Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.06.2012: Operation Amfisound


Eli homman nimi on seurata millainen prosessi on tilata customina kitara, tässä tapauksessa Amfisoundilta.

Aluksi katsotaan vähän tarinaa siitä mikä saa ihmisen maksamaan tuhansia euroja kitarasta jotta voi intopinkeänä sitä sitten odotella ja artikkeli päivittyy sitä mukaan kun projekti etenee. Tavoitteena on luoda pääosin faktoihin perustuvaa tekstiä, josta ehkä sitten on myös ohjeeksi jollekin joka customia harkitsee. Tietää missä joku muu on mokannut... Eiköhän joku aika nopeasti korjaa jos faktat ovat hukassa.

Pohjatietoina annettakoon että kitaraa on tullut soiteltua aktiivisesti noinabout~ 7 vuotta. Kitarat ovat vaihtuneet varsinkin viimeisen parin vuoden aikana reilusti, on kimpoiltu seiskojen ja kuusikielisten RR-mallien välillä, välillä ihan vaan GASin takia. Tarkan listan testatuista kepeistä löytää profiilista. Samaan aikaan olen pelannut mentaalipingistä siitä että tilaanko customin vai enkö tilaa customia. Suurin yksittäinen sudenkuoppa oli hinta, ihan joka päivä ei ole tuollaisia summia heittää yhteen kitaraan.

Eräänä kauniina syyspäivänä avovaimo tuli kertomaan miten kämppä tartteisi uutta ilmettä ja kalusteet pitäisi uusia. Normaalistihan jos menisi sanomaan että ostan uuden kitaran jolla on hintaa vain aivan sikana, joutuisi nukkumaan viikon varastossa. Mutta tästä saatiinkin aikaan sangen mainio diili jossa vaimo ostelee sohvat sekä matot ja minä tilaan customin. Win.

Seuraavaksi vuorossa oli päättää paja josta customini tilaisin. Jo heti alusta alkaen oli selvää että kun customin tilaan, se tulee olemaan seitsemänkielinen ja RR-mallinen (tai joku sen lähisukulaisista), 7-kielisiä rhoadseja kun ei oikein liukuhihnatyönä ole saatavana. Kitaran olisi voinut tilata hyviltä pajoilta niin Suomesta kuin ulkomailtakin mutta loppujen lopuksi päädyin Amfisoundiin, huolimatta siitä että hinta tulisi olemaan huomattavasti korkeampi kuin joltain tuntemattomammalta tekijältä. Merkittävästi asiaan vaikutti se että Amfisoundin kitaroita on jo pitkään tullut katsottua ylöspäin ja kun joka tapauksessa se maksaa (paljon) rahaa niin voi yhtä hyvin ottaa sitten sellaisen kitaran joka tuntuu hyvältä, oli syy mikä tahansa. Eikä sitä laatuakaan voi suuremmin alkaa kieltämään. Ennen kaikkea kitarasta pitäisi tulla näyttävä ja luotettava työkalu metallimusiikkiin.

Laitoin Amfisoundille tarjouspyyntöä jonka jälkeen eestaas lähetettyjen emailien (ja parin puhelun)jälkeen saatiin sorvattua kitara siihen muotoon jotta saatiin kitaran rakentaminen aloitettua. Lista specseista alempana.

Nyt ensimmäinen oikea mielipide: Tähän asti asiakaspalvelu on ollut esimerkillistä. Tuntuu että juuri minun kitaran tilauksella ja onnistumisella on suuri merkitys heille. Kuten kuuluukin. Vaikkei heidän tärkein työ olisikaan.

Nyt, vihdoin, mitä kitara tulee pitämään sisällään (ja päällään):

ATRAIN 7

27" skaala
Läpikaularakenne
3-5-palainen vuorivaahtera kaula
Leppä runko
Spalted Maple kansi
Eeben otelauta
Compound radius
24 jumbo nauhaa
Valkeat sivudotsit
2* M7 Lundgren mikit (EMG koko)
"Direct mounted"- mikit (ilman kehystä)
Volume/Tone/Mikkivalitsin
Mustat Hardwaret
OFR 7
Hipshot virityskoneistot
Original Amfisound NON SLIP potikan nupit
Neutrik lukkiutuva jakki
Schaller hihnalukot
2-toiminen kaularauta
Kiiltävä runko ja lapa
Hiottu satiini kaula (kaulan taustapuoli)
Kova laukku

VÄRI:
Kansi: See-thru RED
Rungon sivut ja pohja: musta
Bevels: "Laavakivi" (multicolor)
Maalatut mikin kuoret (multicolor, bevel match)
Musta lapa

Otelautaan tulee custom-inlay, kuva ~11-13 nauhavälille, muuten merkkaamaton otelauta.

Lisään kuvia sitten kun itse niitä saan, päivitän artikkelia sitä mukaan kun kitara valmistuu.

Tässä parit linkit jotka näyttävät esimerkkejä vastaanvanlaisista yksityiskohdista

Amfisound Atrain: http://www.amfisound.fi/modelsfiles/atrain2.html

Spalted maple kansi: http://www.amfisound.fi/images_international/atraindetail.jpg

Amfisoundin customeita: http://www.amfisound.fi/custom.html

08.02.2012

Nyt on ensimmäinen kuva saatu, hyvältähän tuo näyttää. Nyt odotellaan sitten että artisti saa inlayn valmiiksi... noin-about-ehkä-jotain-sinnepäin valmistusaika kitaralle on alkukesästä.

16.02.2012

Vihdoin, yli kuukausi edellisen editin jälkeen, on inlay vihdoin työn alla. Kitara joutui jopa hetken seisoa paikallaan kun kaikki muu tehtävä oli jo valmista... Oikean kuvan saaminen kestikin vain kolme kuukautta. Vaikka erilaisia viivästyksiä on tullut, edelleen aikataulu (ainakin kun viimeksi asiasta puhuttiin) pitää ja kitaran pitäisi olla valmis ennen kesäkuuta. Eli aika nopeasti. Toivottavasti pian pääsee laittamaan inlaystä kuvaa.

21.03.2012
Kuva Inlaystä lisätty. Ensi viikolla pitäisi saada itse työstä kuvia.

04.04.2012
Inlay kohta valmis. Pienen säätämisen jälkeen saatiin tehtyä sellainen mikä miellyttää. Seuraavaksi laitetaan kaula muotoonsa, esimerkkinä käytetään UV777:n nykyistä kaulaprofiilia. Enemmänkin kuvia löytyy inlay-prosessista, laitan linkkiä jossain vaiheessa muihinkin kuviin kun itse artikkeliin saa vain kolme kuvaa.

19.04.2012
Kaula on nyt hienosäätöä vaille valmis. Luultavasti tänään tai viimeistään huomenna kitaraan laitetaan pohjalakat. Maanantaina sitten kansi maalataan punaiseksi ja ruvetaan katsomaan mikkien ja beveleiden kuviomaalausta tarkemmin.

Linkki kuviin kuten luvattu!
http://imageshack.us/g/189/76873412.jpg/

03.05.2012
Kitara on nyt myös maalattu ja parhaillaan lakattavana. Kuvan laitan vasta valmiista maaleista ;) Sain otoksen suurimmaksi osaksi valmiista maaleista pari päivää sitten ja ainakin oma sydän hyppäsi iskun yli. Muista en sitten tiedä!

Viikoilla 19-20 pitäisi vehje olla koottuna ja lennän Ouluun hakemaan keppiä! Ainakin Norwegian lentää lähes ilmaiseksi.

10.05.2012
Huomenna kuulemma alkaa kitaran kokoaminen. Toivottavasti pian saan tietää milloin kitaraa pääsee hakemaan. Tulossa älytön pino kuvia kunhan saan kitaran hyppysiini. Voi olla että halaan niissä kaikissa sitä.

17.5.2012
Huomiselle varattu lento Ouluun, siellä vietän kaverilla yön ja heti perjantaina aamusta sitten pajalle hakemaan kitaraa. Kuvia kunhan olen lentänyt takaisin Helsinkiin.

19.05.

Ja niitä kuvia!

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.433858993298806.104444.107667962584579&type=3

26.5.

Nyt kun on kitaraa saanut testailla ja soitella niin entistä enemmän kitara tuntuu hävyttömän hyvältä. Kitara on omaan käteen ennen kokemattoman tukevan ja varman oloinen soitin. Olis kiva jos jostain voisi valittaa. Erityismaininnan näistä kehuista saa kitaran sointi. Hiukan aluksi epäilytti juoruista huolimatta vastaako hinta ja laatu toisiaan mutta nyt voin varauksetta suositella itsekin kyseistä pajaa.

Brasilian reissunkin kesti, tässä parit livekuvat!
http://www.flickr.com/photos/edulawless/sets/72157630114512886/

Kirjoittanut Mindrevolution 19.01.2012

            700×276  -  19 kt.


Arvostelu

4,14,14,14,14,1    (39 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle