Muusikoiden.net
23.04.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

08.10.2015: Vester Stage Series 87's Stratocaster (M...


OMINAISUUDET:

- Valmistaja: Young Chang vuosina 1987-88, Korea
- Vaahtera kaula (9,5" radius / kaarevuus)
- 21 otenauhaa
- Kaularaudan säätö kaulataskun puolelta
- Skunk-stripe (bubinga puuta)
- Alkuperäiset vintage virittimet
- Musta vaneri runko (body)
- 3 x yksikelaista (single coil) mikrofonia
- Kolmikerroksinen plektrasuoja WBW
- Viisiasentoinen mikrofonin valitsin
- Säätimet: 1 x Volume, 2 x Tone (talla+keskimikille ja kaulamikrofonille)
- Upea alkuperäinen kaiverrettu kaulalevy sarjanumerolla

Vester kitaroita valmistettiin Koreassa ennen kuin halpoja Made in China kitaroita alettiin valmistaa suuria määriä. Valmistusaikoinaan Vester kitaroihin suhtauduttiin samalla tavalla kuin nyt suhtaudutaan Kiinassa valmistettuihin halpakitaroihin. Fender kuitenkin haastoi valmistajan oikeuteen liiallisesta samankaltaisuudesta. Vester kitaroiden valmistus lopetettiin koska pitkäkestoiseen oikeustaisteluun ei ollut varaa. Nykyisin Vester kitaroiden laatua voidaan verrata Meksikossa (MIM) ja Japanissa (MIJ) valmistettuihin Squier kitaroihin.

Vester stratocastereita valmistettiin Stage, Tradition ja Concert Series sarjoina. Stage sarjan kitaroissa runko on vaneria ja Tradition sarjassa runko on täyspuinen. Concert sarjan kitarat muistuttava Jacksonin valmistamia heavy/rock kitaroita.

Kuvissa oleva kitarayksilö on Stage Series, mutta näyttää Tradition Series '57 Black sähkökitaralta (ja myös Fender '57 mallilta). Mikrofonit vaihdettu Squier Standard sähkökitarasta. Pleksi vaihdettu 3-kerros pleksiin. Potikan hatut vaihdettu mustiin. Maalipinnassa on naarmuja ja kolhuja. Kaulataskun kohdalla lohkeama. Otenauhoissa 1-3 jonkin verran kulumisen merkkejä.

SARJANUMERO: E760386

S ja E etuliitteiset sarjanumerot ovat myöhäiseltä 1980 ja varhaiselta 1990-luvulta. S = Samick. E = Young Chang 1987-88. Ensimmäinen numero etuliitteen jälkeen kertoo valmistusvuoden. Myös Fender käytti samaa E etuliitettä joka tarkoitti että kitara on vuoden 1987 jälkeen valmistettu. Seuraava numero (6) todennäköisesti tarkoittaa valmistuskuukautta (kesäkuu). Loput numerot kertovat kuinka mones (kpl) kitara tämä kesäkuussa oli.

VESTER HISTORIA

Vester oli Samuel Music Company:n (Midco International, Illinois) käyttämä tuotenimi. Vester erikoistui kitaroiden ja vahvistimien valmistamaan. Vester tunnetaan parhaiten Japanista ja Koreasta maahantuoduista laadukkaista sähkökitaroistaan ja akustisista kitaroistaan.

Vuonna 1946 perustettu The Samuel Music Company on musiikkiliikeketjun omistaja joka myi pianoja ja oli erikoistunut kouluyhtyeiden vuokraamispalveluihin. 80-luvun kielisoitinvalmistajien kuten Jackson ja ESP menestyksen myötä The Samuel Music Company päätti aloittaa oman kitaramerkin valmistamisen nimellä Vester.

Soitinten valmistamisen sijaan Vester alkoi maahantuoda Etelä-Koreasta Saehan Guitar Technology:n valmistamia instrumentteja. Yhdysvaltoihin kitarat maahantoi Midco Music (nykyisin Musicorp). Samuel Music suunnitteli yksityiskohdat ja viimeistelyt kitaroihinsa Illinoisissa ja varioi niitä Saehan Guitar Technologyn olemassa olevien huippuluokan kitaramallien kanssa.

Lopulta Vester löysi oman sopivan markkina-asemansa akustisilla, sähkökitaroillaan sekä transistorivahvistimillaan. Musiikkiteollisuuden yhteyksillään Vester onnistui solmimaan useita kannatussopimuksia sen ajan suosittujen muusikoiden kanssa. Näistä esimerkkinä mainittakoon kantri & western yhtye Alabama.

Vesterin menestyminen johti kuitenkin yllättävään lopputulokseen vuonna1994. Fender Corporation alkoi valmistella oikeustoimia Samuel Musicia vastaan väittäen Vester merkin kuulostavan samalta kuin Fender ja sen logon viittaavan Fenderin omaan tavaramerkkiin. Samalla tavalla Gibson haastoi Ibanezin oikeuteen. Koska Samuel Musicilla ei ollut varaa pitkiin oikeustaisteiluhin, he tyytyivät oikeudessa ratkaisuun; myydä jäljellä olevat kitarat ja lopettaa niiden valmistus.

Kirjoittanut Kurjistaja 08.10.2015

            1600×1125  -  867 kt.

1280×862  -  323 kt.

1280×960  -  290 kt.


Arvostelu

2,42,42,42,42,4    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle