Muusikoiden.net
19.01.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

16.11.2006: TD-12


3 kk odotuksen jälkeen matkahuoltoon kopsahti paketti jonka sisällöstä paljastui Rolandin TD-12 sähkörumpusetti. Ilmeisesti tätä settiä on myyty Euroopassa yli odotusten, jonka takia tätä on saatu odottaa.

Hyvää kannatti odottaa!

Teline on valmiiksi koottuna yhdessä laatikossa ja padit/aivot toisessa. Pakkausmateriaalia oli paljon mutta niin pitääkin että tavara saapuu ehjänä perille.

Tekniikkaa:
Lue Roland suomen sivuilta:
http://www.roland.fi/New%20Pages/news/NAMM2005/TD-12KB.htm

Koottavuus:
Setti ei voisi olla helpompi koota. Periaatteessa vain padit pudotetaan paikoilleen ja johdot kiinni niin se on siinä. Tietysti padien paikan hakemiseen kannattaa käyttää aikaa mutta niin on kaikissa rumpuseteissä.

Kalvot olivat jostain syystä valmiiksi kiristetyt setissäni ja tuntuma oli erittäin hyvä heti suoriltaan.
Ohjekirjassa on erittäin hyvät ohjeet
kalvojen kiristämiseen ja vaihtamiseen.

Soundit:
Ensi kuulemalta heti huomasin että tässä on loistavasti saatu akustisen rummun ominaisuuksia liitettyä sähkörummuille ominaiseen \"liiankin hyvä\" soundiin. Moduulissa on 50 esiohjelmoitua \"settiä\" joista varmasti löytää sopivan moneen tilanteeseen. Itse pidin \"perus\" setistä joka on muistipaikassa 50. Ei efektejä, ei kompuroita - pelkää hyvää soundia.

Pitää myöhemmin palata noihin muokkaamis mahdollisuuksiin mitä tässä moduulissa on siis lähes rajattomasti.

Soittotuntuma:
Rolandin soittotuntuma on hyvä. Erilainen kuin normi rummuissa mutta hyvä. Yritän selittää millä tavalla erilainen.

Normi setissä rebound on jotenkuten suoraan ylöspäin, kun taas näissä kumisissa ja nylonkalvoisissa se on voiman suuntaisesti. Eli siis jos tikku tulee kalvoon vasemmalta niin se pomppaa oikealle. Ajattele tennispalloa. Voimaa myös kuolee enemmän normirummussa johtuen aikaan saatavasta äänestä. Näissä kaikki voima säilyy. Erilainen soittotuntuma siis. Ei mitenkään huono mutta siihen täytyy tottua.

Kalvot sain heti valmiiksi kiristettynä joten niiden kanssa ei ollut ongelmaa. Tomit ovat makuuni hieman ehkä pienet ja osuminen niihin vaatii enemmän tarkkuutta kuin esim 16\" tomiin osuminen..
Kaikkien tomien tulisi olla saman kokoisia kuin snare eli 10”. Jos olisi varaa TD20 settiin niin siinä olisi isommat mutta toisaalta setti ei olisi näin kompakti.

Riden hyvyys yllätti. Se on monipuolinen ja helposti hallittavissa oleva. Kaikki soundit oli myös tosi hyviä ja kolmialueinen erottelu todella toimii

Virvelistä ei ole pahaa sanottavaa. Hyvä soittotuntuma, koska isku tulee yleensä ylhäältä alas ja tuloksena on tehokas rebound.

Hihat oli hieman ongelmallinen. Tuntui että sen saaminen kiinni asentoon tuotti välillä vaikeuksia. Pitää tutkia säätöjä ja mahdollisuuksia vielä. Itse pinnan tuntuma ja kokonaisuuden liikkeen aitous
ovat loistavia.

Soiton hiljaisuus:
Kyllä näillä soitettaessa kopse kuuluu mutta mitenkään meluisan kuuloinen ei tämä setti kyllä ole. Hiljaisempi kuin Rolandin TD-3kv jolla soitin yhden keikan.

Yhteenveto:
Loistava setti joka puolustaa paikkaansa rumpujen soiton lisänä.
+Äänivalikoima
+Muokattavuus
+Helppo koota
+Kompakti

-Haitsun paikoitellen erikoinen kiinni tuntuma
-Paljon pakkausjätettä
-Tomien koko hieman pieni


Pitää jatkaa jahka soittokokemusta tulee lisää ja olen tutustunut noihin soundien muokkaus mahdollisuuksiin

Mainos pläjäys – Setti ostettu Vaasa Music shopista!

Lisäys:

Nyt kun on tullut kokeiltua settiä kunnolla ja soittokokemustakin on niin voin antaa hieman kommenttia.

Yksi erittäin hyvä puoli tässä laitteessa on se että kun tulee idea päähän niin laite päälle ja nauhoittamaan ja se on tallessa. Ei mitään mikki virityksiä jne.

Metronomi on hyvä ja siinä oleva tap tempo toimii helposti.

Liikeradan ovat muodostuneet tällä ehkä hieman lyhyiksi. Tein sitten sellaisen ratkaisun että laitoin hieman etäisyyttä tomeihin keskenään niin säilyy tuntuma normi kokoiseen settiin.

Haitsulla ei ole edelleenkään kiva soittaa discokomppia mutta kyllä sillä pärjää.

Soundit on hyvät mutta silti olisin odottanut enemmän tämän hintaiselta laitteelta. On tämä parempi kuin td3 ja 6 mutta silti ei täydellinen. DFH pitää ottaa käyttöön jos haluaa levylle hyvää soundia.

Jeps

Kirjoittanut Kari Vieri 07.06.2006

            651×600  -  114 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti