Muusikoiden.net
24.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

03.07.2015: Two Notes Torpedo Live


Alkuvuosi 2014: Piti saada Axe FXII kun se on niin hyvä ja kaikilla muillakin oli. Sen piti olla all around ratkaisu treenaamiseen, kotinauhoitteluun, helppoon roudaukseen ja täydelliseen soundiin. Vuosi eteenpäin ja käteen oli jäänyt lähinnä vitutus ja lovi lompakkoon. Luultavasti käyttäjässä vika, mutta siinä vaiheessa kun soundi oli about aidon veroinen ja soittotuntuma silti susipaska sain vihdoin hyväksyttyä, ettei Assfx ole mun juttu.

Näin putkikamoista olen Engl-mies henkeen ja vereen joten jatkoin fanipojuttamista "aitojen" vahvistimien parissa ja ostin Engl E670SE:n. Kotinauhoittelu ja hiljaa soittaminen ovat ainakin ajatustasolla tärkeitä minulle ja siksi päätin ostaa artikkelin aiheena olevan laitteen täydentämään laitteistoa. Periaatepäätöksenä en myöskään hommannut eri kamoja keikkoja sekä kotihommia varten. Keskustelupalstoilla myivät sitä täydellisenä vastustajana Axen tietyille ominaisuuksille, mikäli jo omistat vahvistimen/vahvistimet mistä pidät.

Disclaimerinä sen verran että soitan käytännössä pelkkää metallia ja siinäkin olen keskinkertainen. Arvioita vahvarin ja Professional Digital Loadboxin kaikista osa-alueista eri genreissä en osaa kattavasti antaa. Päivittelen artikkelia vähitellen. Kuitenkin, mikäli aihe kiinnostaa porukkaa, voin ottaa vastaan toiveita sampleista ja toteuttaa ne vaillinaisen osaamiseni mukaan kun perheeltä ja muilta kiireiltä ehdin. Voin myös tehdä videoita missä näytän käytännössä miten laite toimii.

Two Notes Torpedo Live on siis yhden räkkiunitin kokoinen digitaalinen 100W RMS Reactive loadbox jossa on lisäksi myös päätevahvistinmallinnukset sekä kaappi simulaatiot (Impulse Responses). Presettejä voi hallita koneelta USB:n kautta Torpedo Remote-softan avulla, Two Notesin omia kaappimallinnoksia voi myös muokata esimerkiksi vaihtamalla mikin paikkaa. Tämän lisäksi voit ladata omia tai muualta hommattuja IR:iä laitteeseen. USB:n kautta ei voi nauhoittaa eli tarvitset vielä jonkin tyyppisen audio interfacen koneen ja Torpedon väliin. Noin niinkuin simppelisti kerrottuna. Lisää raakaa faktaa täältä: http://www.two-notes.com/en/hardware/torpedo-live/

Laite on fyysisesti kevyt mutta tukevan oloisesti rakennettu, paino about 2kg. Vehkeessä on kolme potikkaa ja kaksi nappia. Torpedon oma interface on aika helppokäyttöinen mutta en aio käyttää sitä muuhun kuin tarvittaessa kaapin vaihtamiseen. Kytkeminen ja käyttäminen harrastelijatasolla on sen verran helppoa, ettei elämässä näin arvokkaan laitteen ostamiseen asti elossa selvinnyt voi sitä mokata. En ole vielä itsekään päässyt käyttämään custom IR:iä taikka muokkaamaan olemassa olevia tarpeeksi jotta osaisin arvioida sen monimutkaisuutta.

Henkilökohtainen ensivaikutelma oli että nyt voin nauttia soittamisesta taas (vrt. Axe FX). En ole kultakorva näiden nyanssien suhteen mutta harrastelijan sekä kuuntelijan näkökulmasta en luultavasti tunnistaisi A/B vertailussa eroa aitoon, saatikaan mixissä. Tämä combo on mun mielestä täydellinen yhdistelmä digitaalista ja perinteisempää putkilaitteistoa niin käytön kuin lopputuloksenkin kannalta. Tähän mennessä en ole löytänyt mallintavaa joka kaikilla osa-alueilla, etenkin soittotuntuman kannalta, olisi vastannut kunnon putkinuppia mutta toisaalta 100W metallimöröllä kotona luukuttaminen on paska idea, eikä sillä voi fiksusti nauhoittaakaan luukuttamatta.

Olen mä ehtinyt jo ensimmäisen viankin löytää. Oikeasti kyseessä ei ole vika vaan ikävä, joskin harmiton ominaisuus mutta Torpedosta itsestään lähtee ääntä, mikäli vahvistimen output on kovalla. Kuulostaa vähän samalta kuin kuulisit pelkän preamp särön vahvistimesta, kuitenkin noin masterin ollessa klo11. kohdalla 100W nupilla, high gain asetuksilla lähtevä ääni on pienempi kuin kielten akustinen sointi. Tässä samplessa puhelin on oman mittansa päässä Torpedosta sen vieressä pöydällä, kitara noin metrin päässä. Surkeaa soittoa mutta antaa kuvan.

https://soundcloud.com/tommi-kangaskortet/two-notes-torpedo-live-buzz

Vastaus kyselyyn valmistajan sivuilla on: The sound is produced when power goes through the coil of the reactive load embedded on the Torpedo Live.

http://support.two-notes.com/knowledgebase.php?article=96&suggest=1

Tässä vielä coveripätkä Dissectionin Maha Kalista, alkuperäiset kitarat nauhoitettu Englin Invaderilla sekä Peaveyn 5150:llalla. Itse soitettu kitara on 40% pan right ja verrattuna kovemmalla.

https://soundcloud.com/tommi-kangaskortet/maha-kali-cover

Tässä tämän verran tällä kertaa.

Kirjoittanut Mindrevolution 03.07.2015

            3264×2448  -  2353 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti