[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: Freakenstein

Freakenstein
28.06.2005 - Muusikoiden.netin haastattelussa omakustannelevyn julkaissut Freakenstein.


Toimittaja tahtoo mainita kirjoitushetkellä kuuntelevansa Freakensteinin treenejä Porin Anniksen oleskelutiloissa.. juuri polkaisivat ensimmäisen biisin käyntiin ja aikamoisen tiukalta meiningiltä kuulostaa. Selkeä livebändi. levyn nimikkobiisillä jatkuu.. tutulta kuulostaa! Sarjakuvarock on hyvä kuvaus, mieleen piirtyy mustavalkoinen strippi, kulmikkaat karikatyyrit ja paksu, uhkaava varjo taustalle.

..ja joo, JCM 800 murina miellyttää, vaikka seinien läpi korviini tuleekin.

Muusikoiden.net: Mikä ja kuka on Freakenstein, keitä te olette?

Freakenstein: Olemme Porilainen Sarjakuvarokkia soittava viisikko: Zimi (kitara), J.Lepistö (kitara), Epe (basso), Haitham (rummut), Tatta (laulu).

Muusikoiden.net: Miten olette löytäneet toisenne, kuvailkaa musiikkianne? Genre?

Freakenstein: Freakenstein on perustettu vuonna 1997 Zimin, alkuperäisen laulajan Johanin ja J.Lepistön kanssa. Rumpali Haitham löytyi ilmoituksen kautta.. ja basisti Epe vaan tuli jostain messiin, niin piti käydä. 2004 kesä, tarkemmin sanottuna Juhannuksen tienoo, toi tullessaan uuden laulajan, Tattan (naislaulajaa haettiinkin).. ja heti kolahti! Tattalla on nuoresta iästään huolimatta hiton paljon kokemusta musa/bänditouhuista ja häntä on monessa genressä jo keitetty.

Genre..? Ei olla kaukana jos sanotaan Gothic action punk-rock, jos ei tällaista genreä ole aiemmin ollut, niin nyt on. Musaa tehdään pääasiassa itsemme takia, mutta toki on mahtavaa kun jengi diggaa ja siihen totta kai pyritään!

Muusikoiden.net: Olette toukokuussa julkaisseet 5 biisin omakustannelevyn. Millainen oli levyntekoprosessi? Kuka kirjoittaa biisit, lyriikat? Miksaus/tuotanto?

Freakenstein: Levy äänitettiin Porin Anniksen (Annankatu 6 - kulttuuritalo) alakerrassa Mullkvist audio consortium studiolla, miksaajana Helo. Levy on itse tuotettu. Zimi tekee pääasiassa biisiaihiot sekä lyriikat, J.Lepistön kanssa biisit työstetään valmiimmaksi yhdessä ja lopullinen sovitus on koko bändin yhteistyön tulos, Tatta tekee suurimman duunin laulusovitusten eteen. Huolimatta kiireestä ja tiukasta aikataulusta nauhoitusten aikana levyyn ollaan oikein tyytyväisiä eikä kiirettä lopputuloksesta kuule. Mainitaan vielä, että levylle ei laiteta mitään, mitä ei livenä voitaisi soittaa.

Muusikoiden.net: Onko teillä esikuvia?

Freakenstein: Misfits, Megadeth. (toim. huom: nämä tulivat yhteen ääneen.. ja monta kertaa.. jo ennen kuin kysymys oli loppuun saakka esitetty!)

Muusikoiden.net: Kuvailkaa livemeininkiänne, millainen vastaanotto keikoilla on? Levy vs. live?

Freakenstein: Siitä lähdetään, että levyllä oleva matsku voidaan soittaa livenä, ja levylle nimenomaan pyritään saamaan mahdollisimman hyvä livemeininki. Keikoilla on ollut hyvä vastaanotto, positiivinen, alastomia ihmisiä yms. .Levy vs. live? Kumpikin toimii!

Muusikoiden.net: Kuinka valmistaudutte keikalle?

Freakenstein: Barbileikkejä leikkimällä, rauhoittumalla.. mahdollisesti pari drinkkiä ottamalla, pitäen kuitenkin huolen siitä, että keikalle mennään selvin päin.

Muusikoiden.net: Freakensteinin motto?

Freakenstein: .Piukka ote liaanista. - Johnny Weissmûller / .I.ll get me coat!.

Muusikoiden.net: Sana vapaa!

Epe: Vuodesta 98 on skulailtu, ja skulaillaan edelleen.

Zimi: Hyvien tyyppien kanssa homma jatkuu, hauskaa. Rock klassikoita pyritään tekemään, vaikutteita imemme monelta suunnalta. Tatta laulaa hienosti, ja taitaa monta tyyliä.

Freakensteinin nettisivut ovat valmisteilla, ilmoitellaan kun aukeaa! ROCK!

Toimitti: Riku Keränen


Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.