Muusikoiden.net
20.01.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

20.05.2007: Charvel Model 4


Lyhykäisen kesäloman kunniaksi pistäydyin panttilainaamossa, jossa odotustilan pöydällä lojui harmaa charvelin laukku, hintana 100 ekua. Ajattelin, että hieman hintava - tosin veljellä olisi laukulle tarvetta ja laukku oli päälisin puolin tukeva, tutkitaan tarkemmin ja kysytään paljonko hinta voisi laskea.

Hämmästyksekseni laukun sisällä oli Charvel-merkkinen kitara, joka oli parempia päiviä nähnyt. Kieliä kaksi kappaletta, otelauta irvisti liitoksestaan satulan päässä ja katkennut lapa oli korjattu reikäpellillä ja ruuveilla (rumasti). Kolmesta pienestä on-off mikrofonikytkimestä tallamikrofonin kytkin oli rikki, muutoin elektroniikka vaikutti olevan kunnossa. Nauhat olivat kunnossa, kuten kaulan liitos ja bodyn viimeistely. Ajattelin tästä saavani puhdetyöksi mukavaa ajanvietettä.
Pikaisen tinkimisen jälkeen soittimelle laukkuineen tuli hinnaksi 75 ekua, sisältäen Charlien Enkelit DVD:n.

Puutteiden korjauksessa kului muutama ilta ja alle 10 euroa rahaa, kokonaishinta siis harleybenton luokassa. Irvistävän otelaudan sai kuriin injektioneulalla varustetulla liimaruiskulla ja puristimilla, hajonnut kytkin n. euron luokkaa sp-elektroniikasta, samoin straplockit, tremolojouset ja ruuveja takaplekseihin. Internetin avustamana kitaran malliksi olen päätellyt model 4:n.

Soitettavuudeltaan korjattu kitara on erittäin hyvä, kapeahkoon kaulaankin tottui melko nopeasti, kaulan hioin 240 hiomapaperilla puulle, koska alkuperäinen lakkaus tuntui tahmealle käsiin. Akustinen sointi on tasapainoinen ja sustaini kohtuullisen hyvä, tremolon vuoksi painottuen yläpäähän. Metallitavara vaikuttaa parinkymmenen vuoden jälkeen hyväkuntoiselta, tremolon knife-edget vat vielä terävät - vire pysyy ja toiminta on sulavaa.
Mikrofoneina kitarassa Jacksonin kaksi singlecoilkokoista ja yksi humbuckerkokoinen passiivimikki. Elektroniikka toimii ok, kolme erillistä mikrofonikytkintä tuovat teoriassa useita eri vaihtoentoja verrattuna tavalliseen 5-asentoiseen kytkimeen, mm. kaikki off.

Midboost piiri toimii mallikkaasti ja useimmiten mukavinta äänimaailmaa löytyi säädön ollessa yli 6:n. Puhtaat ja pikkusäröt eivät ole koskaan toimineet olleet Jackson/Charveleiden vahvinta puolta omiin korviini. Isomman gainin asetuksissa Jacksonin humbuckerit pelaavat mallikkaasti ja keskialueboosti tukevoittaa soundia.

Kaikenkaikkiaan kitaraan olen hyvin hyvin tyytyväinen, mikrofonipuolen uusimista voisin tosin pitkällä aikavälillä harkita. Lisäksi kitaran väri voisi olla prameampikin, toisaalta helmiäisvalkoinen on monia kasariversioita lempeämpi ajan patinalle.

charvelin katalogissa speksejä:
http://www.audiozone.dk/CatalogScans/Ch1987Imports/pages/Ch1987Page13.htm
http://www.audiozone.dk/CatalogScans/Ch1987Imports/pages/Ch1987Page14.htm
enemmän kytkennästä: http://www.audiozone.dk/CatalogScans/JackElec1987/pages/Ja1987ElecPage04.htm

Kirjoittanut Pnctocn 24.08.2006

            800×600  -  74 kt.


Arvostelu

4,44,44,44,44,4    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kissa3: Mistä näitä panttilainaamoita oikee löytyy suomesta >:) itekki melkee tehny löydön (ja typeränä en ostanut), muutama vuos taaksepäi ibanetsin joku seiskakielinen roikku seinällä hintaa 200e ja nyt kun tarkemmin katsonut iban seiskareita niin vähän kaduttaa
Kissa3: etten ostanut kyseistä peliä ! ei ollu pahemmassakaan kunnossa ! .... Onnea löydöllesi ja saavutuksellesi ! oli kiva lukea näi aamusta ^^
J.RA: kappalejako, kamala lukea. Mutta kivat ostokset teit! :)
Zl z: Voi vthu että olet saanut halvalla tuon. Onneksi olkoon hyvän löydön johdosta.
Blake Cale: Asiallinen kirjoitus mukaanlukien kappalejaot. prkl että sait halvalla!
samsonov: voi v***u mäihä :D pitäs itekki käyä Suomen jokanen panttilainaamo läpi
Zl z: Noista linkeistä antaisin vielä toisen plussan, jos se vain olisi mahdollista. Itsekin Charvelin omistajana noista oli kyllä suurta apua tarkempien tietojen hakemisessa kitarasta.
Abgrund: Pakko mennä huomenna panttilainaamoon!
Pnctocn: kiitos kommenteista, mistä minus?
Jmvk: Voi s**tn miten halvalla saanu model nelosen + laukun! Onnea löydölle!
Werde: Humppari tuskin muuten on aktiivinen. Sinkut vaatinevat aktiivipiirin toimiakseen, vaikka passiivit ovat nekin.
Pnctocn: werde: näin tosiaan lienee, siis aktiivinen midboosti piiri kitarassa.
Alphie: Huh huh. Haluan ite samanlaisen diilin. :D
Pnctocn: Myyty hyvään kotiin.
wekkuli69: Eihän toi Vantaan myynnissä oleva ole sama laite?

Yhteensä 15 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti