Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.08.2006: Washburn N4


Ostin pitkäaikaisen etsinnän jälkeen viime vuosituhannen lopulla netin välityksellä ameriikkalaisesta liikkeestä tämän kitaran. Kitara on tehty Washburnin Chigacon customshopissa alkuvuodesta 1996.

Bodyn materiaalina on palanen suosaarnia, joka on petsattu ruskeanpunertavaksi. Kaula on leppää ja otelauta ebenpuuta. Kaulan profiili on alanauhoilla tukevahko C, joka madaltuu hieman ylänauhoille mennessä, kuitenkin selvästi useimpia superstratoja (muunmuassa saman kitaran itämainen versio - n2) tuhdimpi kaula - joka tässä kitarassa on yksi itselle mieluisimpia ominaisuuksia.

Metallitavarana 22-jumbonauhaa, groverin virittimet (washburn logolla) ja schallerin floydrose-tyylinen tremolo, sekä schallerin hihnalukot, jotka poikkeuksetta olen asentanut kaikkiin kitaroihini.

Puiden ja metalliosien osalta työn laatu on ensiluokkaista. Kaulan istutus bodyyn on erittäin tiivis. Erikoisuutena kiinnityksessä Stephens Extended Cutaway nimellä kulkeva patentti, joka liittää kaulan puolikuun muotoon asetetuilla viidellä ruuvilla bodyyn ja mahdollistaa ylänauhojen sävelten helpomman tavoittelun. Lisäksi kitarassa on Buzz Feiten Tuning System intonaatiota parantamassa.

Kitaran elektroniikkaa ensikertaa tarkastellessani koin pettymyksen, juotoksista osa oli kylmiä, pitkiä suojaamattomia johtoja ympäriinsä ja hirvittävä sekamelska kotelossa. Lisäksi volume-potikka oli kulunut ja tarvitsi uusimista.
Mikkeinä soittimessa olivat seymour duncanin '59 kaulassa ja bill lawrence l-500xl tallassa. Molemmat mikit olen vaihtanut elektroniikan uusiessani, testasin alkuperäistä viisysiä että viissatasta useampia kertoja ristiin aikaisemmin hankkimieni vastaavien mikrofonien kanssa ja tulin tulokseen että nyt kitaraan vaihdetussa setissä erityisesti yhteissoitossa soundi on paljon selkeämpi ja tasapainoisempi.
Samalla värkkäsin viissataseen puolituksen volumemupilla (push-pull).
Puolikkaan viissatasen sekä kaulan viisysin yhdistetty soundi on pienestä säröstä crunchiin mielestäni kitaran parasta antia. Hi-gainilla sekä '59 että L-500 toimivat hyvin itsenään mutta yhdistettynä soundi menettää selkeyttään. Viissatasen erottelukyky raskaammilla gaini asetuksilla on selkeintä mitä itselle on vastaan tullut. Lisäksi nykyisellään kitaran elektroniikka on toiminnaltaan erittäin hiljainen. Nimim. Akin:n laatiman treble-bleed modaksen myötä myös volume-potikan toiminta tehostui; potikka kiinni ääni siistiytyy, mutta pysyy silti selkeänä - kun taas potikkaa avatessa gainin määrä lisääntyy perussoundin muuttumatta.

Kitaran akustinen sointi on yllättävän voimakas ja sustaini (kelluvien tremolojen maailmassa) pitkä, tiedä johtuuko sitten em. kaulan liitoksesta. Lisäksi kitara soi saarnibodysta ja tremolosta johtuen kirkaasti verrattuna esim. lespauliin.

Viissatasen soundi on voimakas ja treblepainotteinen, joka on jakanut mielipiteitä tästä mikistä. Itse tykkään kuin hullu puurosta. Toisaalta taas kaulassa perinteisempi mikrofoniratkaisu tasapainottaa terävyyttä ja tuo monipuolisuutta.

Elektroniikka ja tremolokotelon kannet ovat metalliset, mahdollisesti vaikuttavat häiriösuojaukseen. Ilmeisesti kuitenkin vain brassailutarkoituksessa alunperin?

Kaikenkaikkiaan olen ollut soittimeen erittäin tyytyväinen ja lämpimästi voisin sitä suositella monipuolista lukkotallallista kitaraa halajavalle.


lisää kaulaliitoksesta:
http://www.seanet.com/~jsd/ec.html
http://www.seeguitar.com/images/20050206/07.jpg
http://fredtota.free.fr/N4%20Washburn/Nuno10.jpg

washburnin nettisivuilla kitarasta:
http://washburn.com/products/electrics/nseries/n4.aspx

feitenin virityssysteemistä - tämän perusteella voi itsekkin kyseisen askarrella:
http://www.delphion.com/cgi-bin/viewpat.cmd/US05955689__?MODE=fstv&OUT_FORMAT=pdf

Kirjoittanut Pnctocn 24.08.2006

            800×600  -  98 kt.


Arvostelu

4,54,54,54,54,5    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Draamajumala: Terve. Itse olen hamunnut N4:sta tuolta vuodesta 96 ja nyt päätin uuden kitaran ostaa, mutta ei vielä tuohon ollut varaa niin pistin Nunon uusimman mallin N6:n halvemman N61:n tulemaan. Paljonko tuosta omasta N4:stäsi aikoinaan maksoit?

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti