Muusikoiden.net
15.08.2022
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

15.05.2006: 100% varmat hihnalukot alle 1e!


Tämä on siis yksinkertainen "kotipatentti", ei tarvita soitinliikkeiden palveluja.
Luulen, että jokainen haluaa soittaa kitaraa tai bassoa niin, että voi olla varma että se ei kesken soiton tipu lattialle ja hajoa. Sillä koskaan ei voi tavallisiin olkahihnoihin luottaa. Voi toki ostaa hihnalukot soitinliikkeestäkin, mutta näin pääset halvemmalla ja saat ehkä jopa luotettavammat lukot hihnaasi.

Tarpeet:
Ruuvimeisseli
2kpl prikkoja

1. Irroita soittimestasi olkahihnan bodyssä kiinni olevat tapit ruuvaamalla ruuvit auki.
2. Irroita olkahihna tapeista.
3. Pujota prikka tappiin niin, että se jää takaisin ruuvattuna ulommalle puolelle bodystä.
4. Kun prikka on tapissa kiinni, pujota hihna takaisin tappiin, niin että se jää prikan taakse.
5. Kokoa tapin kaikki osat takaisin ja ruuvaa kiinni bodyyn.
6. Tuote on valmis.

-Nyt voit soittaa täysillä ilman pienintäkään huolta, soittimesi hyvinvoinnista. Nämä lukot eivät yksinkertaisesti voi hajota, paitsi jos tappien kiinnikeruuvi katkeaa, mikä on ERITTÄIN epätodennäköistä.
- Itse meinasin ostaa soitinliikkeen hihnalukot, koska bassoni on tippunut jo kaksi kertaa maahan kesken soiton. Onneksi mitään pahempaa ei ole käynyt, pieni lommo lavassa. Mutta sitten tajusin, että tällä patentillahan saisi 100% varmat hihnalukot ja autotallista löytyikin juuri sopivat prikat. Myöhemmin minulle selvisi, bassopalstalla asiasta keskusteltuani, että tämä on hieman yleisempi patentti, kuin olin uskonut.

Siitä vaan askartelemaan itsellesi lähes ilmaiset 100% varmat hihnalukot.

Jos tästä patentista jotain huonoa haluaa väkisin etsiä, niin sanottakoon, ettei kukaan jälkikäteen pety; hihnaa ei saa enää irti irroittamatta ruuveja. Mutta itseäni ei asia haittaa, koska en irroita hihnaa bassosta missään tilanteessa.

Kuvassa lopullinen tuote.

Kirjoittanut Nieby 15.05.2006

            800×600  -  97 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (38 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Nieby: kuva on aikas huono, mutta kai siitä idean ymmärtää..
wildcat: Tämä on ihan hyvä ja toimiva "köyhän miehen ratkaisu", mutta kyllä esim.Schallerin vapaasti pyörivät hinjalukot antavat ihan erilaisen liikkumisvapauden kitaran ja hihnan välillä. mutta budjettiluokan ratkaisuna tämä toimii hyvin
Stalkah: joo-o, joo-o, iha hyvähä tää oli.. eikä toi kuvaka ny nii paska ollu...
Nieby: LAITTAKAA TOKI PERUSTELUJA ARVOSTELULLE ;)
Muusikonrenttu: Mutta pureekos kertaalleen irroitettu ruuvi enää kunnolla? Ainakin mulla irtoili ruuvit bodysta kun laitoin samoilla ruuveilla uudet tapit.
Nieby: ei mullaa oo ainakaa vielä mitään ongelmia ollu, varovasti kun ruuveja vääntelee..
Stalkah: ei välttämättä kannata paljo eestakasi vitkuttaa sitä ruuvia eli
Stalkah: (jäi vähä keske) irrottaa ja pistää takas. siinähä ne bodyssä olevat kierteet hajoo ja mikä vaa ruuvvi on hyödytön.
Nieby: kuiteski se on sen takia ruuvilla kiinni, että se on mahdollista irroittaa, ja jos bodystä menee kierteet, ni isompaa ruuvia vain..
Stalkah: pitää saaha isompi rööriki jos kovinpaljo isompaa naulaa siihe rupee laittamaan ;)
Nieby: ei, kyllä se ruuvi uppoaa ilman reikäkin, pässi. voihan tavalliseen lautaankin ruuvata ruuvin ilman mitään reikiä.
Manicci: elä nyt nimittele pässiksi ketää :/
Nieby: noo, se on mun kaveri niiku irl, ei se välitä eikä tajuu..
J.RA: Jos sä siihen lautaankin ruuvailet ilman reikiä niin voi lohkeilla epämukavasti.
Janus: Plussa siitä että artikkeli oli ihan hyvin kirjoitettu ja kuvan kanssa, mutta kyllä vapaasti pyörivät Schallerit hoitavat homman ihan eri tavalla. Jos kitaraan käyttää satoja euroja ja hyvään hihnaankin kymmeniä, niin eikö hyviin hihnalukkoihin voisi...
Janus: ...saman tien investoida pari kymppiä tai tingata ne musakaupassa kaupan päälle? Nehän voi kai säilyttää vaikka kitaran vaihtaisikin...
darrell: Jos reikä löystyy (?!), niin tuikkaa sinne hammastikku tms. ja taas on tiukkaa reikää!
Nieby: KIITOSTA VAAN :)
Hohhoijaa: Kenen idea tämä alunperin oli?
Nieby: öö.. mun.
Nieby: tai siis onhan sitä jotku muutki varmaa käyttäny, mut ei mulle ainakaa kukaa sanonu.
Nieby: ja hyvä iron_man_90 nuo ovat ruuveilla kiinni eikä nauloilla.. nauloilla rakennetaan taloja, ruuveissa on kierteet. u know, small difference,
Stalkah: sori jos vineen mut miks se hihna pitäs laittaa niitten prikkojen laiton jälkeen eli koittaa surboa se prikka siitä pienestä olkahihnan reiästä kun sen voi laittaa jo ennen ku prikka on kiinni?
Nieby: no niihä mie teinkin! heh hehe hahahah
Nieby: ohjeissa lukee: irroita tapit. saatana
Nieby: siis sitä prikkaahan ei saa siihen irroittamatta niitä tappeja, juu nou-.-
aziztcf: MacGyver
Nieby: ohan nää schallerit kätevämmät.. se on *naps* ja ne on kiinni ja taas*naps* ku ne on irti.. kympillä lähti.. ei viittinnä uuteen beissiin tollasii patentteja..
Sir Härö: Luotettavat lukot nuo on, tiedän koska itselläni oli tuollaiset joskus, mutta hihnaa ei saa kitarasta/bassosta pois tarpeen vaatiessa... Hyvä artikkeli kuitenkin.
kauhu-köös: Hyvä artikkeli:)
Nieby: jaahas. pitkästä aikaa lisää palautetta. kiitos!
Nieby: vitsi kun ois ollu muikee tietää miksi kukakin on antanut miinuksen tai plussan.. sääh. noh, jos tätä vielä joku lukee niin arvostelut mukaan kiitos.
L_Laiho: Juu luotettavuus noissa on hyvä, mutta korkeuden säätäminen hankalaa, josko on nahkahihna.
J.RA: Ja aika ärsyttävää jos kovaa laukkua käyttää...
M4ss3 m/: Mulla on planet waves hihna joka löystyy heti viikon soiton jälkeen:)
forestsaw: itelläni on sama patentti, ja on toiminut jo useamman vuoden. eikös olekkin saatanan kätevä?
marko.m: Kätevä keksintö. Itse olen ratkaissut ongelman teippaamalla hihnasta ylimääräisen reiän/aukon umpeen. Ei irtoa repimälläkään. Vaikka ei kyllä ole kovin komean näkönen. Mutta mitä huonompi, sen parempi. Plussan voin antaa tästä.
P.Pimee: Joo tosi jees idea ellei sitten kyseessä ole uus tai tosi nami instrumentti. ...Ei epäkunnioitusta ollenkaan mut kaikkienhan pitäis toi tajuta... Jos haluaa siis...
P.Pimee: ... ja puuhunhan ei varsinaisesti kierteitä tehdä. Jos ruuvi on liian pieni: just ne hammastikut sinne reikään (puuliimaa sitä ennen). Isompi ruuvi vaan ruuvataan sisään (ei vinoon!).
munakorva: Tämä on paras. Käytän itsekkin. Hihnalukot on rumatkin vielä verrattuna näihin! Nämä on yhtäaikaa hienostuneet ja HOOOSEEE
Retard1: mä rakensin mun nykyseen shaittikitaraan hihnalukot parista kokispullonkorkeista. ruma tuli :D
hemmett: kattos perskele, oli samammoinen hihna kaverilla 8)
spade: Prkl ku itte tota tajunnu, täytyy askarrella tollainen
samithezombi: tämähän näyttää aika käytännölliseltä ratkaisulta. täytyy irrottaa "oikeat" hihna lukot jommastakummasta bassosta ja kokeila tota menetelmää.
Sweet_Emotion: kyl tota vois testaa.. aik näppärä
tiiliskivi: riippuu soittajasta, mutta tietysti kaikki käyttävät hihnalukkoja, vai mitä? warwickin basson mukana tuli laadukkaat lukot, ja toisessa bassossa on 20e maksaneet lukot. pääsee pyörimään ympäri ja helppo irrottaa, esim. laukussa kannon ajaksi.
tiiliskivi: kattavasta artikkelista silti pisteet, vaikka itse en käyttäisi.
bATE bASARI: Toimii loistavasti, kunhan löytyy juuri sopvian kokoinen prikka
The Metal: joo...voi kokeilla..lupaavalta näyttää..
jounas: itsekin laitoin aikoinani tuommoset systeemit toiseen kitaraani. Toiseen ei ees tarttenu, kun ostin tarpeeksi hyvän hihnan. Mun piti moneen kertaan liimata tikkuja väliin ja vaihtaa isompia ruuveja ennen kuin alkoi toimimaan. nyt toimii hyvin.
Walde: Hah :D 2,5 senttiä maksoi kun tollaset iskin tohon ec:seen kiitos ja kumarrus. Nyt kestää hihna pientä rokkaustakin.
spade: Kiitos, tuli laitettuu ja hyvin pelittää
L.Ruoska: Kaikki tosi "pro" jätkäthän tietää, että ruuvit lakkaa pyörimästä tyhjää kun ruuvin holeen katkaisee pari tulitikkua. Tosi miehet käyttää niitä isoja, paksuja tulitikkuja joiden boksissa on joku punatulkun kuva tjsp.
cabe32: Muutama kiekka jesseä vaa, vieläki halvempi
Metalliheebo: Mahtavaa, toimii kuin unelma
GuitarLife: Tää toimii, prikat makso alle 10 sent =>
antti_mk: Mulla on kans kitarassa toi patentti, tosin se liikkuu täysin vapaasti. Hankalaa lyhyesti selittää, mutta pätkäsin sopivan kokoisesta betonipropusta palan väliin(hihnatapin kokoinen), ja sitten sopivan kokoinen prikka. pysyy paikallaan ja liikkuu hyvin:)
hallu: Annoin vitosen ihan vaansiksi, että tällaiset järjellset patentit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan kullan arvoisia ja ainakin itse niin helposti olen menossa kauppaan ostamaan valmista tuotetta, vaikka ei tarvitsisi.
juhon: Hyvä idea! Näitä lisää! Itse olen kuluttanut hihnalukkoihin, no, en nyt kehtaa edes myöntää. Joka hihnaan omat lukot ja niitä hihnoja riittää. Mutta tällaisia säästövinkkejä tänne lisää, ehdottomasti. Se on vaan fakta että muusikolla ei ole koskaan rahaa.
tumo7: Kiitoksia paljon tästä ratkaisusta! :) hyvin toimivat kummassakin kitarassani. Jackson tosin vaati isompaa ruuvia tallan läheiseen reikään, vanha ei enää pitänyt irroituksen jälkeen. Omani eivät huomattavia kitkoja aiheuta ja idea on kerrassaan nerokas, si
tumo7: ksi täydet viisi tähteä! (:

Yhteensä 61 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Soittaminen

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti