Muusikoiden.net
09.12.2022
SMI-Music.com verkkokauppa auki 24/7 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.10.2006: Päivitetty: Les Paul-tyyppinen Musta Cus...


Oli synkkä ja myrskyinen yö. Selailin nettiä ja löysin ja luin sivuston, jossa perulainen Jon Tirone mm. rakensi LP:n vaikeasti. Olin myyty. Minä kanssa.

Elettiin vuotta 2004. En tiennyt kitaroista paljoakaan, ainakaan LP-tyyppisistä. Luin m.nettiä tarkkaan ja Google oli ahkerassa käytössä. Kohta elettiinkin vuotta 2005 ja kevättä. Olin suunnitellut tekeväni puuosat itse ilman piirustuksia, mutta kohta oli käsissäni DR-parts mahonkirunko 60¤ ja AMF piirustukset. Samalla tilasin uritetun ebenotelaudan ja 2 way kaularaudan. 150¤. Kaulamahongin kanssa kävi hyvin, vanha ovemme luovutti kynnyksensä pilkottavaksi.

Millbrook seuraavaksi, talla, reunanauhat, jakki levyineen. Oltiin 240¤:ssä. Levytukusta löytyivät potikat, nupit, kielet sekä ruuvisetti ja Thomannilta tilasin virittimet, 3way kytkimen, nauhat, hihnan ja hihnalukot. 385¤. Ebay USA ja halpismikit ja kehykset, Mopsupplies AUS helmiäistä. Merkkejä Gotoh, DiMarzio, DR-Parts, Partsland, Dunlop, Minotaur ja Schaller. Katson osien olevan siinä ja loppusumma on vähän vajaa 550¤. Lisäksi tulevat lakat, maalit, hiomapaperit ja muut vermeet, joten kuudenpuolensadan paikkeille mennään.

Kävi sitten niin onnekkaasti, että sain puhuttua sähkökitaranrakennuskurssin paikalliseen työväenopistoon, ja mm. siellä nyt on pakerrettu, viisi kertaa kai.

Tähän mennessä tapahtunutta:
Rungon kaulataskun olen syventänyt ja viistonnut neljään asteeseen ja pidentänyt sen kaulamikin kolon puoleen väliin. Ed. omistajan poraamat pultinreiät on tukittu epoksilla ja mahonkitapilla (siinä roikutusreiässä) ja liian paksu puu 3 way katkaisijan kolossa on ohennettu Dremelkopiolla. Kaula, jossa lapa (13 astetta) liimattu (sauma 2.nauhalla) ja kaularauta urassaan, on sovitettu taskuunsa. Keikkuu, mutta silti sain hyväksynnän liitoksen tulevalle liimaamiselle. Taidan kyllä liimailla mahonkiviilua ensin strategisiin paikkoihin, tarkemman sovituksen saamiseksi.
Kävin otelaudan kimppuun, oikaisin ja kavensin sen (40-53mm) ja nyt kun helmiäiset ja saha saapuivat ja kuvio on selvillä, alkaa sahaaminen heti kun vaimon silmä välttää...

30.10.05

Otelautamerkit, yht. 30kpl sahattu, liimattu ja ääriviivat \\\\\\\"raavittu\\\\\\\" ebeniin (en kerro, että 15 noista piti irrottaa ja liimata tarkemmin). Täytyy sanoa, että kovaa on helmiäinen, terät kuluvat ja katkeavat, ei niitä turhaan myydä 12kpl paketeissa. Kokeilemalla oppii, ja panin merkille, että Extra Fine terä, 61TPI, on liian fine (hidas) minun töihini ja Fine, 51TPI=20TPC, on parempi. Täytyy varmaan panostaa karkeampaan Mediumiin, 41TPI, myös, nyt kun rupean sahaamaan suoraan...

1.11.05

Kävin rautakaupassa ostamassa hätäpäissäni 12kpl hienoimpia teriä, mitä löysin, mutta ei niitä viitsi käyttää kuin viime hädässä. Hyppii ja pomppii. Stewmacilla on varastot tyhjät, Ehrolta Sveitsistä ei tule vastausta (tuli kun tätä kirjoitin), LMI:n sivuille ei Operalla pääse, Hobby Point ja Plektra Trading myyvät eioota ja korusepillä on kallista. Kyllä ovat terät kiven alla, mutta onhan noita vielä tossa millä sahata soiroa. Eilen tahti oli n.40cm/2,5 tuntia ja varovasti arvellen vielä 180cm + logot sahaamatta.

3.11.05

Nyt sahattuna yli 98cm n.2,5mm soiroa, otelaudan pääsee kiertämään. Ärsyttävän vaikeaa sahata suoraan, kun simpukkakaan ei ole ihan tasalaatuista, yksikin pala näyttää pitsiltä, prkl! Täytyy yrittää jollakin tasoittaa toistakin reunaa soiroista. Teriä muuten tulee Ehrolta Sveitsistä enemmän kuin tarpeeksi, pienin myyntierä grossi, eli 144 kpl...

9.11.05

Sain aikaiseksi väsätä paperista rungon purflingin sapluunan. Sahaus jatkukoon.

22.11.05

Superteriä Ehro tekee! Stewmacin teriä kului ja katkesi kolme kpl/ kaksi tuntia, nyt olen sahannut NELJÄ tuntia YHDELLÄ Ehron terällä (Kakadu Superior, nro 0), eikä loppua näy! Rungon purfling sahattu.

29.11.05

Tänään on taas sessio koululla ja ajattelin roudata kaulan mukaan ja muotoilla ja hioa lavan viimeisen päälle, että pääsen piirtelemään sapluunan helmiäiselle. Sitten on n.60 cm + logot (2kpl) sahaamatta. Mitään viilua en lapaan laita, upotan helmiäiset mahonkiin, molemmin puolin, fillaan epoksilla koko lavan ja maali päälle. Ugh.

6.12.05

Itsepäisyyspäivän takia kurssia ei ole, mutta hyvin se sujuu sahaus kotonakin. Tein sapluunan tällä kertaa vähän paksummasta paperista, joka pysyy paremmin paikallaan lyijykynällä piirtäessä. Puolet lavan kiertävästä helmiäisestä tänään sahattu, ja taidan sahata loppuun asti, hyvinhän tuo tuosta tulee. Vieläkään ei ole pääkopassa selvillä, millä jyrsin urat helmiäisille ja reunanauhoille, pitää varmaan väsätä itse joku työkalu isoon tai pieneen jyrsimeen.

23.12.05

Kävin eilen rakennusmaikan luona (vein pullon) joka tarinoi, että varmaan kun tarkasti jyrsitään, niin Festolla onnistuu urien teko. Hope so. Nyt on kuitenkin logoa sahattuna ja tulosta tässä. tuo holkki on 17x19mm eli A on kauttaaltaan alle millin ohuista. Täytyy kyllä vähän vielä tasoitella hiomapaperilla.

12.1.2006

En ole piiitkään aikaan koskenutkaan projektiin, mutta kai se välillä tekee ihan hyvää. Logo (nimi) nyt kuitenkin sahattuna, enää yksi ja sitten kohtapuoliin jyrsimään niille uria.
Semmoinen huomio vielä tuosta sahatusta A:sta, että se on tippunut valmiina kaksi kertaa metristä lattialle, että kyllä MOP kestää.

15.1.2006

Kurssilla porasin lapaan virittimien reiät, ei tietenkään ihan millilleen prkl ja opettaja jyrsi runkoon takapuolen reunalistalle 1,5x6mm uran. Rungon kanssa Millbrookiin ja samanväristä \\\'cream\\\' reunalistaa hankkimaan. Logo lapaan on sahattuna, nyt vielä muutama soiro otelaudan reunaan uusiksi, leveämpiä.

31.1.06

Aloitin jyrsimään MOPille koloja, lapaan vaan rohkeasti. Kun MOP on 1.3mm tein upotuksen n. 1.25mm, hihi, syvyyteen, että jää hiontavaraa. Pirun vaikeaa nähdä lyijykynäviiva mahongissa ilman kunnon kohdevaloa. Tarttee tehdä jotain...

13.2.06

Samassa huonossa valossa jyrsin kuitenkin otelautaebeniin 1,25mm syvät kolot. Kamalasti jäi rakoja ulkoreunoille, mutta ebenpölyä on jemmassa epoxin värjäämistä varten. Taistelun tuoksinassa poltin halpis Dremel-kopio miniporani, ja aidon osto oli edessä, että homma jatkuu.

28.2.06

Liimata liimata. Koska otelautamerkit olivat pirun lujassa piirtämisen jäljiltä, päättelin, että sama valkoinen puuliima kelpaa niiden liimaamiseen kolon pohjaankin. 1-7 nyt liimattu.

Hey, sivu hukkaa aika-ajoin tarinan aloituspäivämäärän, joten minusta riippumattomista syistä juttuni nousee rasterissa kuin lehmän häntä. Valitan.

Jaha, kuvat on tiltissä. Hienoa imageshäk. Päivitän joskus. Sori taas.

To be continued, stay tuned.

t:Hakis

Kirjoittanut Haku Robotti 26.10.2005

            800×600  -  103 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti