Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

18.09.2006: Washburn P2


Kitara päätyi käsiini heräteostoksena paikallisesta musiikkitarvikkeiden erikoisliikkeestä (panttilainaamosta) 280 ekun hintaan. Lopullisten investointien jälkeen soittokelpoisen pelin hinta kohosi kuitenkin mikrofonien/elektroniikan vaihdon ja kovan laukun hankinnan jälkeen n.400 euroon.

Sarjanumeron ja lavan tekstin mukaan kitara on valmistettu Koreassa vuonna -98. Sekä rungon että kaulan peittää turkoosi maali (sea foam green), eikä puumateriaali ole näkyvissä elektroniikkakotelon seinämilläkään. Bodyn materiaali on todennäköisesti mahonki, kaulasta ei tietoa, mutta otelauta on valmistettu ruusupuusta. Body on suhteellisen kevyt koko ja materiaali huomioiden.

Body on Les Paulin ja Jaguaarin eräänlainen hybridi, keskeltä koholla lp std:n/customin tyyliin. Kaula on liitetty runkoon liimaliitoksella ja lähtee bodyn kannesta katsoen hieman takakenoon, mikä mahdollistaa kohtalaisen matalan actionin. Sekä kaula että body on ympäröity (? =bindattu) mikrofonien sävyyn sopivalla kellertävällä listalla ja lavan puun päällä on mustaksi maalattu viilu. Kitaran ylä ja alasarvi muistuttavat Jaguarin vastaavia, vaikka kahden eri "esikuvan" muotokielen yhdistäminen tuo myös piristystä LesPaul-imitaatioiden maailmaan, on tällä myös soittoergonomian kannalta merkitystä; kitaran kaulaliitos seuraa ylä-alasarvilinjaa kitaran takapuolella, jolloin kaula kiinnittyy bodyyn diskanttipuolelta kolmisen nauhaa bassopuolta myöhemmin (nauhalla 20) ja helpottaa ylärekisterien bendejä selvästi.

Alkuperäisinä mikrofoneina kitarassa olivat Washburnin omaa valmistetta olevat W623 (talla) ja W621 (kaula). Elektroniikka kitarassa on toteutettu Les Paulia pelkistäen yhdellä volumella ja tonella, sekä 3-asentoisella mikkikytkimellä. Alunperin elektroniikka oli mielestäni toteutettu mallikelposesti, kuitenkin nuhaisen mikrofoniyhdistelmän päivittäessäni värkkäilin push-pull-kytkimien avulla myös molempien humbuckereiden puolitusmahdollisuuden kitaraan. Alkuperäisten mikrofonien erottelevuus ei ollut erityisen hyvä, lisäksi tallamikissä sointi ei ollut eri kielten välillä balanssissa (liekkö napapaloissa jotain häikkää - ei ole aiemmin tullut vastaavaa kohdalle). Kaulamikrofonin virkaa toimittaa nykyisin seymour duncanin '59 ja tallamikkinä sd:n custom.
Metallitavarasta virittimet ovat Groverin pajalta, talla ja kieltenstopparissa ei mainintaa valmistajasta tai maasta, kromipinta säilynyt näissä, eikä suurempia kulumia kielten urissa ole - joten ilmeisesti ei ainakaan pahinta hopeamaalimuovia ole kysessä.

Kitaran akustinen sointi on materiaaleista huolimatta melko kirkas ja muistuttaa puoliakustisen heleää klangia. Tarkemmalla nettihaulla löytyikin mainintaa chambered-bodysta - tiedä tuosta, mutta paino ja sointi sopisi ainakin kuvaan. Sustaini on odotetun kelvollinen rakenteeseen liittyen.
Nykyinen mikrofonikombinaatio toimii mallikkaasti ja tuottaa akustisen soundin hyvin sähköistetyksi. Puolitusmahdollisuudet tuovat myös lisäväriä varsinkin puhtaamman pään soundiin.

Negatiivisina asioina kitarasta sanoisin laukun hankkimisen hankaluuden. Kuten Jaguarin kanssa, ylipitkä yläsarvi tuottaa päänvaivaa, LP:n laukku olisi muutoin mallikas, mutta sarvi ottaa kiinni, kun taas straton mallisessa laukussa kitara lepää lavan ja bodyn perän varassa ja altistaa kaulan turmiolle. Pienellä askartelulla vanhasta (10¤) Yamaha laukusta sai kuitenkin kitaralle hyvin istuvan kovan laukun (olisi mielenkiintoista nähdä kotelossa alunperin ollut kitara). Toinen huono puoli kitarassa on D ja G kielten kulma satulalle tultaessa, reippaammin bendatessa nimittäin nämä kielet ovat alttiita vireen vaihtelulle, jota kuitenkin viilalla ja lyijykynällä olen saanut kohtalaisesti hillittyä.

Les Paulille esteettistä ja soinnillista variaatiota etsivälle voisin suositella kernaasti tätä kitaraa, tosin ymmärrän ettei kitaran muotokieli ja väritys välttämättä vetoa kaikkiin.

Kirjoittanut Pnctocn 18.09.2006

            800×600  -  83 kt.


Arvostelu

3,73,73,73,73,7    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

CRETIN: Hyvä arvostelu ja pirunhieno kitara.
zuppermuhle: Miten ihmeessä eräs löytää aina panttilainaamoista tuommoisia!

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti