Muusikoiden.net
19.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

21.04.2006: WyWin Roland TD-6KW


Perustiedot:
* TD-6V rumpuaivo
* KD-8 basaripädi
* FD-8 hihat -pedaali
* PDX-8 (V-pad) snarepädi
* PD-8 tomipädit x3
* CY-5 hihatpädi
* CY-8 symbaalipädit x2
* MDS-6C räkkiständi

Näiden lisäksi ostin settiin Taman rumpujakkaran ja Iron Cobra HP9000PTW (PowerGlide) -tuplapedaalit huopanuijilla.

Erot verrattuna vanhempaan TD-6KV:hen:

PDX-8 / 10" snarepädi
Voittaa liikkeessä testaamani 8" mennen tullen sillä tavallisten iskujen ja kantti-iskujen erottaminen on helpompaa laajemman pinta-alan ansiosta. Yhtenä miinuksena se, että lyöntialue on edelleen 8" ja reunalla on kovasta muovista tehty valkoinen kehä josta pääsee kova ääni, mikäli siihen kapulalla vahingossa huitaisee. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma mikäli 8" tomipädeihin osuminen ei ole ongelma... eihän? Oikeasta virvelistäkin tasaisen soinnin saamiseksi tulee lyödä rummussa noin 4"...5" alueelle stedisti, joten jos napsuu yli 8" alueelle lyönnit niin tämä on oiva tapa parantaa snaretekniikkaa, kun muovinen kopsaus muistuttaa hutilyönneistä.

CY-5 / peltimäinen hihatpädi
Antaa jo vähän peltimäisempää fiilistä kuin liikkeessä ollut 8" PD-8 tomipädi. Edelleenkään ei toki mitään yhteyttä tatsilla ja haikkapedaalilla. Väittäisin että kuitenkin parempi, kuin vanha. Perustan tämän siihen että kun testasin valmiskittiä, jossa oli tuplahaikka ja toinen oli tomipädillä - tässä ainakin huomasin, että peltipädi antaa luonnollisemman tatsin, koska se antaa enemmän periksi ja rebound ei ole niin suuri.

MDS-6C räkkiständi
Komeamman näköinen kuin vanha musta suoraputkinen ständi. Vaikuttaa hieman järeämpitekoiselta ja vakaammalta entiseen verrattuna. Tässä kohtaa ero on kuitenkin enemmän kosmeettinen. Tärkeintä on se, ettei räkki ole ainakaan huonontunut.

Soittajan kommentit:
Itse olen harrastelijatason soittaja joka on soittanut nykyisellään 6-7 vuotta ja
näiden ihmevekottimien ostoon asti vain akustisilla rummuilla. Ensikosketus sähkösettiin oli liikkeessä, jossa koko härveli vaikutti todella positiiviselta ja mukavalta treenikaverilta. Mikäli vain mahdollisuus tarjoutuu, niin kyseessä on sen verran suuri investointi, että niitä kannattaa pyytää tutulta musakauppiaalta/soittajakollegalta vaikka viikonlopuksi koeajoon.

Ostin sähkösetin alle Anttilasta kumisen eteismaton ja huonekaluhuopia pedaalien ja basaripädin piikkien alle, jottei parkettiin tulisi jälkiä ja suosittelen jokaisen pari pennosta moisiin uhraamaan. Nämä maksoivat alta 30€ ja kumimatto on isompaa mallia. Ääntä vaimentavaa vaikutusta näillä tuskin on pätkääkään.

Sähkörumpujen soittaminen on aivan eri homma kuin oikeiden ja ainut pädeistä joka vastaa edes lähelle oikean rummun tuntumaa on luonnollisestikin snare. Isoimmat ongelmat soitossa minulla on tullut basarin kanssa, muttei varmaankaan pelkästään pädistä johtuen, sillä normaalisti soitan kengät jalassa. Huomasin myös ettei Iron Cobran kiinnitys oikein istu setin mukana tulevan KD-8 pädin kiinnityskohtaan vaan kiinnityskohta nousee ehkä 0,5cm ilmaan mikäli siipimutterin vääntää kunnolla kiinni. Tämähän voi johtua myös basaripädin piikkien alle laittamistani huonekaluhuovista. Tuohan luonnollisestikin aiheuttaa sen että basaripädi lähtee vaeltamaan ja tatsi muuttuu sietämättömäksi. Tässä varmaan tarvitsee jonkinlaiset MacGyverit vetäistä (mikäli joku on keksinyt lääkkeen niin yksityisviestiä vaan!).

Jahka saan omistusasunnon ostettua, uskoisin, että rakennan näille jonkinmoisen lavarakenteen joka eristää rummut talon rakenteista. Ulospäin tuleva ääni on todella pieni, mutta niin on joittenkin naapureitten pinnakin.

Kuuntelu:
Kuulokkeina käytän Sonyn puolisuljettuja MDR-P180:iä. Vaikka pidän äänenvoimakkuutta aivoista lähes täysillä kuuluu pädien kolina silti läpi. Todennäköisesti joudun vaihtamaan kuulokkeet parempiin.

Tämän lisäksi minulla menee tietokoneesta mix-in -reikään piuha, jonka avulla voin pistää koneelta musaa soimaan ja jamitella mukana. Mix-in -piuha toimii todella hyvin ja sähkösetillä musan mukana jamittelu onkin huomattavasti paremmin säädettävissä tasoiltaan (musa-setti balanssi), kuin akustisilla pöntöillä, koska kuulokkeista tulee musiikki ja rumpusetti.

päivitetty 24.4.2006 klo 20:15

Kirjoittanut WyW 21.04.2006

            800×600  -  114 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

harzza1: loistavaa että tämmöinenkin löytyi :) itselläni juuri kiikarissa samat sähkikset.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti