Muusikoiden.net
13.12.2018
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

09.06.2010: Electro Harmonix Big Muff Pi


Säröstin. Smashing pumpkins, Santana, Korn. Eli kaikenlaista.

Liitännät sisään ja ulos, Kytkimet päälle/pois, volume, tone, sustain.

Volume on volume. :D

Sustain toimittaa gainin tai distortionin virkaa, eli isommalla->enempi säröä.

Tone tarjoaa laajan skaalan eri soundeja sustainin kanssa räplättynä. Aina pienestä narskeesta ärjyvään säröön. Itseä viehätti snarl-jutut ja pienet narskeet, sekä spedun mieletön botne isommilla säröillä.

Miedolla säröllä irtoaa mukavia, middleltään tasapainoisia lead-soundeja tyyliin Santana. Santanalle ominaista loputonta feedbackia saa sustain-potikkaa kääntämällä tonen ollessa jossain klo 9 ja 13 välillä.

Pumpkins-rytke irtoaa "kaikki kybällä!" -meiningillä :) Mukavan "snarlin" sillä saa myös.

Todella muuntautumiskykyinen palikka eniwei. Se on ainakin mulle tärkeää purnukoissa.

EDIT:
Mulla on ollunna käytössä tuo Russia-malli, jenkistä ei ole kokemusta, mutta kohtuu samanlainen se kuulopuheen perusteella on. Tee itse omat kuulopohjaiset päätöksesi... :)

Oon testannut tuota putkikoneella, transistorikoneella ja linjakuutosella enemmänkin. Linen kanssa vehjakes toimi, putkimasiinan kanssa jopa lisäsi mukavia ominaisuuksia. Tone-nappula todellakin VAIKUTTAA asioihin.

Suosittelen tutustumista jos ulkonäkö ei hirvitä...

EDIT: 2.2.2010
Kannattaa kokeilla tuota myös särökanavan päälle asetuksilla säröä niin vähän kuin voi, volume kybälle ja tonea maun mukaan klo 13-17. Saa tosi ilkeää ahtojunttaa, jos pohjalla on esim. 5150-tylinen junttasärö.

EDIT: 7.9.2010
Sama purkki on vieläkin ajossa ja on nähnyt n. 150 keikkaa ym. tilaisuutta ympäriinsä. Nappulat on enemmän irti ja laite on mikrofoninen (ääni kuuluu kun naputtaa laitetta) mut käy ja kukkuu kuitenkin. :) Jo juttua tehdessä toi oli vanha.

Kirjoittanut Marzi 02.03.2003

            251×350  -  33 kt.


Arvostelu

3,63,63,63,63,6    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Guitarfreak: Jea! tuossa on kiteytettynä Muff! Mulla on ollu ryssä-versio ja nyt on jenkkiversio. Molemmat toimii loistavasti! :)
repuusi: Ryssä-versiosta puuttuu muuntaja-liitin eli vehje pelittää ainoastaa paristoilla. Soundit on ok!
benny: ^^Eikös tuohon saa jonkin patterian päitä muistuttavan muuntajan laitettua 9V:llä toimimaan? ^^
Pedro de la Helvetto: Muffi ompi kyllä hyvä, mutta sen virtajohdon voi itekkin duunata? Ja B:n ehdotuskin on mahdollinen!
Jamminen: Lisättäköön, että laitteessa ei ole true bypass -kytkentää, mikä on iso miinus...laite muuntaa saundia aikas paljon...
Marzi: Joo ja pitää muuten mainita, että tyhmyyksissäni laitoin Muffini jossain vaihtokaupassa pois ja jouduin ostamaan nyt sitten uuden. Eli aika paljon tuli spedulle hintaa. :) Mutta enää en siitä luovu, vastaavaa soundia kun ei saa mistään. Etsin kyllä...
Klezberg: Minulla oli big muff joskus 70/80-lukujen vaihteessa. Pyöristyttävää värkissä oli se, että piirilevy roikkui juotettuna potikoiden korvakkeisiin, ilman mitään muuta kiinnitystä ei tukea. Ovatko nuo uudet tukevampia?
Dr. Muff: Mulla kanssa jo toinen muffi kierrossa. Kannattaa kokeilla boostata keskiäänisesti EQlla. Sitten vasta alkaakin tuuttaamaan.
wiggy: Jenkkiversiossa virtajakki on varsin omaperäistä mallia. Muuntajan käyttö vaatii adapterin ostamista tai askartelua. Patterikin kyllä riittää varsin pitkään...
Jaava: EHX:llä on kumma tapa laittaa sinne semmunen plugijakki sille virtalähteelle. Semmosella patteriadapterilla saa verkkovirtaa noille ryssäpedaaleillekkin.
serpent: mulla kanssa 2nen re-issue käytössä,myin ekan jossa muuntajapaikka....muovijakit vähän vituttaa,muuntajan yritin tähän "askartella"eka versio palohälyttimen patteri liitin>huonoon yleismuuntajaan..faak!eli 9v batt/kehittää muuntajatulon,soundi=FUZZZia
kkrapu: @Klezberg: USA-versioiden sisuskaluja en oo nähny, mutta ainakin nuissa venäjän malleissa piirilevy roikkuu edelleen samalla tavalla juotosten varassa...

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti