Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.07.2006: Guns n´ roses Hartwall areenalla


Saavuttuamme Hartwall areenalle hyvissä ajoin noin kello 19 hujakoilla. Nopeasti tehdyn turvatarkastuksen jälkeen ryysäsin paitakojulle josta ostin paidan jossa oli kiertueen muut konsertit. Kojussa oli monien paitojen lisäksi seinälippuja, julisteita, hikinauhoja ja joitain muita. Saavuttuamme hyville paikoillemme katsomoon 112 ja riville yhdeksän huomio kääntyi todella isoon lavaan. Lavasteet olivat pelkistetty, mutta korkeus ihmetytti.

Vasta noin kello 21.15? aloitti lämppäri Melrose, joka oli tullut korvaamaan muutama päivää aikasemmin Bullet for my valentinen. Vaikka Melrose soitti mielestäni kohtuullisen hyvin yleisö oli todella ankara bändiä kohtaan eikä se missään välissä herännyt kunnolla mukaan, mikä on yleensä lämppärin kohtalo. Lopussa tullut AC/DC cover Let there be rock sai hieman lavan edustalle eloa johon oli hyvä Melrosen lopettaa settinsä.

Roudaustauosta tulikin sitten yli tunnin mittainen sillä Melrose lopetti 21.45 ja Gunnarit olivat lavalla vasta 22.53, tähän aikaväliin mahtui monia "aaltoja" jotka lähtivät viereisestä katsomosta. Lopulta valot siis sammuivat ja yleisö alkoi huutamaan todella kovaa. Welcome to the junglen alkuriffi alkoi kuulua Pa-kaapeista valkoisten spottien kiertäessä areenaa. Lopulta Axl tuli esiin ja huusi DO YOU KNOW WHERE FUCK YOU ARE?!!! tästä se alkoisi... Welcome to the jungle Käynistyi räjähteiden saattelemana (joita illan aikana keikkalla riitti) ja biisi toimi kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Myös seuraavat Apetitte for destruacton hitit It so easy ja Mr. Brownstone toimivat erittäin hyvin. Live and let diessa olleet liekit lämmittivät hyvin kaarteeseen saakka ja myös biisi toimi edellä mainittujen lisäksi hyvin. Uusi biisi Better ei saanut kummoista vastaanottoa vaikka mielenkiintoinen uutuus onkin. Seuraavaksi päästiinkin keikan yhteen heikouteen: sooloihin. Seuraavana lava pimentyi ja Robert Finck alkoi latomaan aina niin hienoa Finlandiaa. Tämä viellä näistä sooloista toimi hyvin, mutta osa niistä kyllä olivat todella tylsiä. Sweet child o mine ja Knocking heavens door toimivat molemmat erittäin hyvin ja loppuun myyty areena oli hyvin taas mukana. Jälleen pienen jamituksen jälkeen tuli soolo jonka tällä kertaa soitti 90-luvun alussa yhtyeeseen liittynyt Dizzy Reed. Hän soitti Gunnareitakin innoittaneen Hanoi Rocksin Don´t you ever leave me baby:n. Jälleen uusi biisi The blues joka ei muistaakseni saanut yhtään parenpaa vastaanottoa, kun Betterkään. Seuraavana kuultu You could me mine oli mielestäni yksi keikan parhaista vedoista. Ja taas: lava tyhjennettiin ja tyhjänpäivänen sooloilu alkoi. Soolon jälkeen jälleen yksi keikan parhaista biiseistä: Out ta get me joka oli loistava. Axl otti pianon haltuunsa ja alkoi soittelemaan sillä totuttuun tapaansa. November rain alkoi lyhyen soolon jälkeen joka myöskin lunasti odotukset, lopun pyro show oli muuten mainitsemisen arvoinen. Seuraavaksi yksi Gunnareiden lempi biiseistäni: Think about you. Tämän jälkeen selvisi tietämättömille, että rumpali "Brain" ei ollut keikalla sen takia, koska hänen vaimonsa oli synnytänyt lapsen, häntä tuurasi rumpali Franz Ferrero, joka hoiti hommanssa kohtuu hyvin. Kitaristi Ron Thail soitti soolossaan vuorostaan Don´t cryn jonka aikana areena oli yllättävän hiljaa. Uuden biisi I.R.S:n jälkeen Patience joka toimi kohtuullisesti joka puolestaan teki tilaa Nightrainille.

Tämän jälkeen yleisö odotti bändiä uudestaan lavalle ja kyllähän Axl bändeineen takaisin tuli jälleen uuden biisin saattelemana tällä kertaa Madacascar. Pienen soolon jälkeen starttasi suuri hitti Paradice city jossa räjähteitä riitti ja saipa joku onnekas Axlin mikinkin kiinni.

Näin päättyi todella paljon odotettu keikka. Ja kokonaisuutena tulos oli todella hyvä. Ainoa mistä piti vähentää pisteitä oli tolkuton sooloilu. Mitä järkeä siinä oikein oli? Ihan kuin lavalla olisi ollut joukko sooloartisteja esittelemässä taitojaan. Kun nämä suvantokohdat oltaisiin korvattu biiseillä: Estranged, Rocket queen ja Double talkin jive olisi keikka ollut täydellinen Muuten yhtye kuulosti ja näytti hyvältä joten muuta ei voi sanoa, kun hyvä Axl!


Arvosana 9/9+

Kirjoittanut Hetfield69 17.08.2006


Arvostelu

2,22,22,22,22,2    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

rosqis: Itsekkin olin kyseisellä keikka ja se oli aivan mahtava! tosin niitä sooloiluja olisi voinut olla vähemmän.
Attitude: Itse olin viidennen päivän keikalle ja kyllähän niitä sooloja sielläkin soiteltiin, mutta oli keikka niin mahtava kokoanisuutena, että en kyllä itse viitsi sanoa niitä "tyhjänpäiväisiksi" enkä viitsisi edes huomauttaa asiasta. Paras ikinä, 5.7.06!
Luiro: 5.7.06 itse olin messissä ja pakko sanoa, että unelma toteutui =) !

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti