Muusikoiden.net
18.09.2020
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

18.11.2006: hughes & kettner switchblade 100W head


Pitää sanoa, ettei mulla ole vertailukohteita koska tämä on ensimmäinen putkivahvarini.. kai mä vaan haluun leveillä vehkeilläni. Ei mutta tosissaan, tämä on hyvin subjektiivinen näkemys hyvin kokemattomalta heebolta...

Eli

säröt löytyy. siis sellaiset sirisevät "rankat" säröt. En osaa kuvitella kenenkään tarvitsevan enempää säröä kun tästä vehkeestä lähtee. Tosin olen yrittänyt vääntää siitä sellasta rujoa ja repivää säröä, mutta sitä en usko saavani ilman lisähankintoja tms. Mallintavissa vahvistimissa kun on niitä säätöjä ja efektejä vaikka muille jakaa niin niistä yleensä saa hyvinkin rujon soundin aikaiseksi. Tästä putkivehkeestä ei sellaista saa.. se mitä yritän sanoa on, että säröt on erittäin erottelevat ja selkeät. Toisin sanoen: hyvät.. *naureskelee* ..ja kaikenmaailman purkkejahan voi lyödä väliin jos ei perushyvät säröt riitä.

Cleani löytyy. Siis todellakin löytyy! Kaunis, helmeilevä ja pehmeä soundi, jonka kumppaniksi sisäänrakennetut efektit ansaitsevat todellakin paikkansa. Soittotaito tosin ratkaisee paljon. Tämä vahvistin ei "anna anteeksi" juuri mitään vaan toistaa juuri sen mitä soitat. Uskoisin, että selkeyttä kaipaavat taidokkaat jazz tms. -kitaristit kiittäisivät tätä cleanikanavaa paljonkin juuri sen vuoksi, että heidän soittotaitonsa tulisi yleisönkin kuultaville. Ja me heikommat lahjakkuudet voimme peittää osan virheistä noilla efekteillä. (sama juttu särökanavillakin.. toistaa selkeästi sen mitä soitat)

eli reverb, delay sekä joku seuraavista mahdollista samaan aikaan: chorus, flanger, tremolo. Luulisi, että efektit jäävät jotenkin ala-arvoisiksi koska ne ovat sisäänrakennetut. Wrong! Kun hintaa on yli 1200 euroa niin pitäähän efektienkin olla kelvolliset ja ne ovat. Piste.

sitten crunch.. hoh hoh.. henkilökohtaisesti tämä on minun taivaani. Selkeä, erotteleva jne jne.. varsinkin kun vahvistimessa on cleani ja crunch -kanavat erikseen niin säätövaraa löytyy kaikille tyyleille. Reagoi todella hienosti kitaran volyymiin. Pitäis nyt sitten vain oppia kontrolloimaan sitä volumea soittotilanteessa. Oma ongelma, soittajassa vika, ei vahvistimessa.

Vehje on 100 wattinen, joten poveria riittää vähän liiaksi. En ole pystynyt testaamaan täysillä, mutta kuvittelisin, että soundit paranevat entisestään.. ehkäpä loadbox vielä joku päivä väliin. Tosin hiljaisemmallakin volyymilla sointi on kohdallaan. Tai ainakin mulle tarpeeksi kohdallaan. Mitään en kaipaa.. Pehmeä ja lämmin putkisoundi kaikin puolin.

lisäyksenä vielä tuosta delay-efektistä. Sen säädöt ovat tarpeeksi monipuoliset, että saan erikoisia layerointijuttuja, jotka kaikuilevat lähes ikuisesti. Ei tietenkään ominaisuus, jota voisi usein käyttää, mutta itselle merkittävä lisä.

Kaikki namiskuukkelit ovat vahvaa tekoa ja itse vahvistinkin tuntuu erittäin kestävältä.

Kitarani on Gibson Les Paul Special Faded, kaappina Behringer 4X12 ja kokemukseni vähäistä kuten sanoin, joten älkää vain missään tapauksessa ostako tämän kirjoituksen tai minkään muunkaan yksittäisen kirjoituksen perusteella mitään. Testatkaa tietenkin itse, mutta hiukan osviittaa halusin antaa tälle foorumille, joka on itseäni auttanut monesti.

Kirjallinen yleisarvosana:

Kallis vahvistin, joka on rahansa arvoinen, mutta se miksi minä olin valmis maksamaan tuollaisen summan rahaa on vahvistimen ohjelmoitavuus. Mukana tuleva midipoljin toimii moitteettomasti ja muistipaikkoja on enemmän kuin kukaan koskaan tarvitsee. Putkisoundista tinkimättä, kuten H&K:n sivuillakin mainostetaan. Helppokäyttöinen! Hyväsoundinen! Monipuolinen! ..siinä syyt hinnalle. Jos olet hakemassa vahvistinta pelkän soundin perusteella niin uskon, että samasta hintaluokasta löytyy parempiakin, mutta itselle tärkeä monipuolisuus ja ohjelmoitavuus ovat tämän vahvistimen todellinen ässä hihassa.

Kuten bändikaverini sanoin treeneissä kun näki pelin, "no perskele. Kyllä jätkä on kyllä nyt niin rokkistara että.." On se sen verran vakuuttavan oloinen ihan jo ulkonäön perusteella.

Kirjoittanut bigmasi 18.11.2006


Arvostelu

2,52,52,52,52,5    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Muuki: Ihan hyvä arvostelu. Joka toinen kappale alkaa vain erikokoisilla kirjaimilla.. :) Niin ja lihavoimista kaipaamme.
anssopikasso: Asiallinen ja suuntaa antava arvostelu. Hieman lisää informaatiota ehkä olisin kaivannut, mutta kyllä tuollakin pääsee jo hyvin jyvälle! Pisteen arvoinen.
Iron Horse: muuten hyvä, mutta entäs muut kanavat
cruel_destiny: ootko kokeillut muilla kaapeilla?
Peiw: Itse ostin ko. nupin ja siihen Custom-sarjan CC412W30 kaapin, joka todella teki switchbladesta hyvänkuuloisen vehkeen. Hyvä vahvistin, mutta vaatii laadukkaan kaapin.
Ziggy Bubba: Testasin tuosta 50w combo-versiota, voi voi kun oli mainio peli (aina puhtaasta hevanderiin)... Mutta mä ehdin jo tilaamaan Kochin Studiotonen, saas nähdä onko yhtään noin kova :)
Sicktoid: Hyvä ja todella monipuolinen vahvistin, jonka itsekin omistan, mutta luotettavuus on
Sicktoid: ...hiton enter... Eli luotettavuus on vähän mitä on ja nuo midilankut eivät todellakaan mitään kestäviä ole. Itselläni on hajonnut jo kaksi puolen vuoden sisällä.
Sampy137: Joo, kyllähän kaiken saa rikki jos haluaa. Itselläni on tuo peli mutta 50W Combo versiona. Kotona ja treeneissä en käytä tuota midilautaa lainkaan ja keikoillakin tosi vähän. Eli kestävyydestä ei kokemusta, vaikuttaa kyllä vahvalta peliltä.

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti