Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

08.10.2006: Behringer Ultra Chorus UC100


Säädöt toimivat yllättävän hyvin, eli aika nopeasti löytyy ne perus chorukset mitä on vaikkapa Nirvanan tai Metallican levyillä kuullut.

Level säätö on enemmänkin dry/wet mix -säädin, eli voluumia tuossa ei voi säätää. Voluumi pysyy kyllä samana, on pedaali päällä tai ei. Tämän tyylinen säätö on todella kätevä, kun haluan nimenomaan käyttää pedaalia cleansoundien elävöittämiseen, enkä halua että chorus "kuuluu" soundista.

Tone ei kauheasti vaikuttanut itse kitaran soundiin, mikä on hyvä, vaan lähinnä siihen, miltä se chorus soundaa. Tonen vaikutus kylläkin on hyvin vähäinen, muutos kuuluu selvästi lähinnä ääriasennoissa.

Rate- säädin täpöillä en oikein keksinyt mitään hyödyllistä käyttöä, hirveä vetkutusvätkytyssoundi. Kai sitä johonkin häröilyyn voi käyttää. Noin klo 10-14 säädöissä oli kaikki käyttökelpoisimmat soundit.

Depth toimi niinkuin pitääkin ja on aika monipuolinen, erilaisia soundeja löytyi koko säätömatkalta.

Bypass toimi paremmin kuin monessa muussa omistamassani pedaalissa. True Bypassiin ei juurikaan eroa tullut, testailin vuorotellen pedaalin läpi efekti päällä/pois ja pedaali kokonaan pois välistä, enkä huomannut mitään surinaa, kohinaa tai ominaissoundin muutosta missään vaiheessa. Virtalähteenä toimi laadukas 1Spot, joten sekään ei hurinaa aiheuttanut (Huomatkaa tämä testatessanne, sillä usein surinat, pörinät ja hurinat aiheuttaa surkealaatuinen markettimuuntaja). Muutenkin efekti päällä tuo on todella "läpinäkyvä", vaikka chorusta tulee, kitaran ominaissoundi kuuluu selvästi.

Säröillä viitossointuihin sai enemmän "kitaravallia" tuon avulla, mutta en lähde tarkemmin arvostelemaan tuossa käytössä, kun en itse ajatellut sitä säröpuolella käyttää lainkaan, eikä sitten tullut testattua sen isommin.

Täytyy sanoa, että en muista milloin olisin 20 euroa sijoittanut paremmin. Olen todella tyytyväinen ostokseen ja suosittelen jos etenkin clean-soundeja haluaa täyteläistää.

Muovisesta rakenteesta voi jokainen vetää johtopäätöksensä, mutta eipä omistamani muovipedaalit (Ibanez, Korg) tähänkään mennessä ole rikki menneet, ja molemmat kuitenkin viime vuosikymmenellä hankittu. Behringer kaikenlisäksi vaikuttaa paljon jämäkämmästä muovista tehdyltä, aika näyttää miten sitten käytännössä.

Kirjoittanut Niq 08.10.2006

            259×320  -  16 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Maraaa: Kunnon artikkeli! Itsellä jää tuo melkein käyttöä vaille, säröillä suurin osa eikä aina sovellu. Kliineillä tosin aika usein mukava napata päälle. Omasta mielestä esim. Micro Cubesta lähtee paremmatkin chorukset kyllä

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti