Muusikoiden.net
18.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.10.2008: Hercules FW 16/12 Firewire interface


Tekniset tiedot:
16 inputtia (2 mic, 10 line, 2 spdif opt, 2 spdif coax
12 outputtia (8 line, 2 spdif opt, 2 spdif coax

Käytettävyys

Asennus CD:llä on mukana Herculeksen I/O ohjauspaneeli ja Cubase LE. Cubasen tilalle pitää tosin samantien hankkia jotain muuta, sillä äänittäminen kun onnistuu vaan 4!:lle kanavalle. Monelle raidalle äänitys onnistuu kyllä mukana tulevalla Abletonin Live Special Editionilla ja sen jälkeen voi siirtää raidat Cubaseen. Cubasessa voi sitten koota projektin haluamakseen mutta onhan se aika hankalaa.

Käytettävyys äänitykseen on helppoa ja mukana tuleva ohjekirja on sopivan yksinkertainen. Se tosin kannattaa lukea moneenkin kertaan nimim. Kokemusta on ;). Pikku yksityiskohtia riittää. ASIO ja monitorointi kannattaa opetella heti alkuun ettei tule yllätyksiä.

Reititys on helppoa ja äänitys tasoa voi säätää Herculeksen omasta ohjauspaneelista. Tässä kohtaa pikku miinus. Kanavien tasoa säädetään pareittain mikä on todella huonoa suunnittelua.

Soundi

Äänenlaadullisesti Hecules vastaa huomattavasti kalliimpaakin laitetta.
Headroomia riittää enemmän kuin monissa käyttämissäni äänikorteissa.

Loppuyhteenveto

Tämä on todella suositeltava tuote hintaisekseen! Tällä saa pienen bändin live keikat ja demo-äänitykset tehtyä helposti ja vaivattomasti. Studiossa en ole testannut mutta luulen että laatu riittää pikkustudion tarpeisiin mainiosti.

+hinta
+kanavien määrä
+käytettävyys

-kanavien tasonsäätö pareittain (1ja2, 3ja4 jne...
-tarvitsee erillisen virtalähteen (mukana)

EDIT: Tason säätö onnistuu yksittäisillä raidoilla kuten kommenteissa on mainittu.

Kirjoittanut Kari Vieri 06.06.2006

            350×143  -  10 kt.


Arvostelu

2,22,22,22,22,2    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

driveover: Ainakin mun softaversiossa herculeksen omasta ohjauspaneelista voi tasoa säätää parittomasti kun ottaa "link" ruksin veke. Kannattaa tarkistaa onko uusin versio ohjauspaneelista
hevisepe: Mulla on samanlainen värkki, ja itse olen ollut erittäin tyytyväinen!
Musta Savo: Itelläni on kans kyseinen laite ja hyvin on onnistunut niin livetaltioinnit,kuin muutkin äänitykset.Kyllä arvelutti toi merkki aluksi,mutta olen tullut siihen tulokseen että kyllä on hinta/laatusuhde kohillaan tässä laitteessa!Suosittelen lämpimästi!!
hevisepe: Kohta laitteelle tulee ikää kaksi vuotta, ja yhä on pelittänyt ilman ainoatakaan ongelmaa. Helvetin hyvä peli, mutta eivät taida enää valmistaa tätä.
malmberg: Muovinen leikkikalu. Virtalähde kärähti parissa viikossa. Laite aiheutti pieniä räpsyjä jatkuvasti äänivirtaan. Tuki oli melko osaamatonta, eli pyysivät lähinnä tarkastamaan että onhan virtajohto seinässä. Ennen tätä minulla oli 20-bittinen Edho Layla, jok
malmberg: joka oli laadultaan aivan ylivoimainen tähän "24 bittiseen huippukorttiin" verrattuna. treenikämpän leikkeihin sopiva laite, vakavampaan ei kannata vaivautua.

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti