Muusikoiden.net
16.12.2018
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

07.04.2007: Ibanez AW800


AW800 on yksi Ibanezin Artwood-sarjan uusista vuoden 2007 dreadnought malleista. Mielenkiintoiseksi kitaran tekee se, että se on kaikin puolin kokopuuta. Yleensä noin 400¤ hintaluokan akustisissa pohja ja sivut ovat laminoituja. AW800:n kohdalla kansi on Engelmann-kuusta ja sivut sekä pohja mahonkia. Kaula on myöskin mahonkia ja otelauta sekä talla (nykypäivänä tyypillisesti hieman vaaleahkoa ja kuivakan oloista) ruusupuuta. Virittimet ovat Ibanezin merkillä varustettuja. Tallasatula ja satula ovat synteettista ainetta, jota Ibanez kutsuu Ivorex II:ksi. Tallasatula on kompensoitu B-kielen kohdalla. Rosettea koristaa helmiäisupotus ja tehdaskielinä on D'Addario EXP:t. Kookkaita hihnatappeja kitarassa on vakiona kaksi kappaletta, perässä ja kaulan liitoksen pohjassa. Kitaran mukana tuli pieni pussi, jossa on ylimääräinen tallasatula, yksi tallapinni, kaularaudan säätöavain ja muutama liuska tallasatulan korottamista varten. Kitaran valmistusmaa on Kiina.

Yksityiskohdissa näkyy AW800:n edullinen hinta. Saumoissa on hitusen liimajälkiä varsinkin kaulan liitoksen, plektrasuojan ja tallan kohdalla. Plektrasuoja on myöskin asennettu hieman väärään kohtaan ja tulee himpun verran rosetten reunan päälle. Myöskin lakkapinta on otelaudan päässä hieman kasautunut. Onneksi nämä ovat varsin mitättömiä kosmeettisia seikkoja ja kitara on muuten erittäin mallikkaasti tehty. Nauhatyö on hyvää, joskin nauhojen päitä olisi voinut tilkkasen pyöristää ja siistiä enemmän. Nauhat eivät kuitenkaan tule otelaudan ylitse ja töki käteen. Rosetten, otelaudan ja lavan upotukset ovat hyvin tarkkaa työtä eikä täyttöainetta näy niiden reunoilla. Takana ja perässä olevat koristelistat eivät ole aivan yhtä siistiä työtä. Rungon reunalistat tuntuvat olevan hieman teräviä kulmistaan. Samanlaista työnjälkeä olen nähnyt Ibanezin edullisemmissa Artwoodeissa. Erikoismaininta täytyy antaa virittimistä. Vaikka eivät olekaan ns. merkkikamaa, ne ovat erittäin tarkat ja miellyttävät käyttää.

Kaula on Ibanezille tyypillisesti ohuehko, mutta mistään hammastikusta ei sentään ole kyse. Kitarassa oli tehtaalta mielestäni hitusen korkea, muttei epämiellyttävä action. Satulassa on hieman varaa madaltaa ja fiksusti tallasatula on valmiiksi korotettu yhdellä liuskalla, joten actionin madaltaminen onnistuu ilman tallasatulan viilailua. Otin shimmin pois tallasatulan alta ja soitettavuus parani mukavasti. Soundiin shimmin poisto vaikutti siten, että kitaran äänenvoimakkuus hieman laski ja äänensävystä tuli pehmeämpi.

AW800:ssa on varsin hyvä dynamiikka, selvästi parempi kuin monissa muissa saman hintaluokan akustisissa. Se reagoi näppärästi soittotatsin muutoksiin ja sopii mielestäni hyvin niin rämpyttelyyn kuin sormisoittoonkin. Ääni on varsin tasapainoinen. Yläkielet eivät kuulosta liian kirkkailta eikä alakielistä irtoa liian bassovoittoista soundia, vaan basso on juuri sopivan napakka ja keskialue on avoimen kuuloinen.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Ibanezilla olisi tässä erinomainen kitara, mikäli käyttäisivät hieman enemmän aikaa ja vaivaa yksityiskohtien hiomiseen. Äänensävyn puolesta kitarasta ei juuri löydy valittamisen aihetta ja hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Kirjoittanut LaXu 07.04.2007

            291×600  -  27 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (7 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

anssopikasso: Hyvä, asiallinen ja selkeä artikkeli.
P-Nut: Asiallista tekstiä ja varmasti monia kiinnostava artikkeli. Hieno homma.
wedevirtanen: Jep, näitä lisää!

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti