Muusikoiden.net
06.08.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

26.02.2011: Sinfactor: 2011 eka keikka - ja olikin s...


12.helmikuuta.2011
Turku, Varissuo, Ravintola Basso

Vuoden keikka-avaus luvassa lauantaina. Homman sujuvuus alkoi jo perjantaina kun hain toisen kitaristimme paten kyytiin turusta kotiin lähtiessäni. Miehellä kuumetta 38 ja rapiat ja olo sen mukainen. Yleensä niin suulas kaveri istui melko hiljaa Turku-Salo välin..

15:35 tuli sitten se lopullinen tyrmäs. Kuumetta yli 39 ja mies sängynpohjalla. Kvintetistä tulikin siis kvartetti! Bassolla tsekkailemaan parit kriittiset introriffit ja ei muutaku kamoja pakkaamaan. Rumpalimme Antti noukki meikäläisen siinä puol kuuden pintaan ja pakattuamme kamat autoon haimme Jukan ja loput kamat treenikseltä. Tunnelma autossa oli tiivis. Istuin etupenkillä bassonuppi räkkeineen sylissä, piuhakassi jaloissa. Jukka takapenkillä sylissään virppa, peltikeissi ja jotain muuta ryönää. Mutta niin ahdasta ei koskaan ole etteikö muusikot saisi kaljaa auki ja liikuteltua avointa pulloa etupenkiltä takapenkille ja päinvastoin.

19:00 saavuimme Ravintola Bassoon suunnilleen aikataulussa. Vähän monitoreja lavalle, paikalle tuotujen subien kytkemistä yms. pientä säätöä illan toista aktia Mysorea odotellessa. Jengiä saapui paikalle pikkuhiljaa ja ruvettiin vehkeitä pystyttämään. Pientä vastoinkäymistä puuttuvien virtajohtojen ja kaiutinkaapelien johdosta joten Simo lähti urhoollisesti hakemaan täydennystä Paimiosta. En viitsinyt toimettomanakaan seistä joten menin hakemaan kaljaa.

22:00 Jee! Checki soimaan! Eihän sen pitänytkään soida kun jo 2 tuntia sitten mutta tää on sitä rokkenrollia! Lavalle kuulosti ihmeen hyvälle. Kuulin itseni ja kaverit eikä vituttanut kun ihan maan saatanasti. Jotenkin oli fiilis vähän koko porukalla hukassa, joten menin hakemaan kaljaa ja kasvislasagnea. Oli muuten hyvää!

23:45 Mysore lauteille. Meikäläinen istahti ylväänä mikserin taakse kaljalasi toisessa kädessä. Pistämätön yhdistelmä. Mikserin sijoittelu oli niinkin taitavasti suoritettu että näin tolpan ja PA:n takaa rumpalin käden ja basistin perseen. Pojat soitti ihan hyvin ja soundit oli tietty totoa..

00:45 tai jotain semmosta. SF lavalle. Settilistaa jouduttiin karsimaan vain hienon intron osalta joten Broken in the Process jyrähti käymään. Aiemmin loistanut lavabalanssi oli mystisesti kadonnut enkä kuullut jukan kitarasta mitään. Pienellä viittelöinnillä saatiin asia korjattua muutaman biisin aikana. Kolmantena biisinä vedettiin Alice in Chainsia. Man in the Box kajahti soimaan ja bassohihna sinkoutui irti. Paras biisi kyllä pieneen ohjelmanumeroon kun voi jalka roheesti monitorilla soittaa yhdellä kädellä ja korjata hihnaa toisella. Kolmas kerta toden sanoo ja se piti kutinsa myös hihnalukon kanssa säätäessä.

Muuten keikka oli aika perusvarmaa suoritusta. Yllättävän hyvältä kuulosti biisit lavalle. Yleisö tuntui myös ihan diggailevan kun lavan edessä pyöri vaihtelevasti 2-10 ihmistä tanssimassa melkeen koko keikan ajan. Levyjä myytiin peräti 3! Rupee oleen koht aika lopettaa päivätyöt tällä menolla..

Rytmi ja soitinyhtye Sinfactor suoriutui kunnialla illasta ja tästä on hyvä ponnistaa ehkä vähän paremmalla tuurilla kohti seuraavia haasteita.

Bassotaiteilija ja paskajournalistinne
Hannu

------------
www.myspace.com/thesinfactor
www.mikseri.net/mysore
www.ravintolabasso.fi

Kirjoittanut Hannu H. 26.02.2011

            700×465  -  224 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (15 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti