Muusikoiden.net
29.05.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

08.11.2022: Manninen Custom Instruments


Manninen Custom Instruments

Ensimmäisen oman customin tarina lähti liikkeelle oikeastaan Ibanezin Iron labelista.(RGAIXFM mallista ollaksemme tarkkoja)

Kitaran ulkonäkö miellytti kovasti omaa silmää, valkoinen body ja otelauta ilman merkkejä!
Pitkän odottelun jälkeen Levytukusta tulikin soitto että kitara on saapunut liikkeeseen ja odottaa uutta omistajaansa.

Täynnä intoa kohti Helsinkiä uuden kitaran kiilto silmissä!
Hyvinkin pikaisen testin jälkeen oli selvää että kitara ei lähde mukaani, ensivaikutelma kitarasta oli halvan oloinen, huonosti viimeistelty, vähän sellainen että kakkakikkare on meikattu vaan nätiksi.

Pettyneenä kotio kohti ja uuden metsästykseen.
Seuraava harkinnan alla oleva malli olikin valkoinen RG652, jonka olisin varmaan ostanutkin mutta mustat piste inlayt oli valtaisa turn-off, jotenkin tylsät ja ajatus että laittaisi 1500¤ kitaraan mikä on ihan ok - ei houkuttanut yhtään.

Kaveri sitten vinkkasi että mikset tilaisi omaa Customia? Loimaalla asustelee mystinen kitaravelho nimeltään Juho Manninen joka vuolee ihan mielettömiä luikkuja!

Tutkailin somet läpi millaisia tekeleitä sieltä tulee ja otinkin aika nopeasti Juhoon yhteyttä. Kerroin speksit pääpiirteittäin ja hinta-arvio oli sen verran sopiva että
sovittiin tapaaminen muutaman viikon päähän Loimaalle.

Muutaman tunnin ajelun jälkeen vastassa oli hyväntuulinen pitkätukka toivottamassa tervetulleeksi pajalle testailemaan kitaroita. Kahvikupponen tuli eteen pyytämättä ja Shredator mallin superstrato oli äkkiä sylissä.

Vastaavasti en ole koskaan tehnyt yhtä nopeasti päätöstä kitaran ostamisesta! Kyseisessä kitarassa oli kaikki kohdallaan, kaulan profiili, viimeistely, kaikki! Yritin oikein etsiä epätarkkuuksia ja vikoja, mutten moisia löytänyt. Kävimme speksit läpi:

-Shredator mallin leppäbody visakoivu kannella
-Kiinteä talla
-26 skaala
-Reverse Iba-lapa
-otelauta linnunsilmävaahteraa 24-jumbonauhalla.
-1Hum, mikiksi valikoitui Jeff Loomisin signature humppari.
-Gotohin lukkovirittimet.

Aika perussettiä, ei mitään kummempia ainoastaan volumepotikan paikka on vähän erilainen. 95% stratomallin kitaroista volumepotikka on suoraan tallamikin alla inhottavasti plekukäden tiellä nyt otettiin varman päälle ettei potikka jää pikkauskäden eteen.

Tämän kitaran kanssa olinkin pitkään tyytyväinen kunnes ajatus J.Customista alkoi kutkuttamaan.. mutta niissäkin kaikissa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (JPM, RGjoku, sekä jossain muussa iban customissa olen nähnyt JPM potikka layoutin)
potikat on sijoiteltu juuri väärällä tavalla omiin mieltymyksiin

Tähän aikaan oma moottoripyörä harrastus oli jäänyt niin vähälle että myin pyörän pois ja kätevästi sillä sain rahoituksen seuraavaan Customiin!

Speksit olivatkin pitkälti samoja edellisen kanssa:
-Shredator mallin leppäbody, upealla loimuvaahtera kannella
-26 skaala combound radiuksella, 24 SS jumbonauhaa
-Gotohin hilut
-BKP Miracle Man & Aftermath
-Naturelli binding bodyn ympäri ja kaulassa loimuvaahteralistat

Kitaran kansi oli niin upea etten halunnut siihen yhtään ylimääräistä, joten äärimmäinen ratkaisu, push/pull potikalla hoidetaan mikkien vaihto! Pohjassa on tallamikki käytössä ja nostettuna kaulamikki,
tämän käyttöön tottuikin hyvin äkkiä ja mikin vaihto sujuu kätevästi.

Alunperin halusin DiMarzion Steves Specialin ja Air Nortonin, mutta maahantuoja ei lupauksistaan huolimatta saanut toimitettua mikkejä kultaisilla napapaloilla Kun kitara oli mikkejä vaille valmista ja DiMarzion mikit olisi EHKÄ saanut kahden kuukauden päähän päätin kääntää katseeni kohti BKPtä.

Iso plussa BKPn asiakaspalvelulle! Selitin mitkä mikit olin alunperin halunnut ja millaisia suosittelette tilalle?
Aftermath kaulaan ja Miracle Man tallaan.

Laitoin mikit tilaukseen ja 13päivän päästä mikit saapuivat Mannisen pajalle ja kitara voitiin rakennella valmiiksi.

Miracle Man ei jotenkin koskaan sykäyttänyt, vähän tuntui että se oli jotenkin tuhnu ja heikko ulostuloltaan.. Miracle Man vaihtui sitten loppujen lopuksi WarPigiin johon olen ollut tyytyväinen.

pelkkä tallamikki jäi muuten maksamaan kaikkineen kuluineen 210¤

BareKnucle pickupsien ehdoton valtti on customoitavuus, mutta ihan rehellisesti sanottuna ne eivät kyllä soundiensa puolesta ole millään mittareilla hintansa väärtejä.Varsinkin kun sieltä on viime aikoina tasaisin väliajoin tullut todella paljon epäkelpoja, todella kiertoherkkiä mikkejä asiakkaille asti. Tottakai jos on liitua millä piirtää niin miksipäs ei, mutta perus DiMarziot eivät kyllä häviä soundeilla BKP mikeille yhtään. Henkilökohtaisesti 400¤ maksaminen mikkisetistä on vaan todella typerää, vaikka olisivat uitettu missä keijupölyssä.

Lisäkuvia kitarasta löytyypi täältä:
https://www.instagram.com/p/B7_M45gHkTA/?utm_source=ig_web_copy_link


Näillä kahdella soittelinkin taas täysin onnellisena usemman vuoden ajan kunnes minua pyydettiin soittamaan paikalliseen Hard Rock-bändiin. Uusi bändi, uudet kujeet uusi kitara? kyllä.

Hyväksi havaitulla konseptilla mentiin jälleen, tosin tällä kertaa päädyin ottamaan kitaraan floikan.

Kanneksi valikoitui poppelin pahka, mukavalla burstilla! Mikkeinä DiMarzion Dreamcatcher & Rainmaker.
3-asentoinen mikkikytkin ja volumepotikkaan tehty mikkien puolitus niin, että sisemmät kelat käytössä.

Bodyssä on rapsuteltu natural binding esiin kannessa samalla tavalla kun edellisessä ja kaulassa poppelinpahka soiroista tehty binding. Reunassa luminlay pisteet ja otelaudassa huomaamattoman elegantit pienet mustat pisteet kuparirenkaan sisällä.

Lisäkuvia:
https://www.instagram.com/p/CfrG6gcj-9-/?utm_source=ig_web_copy_link


Miksi Manninen?
Hinta/laatu-suhde on lyömätön. piste.
Muutamaa J.Customia olen päässyt soittelemaan jotka ovat laadullisesti ja soittotatsin puolesta hyvin lähellä Juhon tekeleitä, mutten keksi ainuttakaan syytä miksen maksaisi hiukan enemmän jotta saisin täysin omiin spekseihin rakennettua huippulaadukasta soitinta! Juho vastailee viesteihin melkolailla ympäri vuorokauden, ottaen huomioon myöskin kaikki soittimen rakenteelliset asiat, puhumattakaan erinomaisesta silmästä mitä tulee soittimen ulkonäköön.

Kun taivas on rajana speksien puolesta, helposti intoutuu suunnittelemaan sillisalaattia.

Soittimet on tehty 100% huolellisesti käsityönä vain ja ainoastaan sinulle. Mitä taas tulee esim Jackson/Ibanezin custom shoppeihin tavallinen tallaaja saa varautua todella pitkään toimitusaikaan, valitse listalta-spekseihin ja mitään erikoisempaa on turha edes pyytää.

Ainoa huono puoli MCI-kitaroissa on se, että muista merkeistä on näiden jälkeen täysin mahdotonta innostua... ;)

Videoita aiheesta:
https://www.instagram.com/jonisven/


Kuvat: Mari Salmenhaara

Tarkkoja hintoja en paljasta, mutta sanottakoon että nämä kitarat ovat jääneet maksamaan enemmän kuin 2000¤ mutta vähemmän kun 3500¤ / kappale :)

Kirjoittanut Jonttu 08.11.2022

            1024×1536  -  93 kt.

1024×1536  -  106 kt.

1024×1536  -  123 kt.


Arvostelu

5,05,05,05,05,0    (15 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle