Muusikoiden.net
19.04.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

22.09.2011: 20.9.11 Uriah Heep Tavastialla


Olen fanittanut Heepiä teininä, ja tuntuu että bändi on ollut aliarvostettu parhaina päivinään. Tuskin silloin tulin ajatelleeksi, että kävisin heidän konsertissaan ekan kerran nyt yli 50-vuotiaana.

Väkeä Tavastialla oli melkoisesti, ei täynnä kuitenkaan. Soittto alkoi luvatusti noin klo 21.30. Olin aavistanut, etttä korvatulpat on otettava mukaan ja oikeaan osui, vaikken ihan herkkäkorvainen olekaan. Ainakin yläkerran baariin miksaus oli outo: jumalaton bassorummun jytinä, niin että ilma liikkui ja sisuskaluissa tuntui. Paljon muuuta ei kuulunutkaan.

Heikko vokalisti ei pysynyt oikein melodioissa ja UH:lle tyypilliset falsettilaulut eivät onnistuneet lainkaan. Koskettimet eivät juuri kuuluneet, vaikka ne ovat olleet merkittävä osa yhtyeen soundia. Traagisesti alkuperäisen yhtyeen heikoin lenkki, kitaristi Mick Box on ainoana alkuperäisjäsenenä jäljellä. Hänen kitaransoittonsa koostuu ja on aina koostunut päämäärättömästä tiluttamisesta ilman mitään linjaa ja väliin pitkistä venytyksistä, joiden jälkeen hän katsoo yleisöä kuin ihmeen tekijä. Kitarasoundi on kuorrutettu sellaisella wahwah-särö-efektillä, että soiton todellisesta laadusta ei saa oikein tolkkua. Ilmeisen heikko soittotaito koetetaan peittää. Basisti oli teknisesti osaava, mutta kelasi turhan monimutkaisia kuvioita esim. sellaisessa yksinkertaisessa biisissä kuin Lady in Black. Rumpali veti ihan hyvän soolon, mutta ei hänenkään voimallinen soittonsa oikein sopinut kokonaisuuteen. Herkkyyttä ja vivahteikkuutta ei bändillä alkuperäiseen tapaan ollut, vaan lähes täysillä mättöä koko setin ajan. En enää ihmettele, että alkuperäiskokoonpanon kantava voima, pääasiallinen säveltäjä ja urkuri-kitaristi Ken Hensley on lähtenyt jo aikaa sitten. Bändi kelasi nyt monia vanhoja hittejään muodossa, josta niitä oli vaikea edes tunnistaa. Uudempi tuotanto on ollut aika mitäänsanomatonta. Suomalainen hyvin miksattu cover-bändi voisi olla parempi.

Ei ollut vaikea lähteä pois hiukan etuajassa, pääsi hyvin narikalle ilman jonoa ja siitä ulos. Tulipahan nähdyksi.

t. Joosef

Kirjoittanut Joosef 22.09.2011


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti