Muusikoiden.net
10.05.2021
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.04.2014: Yamaha Oak Custom -rummut


Yamahan rumpuja en ole aikaisemmin omistanut, mitä nyt pari 8000-sarjan irtotomia ja teräsvirvelin. Telineitä ja pedaaleita on vastaavasti ollut pitkään. Yamahan muotoilu, laatu ja luovuus ovat kiinnostaneet pitkään ja toivelistallani on ollut Yamahan rumpusetin hankkiminen. Kun vaahtera- ja koivurumpuja on ollut vuosien varrella usealta valmistajalta, on kiinnostanut hankkia jotain eksoottisempaa. Tammi on melko harvinainen materiaali rummuissa. Se on kovaa ja usein sanotaankin, että tammesta tehdyissä rummuissa olisi kovempi ääni kuin muista puulajeista tehdyistä. Tästä volyymiasiasta lisää myöhemmin.

Olin jo jonkin aikaa katsellut settiä, jossa olisi isohko bassorumpu. Sitten vastaani tuli Oak Custom -setti isoilla rummuilla: 24"x17" bassorumpu, 13"x10" tomi ja 16"x16" sekä 18"x16" lattiatomit. Bassorumpu on mallia "neitsyt" eli siinä ei ole tomikiinnikettä. 13" tomi on varustettu fiksulla YESS-kiinnityksellä, joskin pidän etutomia mieluiten virvelitelineessä. Värinä on upea Red Oak eli punainen lakkapinta, jonka läpi kuultaa puunsyyt.

Setti on "Made in Japan" ja sen kyllä huomaa laadussa. Metalliosat ovat siistit, viritysruuvit kiertyvät hyvin ja lakkapinta on hieno. Oak Customin valmistus lopetettiin 2012/2013, jonka jälkeen Oak Customin korvaava Live Custom sarja valmistetaan Kiinassa. Tämä ei tosin tarkoita välttämättä lainkaan, että Kiinassa valmistetut rummut olisivat huonompia kuin Japanissa tehdyt. Mutta onhan "Made in Japanissa" vähintäänkin tunnearvoa:).

Kalvoina tomeissa on Evansin G2 Coated ja alapuolella G1. Bassarissa on Yamahan PS3-tyyppinen lyöntikalvo, joskin saatan vaihtaa sen bassareissa suosimaani Remo CS kalvoon. Etukalvoksi asensin Aquarianin Modern Vintage Mediumin, koska se on yksikerroskalvo ja väriltään kermanvaalea kuten Remo Fiberskyn.

Rumpujen virittäminen on helppoa. Alakalvot kun virittää korkealle ja yläkalvot hiukan matalammalle, haluamani soundi löytyy helposti. Soundissa on sopiva sekoitus pehmeyttä ja ätäkkiä. Kuvailisin soundia musikaaliseksi (pehmeys) ja selkeäksi (ätäkki). Volyymi ei ole mitenkään erityisen kova, vaan ääntä lähtee kuten muistakin rummuista ja nämä syttyvät myös hiljaisemmistakin lyönneistä. Setin soittaminen on nautinnollista eikä rumpujen takaa viitsisi poistua:).

Kaiken kaikkiaan hieno setti ja puulajinsa takia hiukan erilainen kuin useimmat rummut.

Valokuva rummuista ei ole valitettavasti kovin hyvä toistaiseksi.

Kirjoittanut Otto 01.04.2014

            1024×758  -  140 kt.


Arvostelu

2,62,62,62,62,6    (7 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti