummin huonosti jotain mitä rakastatte tehdä kuin hyvin jotain mitä vihaatte tehdä. Kiitos, että jaksoitte lukea loppuun asti ja nähdään keikoilla!


www.parasitecity.net
www.myspace.com/parasitecity

Kuva © Jerry Hellström

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.