Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

09.03.2006: NSD Powerball 250Hz Pro


Ensin ihan lyhyesti pallosta yleisperiaate: se on kourassa pidettävä pallo, jota pyöritetään. Pyöritettäessä se kehittää vastusta, joka voimistuu pyöritysnopeuden kasvaessa.

Eli kyseessä on käsilihasten rentouttamiseen, fysioterapiaan ja harjoitteluun tarkoitettu väline. Toimintaperiaatteena on gyroskoopin hyödyntäminen noin tennispallon kokoisessa pallossa. Selitän asiaa hieman tarkemmin neljännessä kappaleessa.

Laite käynnistetään mukana tulevan narun avulla. Naru kierretään pallon sisällä olevan gyroskoopin ympärille ja terävällä nykäisyllä laite lähtee käyntiin. Kun laite on saanut tarvittavat alkukierrokset, pitää sitä pyöritellä rauhallisesti, että se käynnistyy kunnolla. Hetken kuluttua se on jo täysin toimintakunnossa.

Itse gyroskooppi ei vaadi käsilihaksien lisäksi ulkoisia virranlähteitä, joten paristojen vaihtamiselta säästytään kokonaan. Jos laitteessasi on mittari, jonka voi hankkia myös erikseen, siihen joutuu vaihtamaan pariston, mutta todennäköisesti vasta vuosien päästä.

Käytännössä gyroskooppi on toimintaperiaatteeltaan aika yksinkertaiselta tuntuva oivallus. Se on liikkeestä aktivoituva vastus, joka tekee tehdylle liikkeelle vastaliikkeen. Eli myötäpäivään palloa pyöriteltäessä gyroskooppi pyörii vastapäivään ja kehittää parhaimmillaan omassa mallissani 15kg:n vastavoiman. Ei kuulosta paljolta, mutta tuntuu kyllä käsissä ja kunnolla. Koska laite pyörii aika vinhasti, olisi hyvä olla jonkinlainen naru ranteessa, ettei se pääse tippumaan. Tippuessaan se todennäköisesti menee toimintakunnottomaksi hieman heikohkon rakenteensa vuoksi (kovaa muovia), joten narun ostaminen on ihan perusteltua.

Laite on kohtuullisen helppokäyttöinen, joskin aluksi oikeaa tekniikkaa joutuu harjoittelemaan sekä käynnistäessä että harjoitusta tehdessä. Käynnistäessä avainsanoina on ripeä ja terävä nykäisy narusta, ja itse harjoitusta tehdessä tasainen, pehmeä liike. Parhaimman harjoitustehon varmistamiseksi laitetta tulisikin aina käyttää vain niillä nopeuksilla, kuin käden liike pysyy hallittuna. 10 000 kierrosta/min ja siitä eteenpäin vaatii jo muutakin, kuin pelkkää ruista ranteesta, joten hieman malttia.

Laite tuntuu olevan tehokas ja muutama kymppi tuosta ei ole ollenkaan kiskontaa. Epäilin itsekin sen tehoa, mutta muutaman treenikerran jälkeen olin myytyä miestä. Oikealla tekniikalla saa koko käden tehokkaan treenin alle 40� hinnalla. Omassa mallissani olevalla mittarilla voi tehdä myös lihaskuntotestejä, joiden avulla näkee myös kehityksensä.

Ainut miinus laitteelle tulee oikeastaan rakenteesta. Perusmuoviset mallit eivät kestä kovia kolhuja ja metallinen kuula on todella kallis hankinta ihan vain kokeilumielessä.

Suosittelen jokaista laitetta harkitsevaa ja käsilihastreeniä kaipaavaa tutustumaan laitteeseen. Toimitus maahantuojalta on nopeaa (omani tuli kolmessa päivässä) ja hinnat edullisia.

Tässä hieman vaikutelmia viisi kuukautta myöhemmin: laite todellakin auttaa rannekipuihin. Mulla sattui kolmisen kuukautta sitten jatkuvasti ranteeseen sen ollessa tietyssä kulmassa. Rauhallinen ja pitkäkestoinen pyörittely vei tuon kivun kokonaan, eikä siihen tarvittu kuin kaksi \"käsittelyä\".

Laitteen mielenkiinto on vähentynyt aika paljon oston jälkeen. Motivaatiota tuon pyörittelemiseen ei ole löytynyt merkittävästi, koska on tullut käytyä kuitenkin salilla. Lähinnä syy löytyy niistä ärsyttävistä käynnistysnaruista: täytyy ensin löytää naru, että tota voi käyttää. Tämä tosin saattaa olla ihan omaa mielenkiinnon puutetta, mutta ei tuon pyörittely nyt kuitenkaan NIIN terapeuttista ole, että sitä kovin usein pyörittelisi huvikseen.

Olen ajatellut vastaisuudessa ottaa tämän mukaan keikoille lämmittelykaveriksi. Eipähän mene odotellessa kitara epävireeseen enää ja saa käsi täysipainoisen lämmityksen nopeasti.

Kirjoittanut Antti1 30.01.2006


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

okoranta: Kuva olisi aika kiva..
Mrezzye: Kiva olisi myös kuulla ihan käytännön kokemuksia vaikutuksista soittamiseen. Auttaako tuo konkreettisesti siihen, vai kasvaako tuolla vain papu?
Antti1: Mä koitan saada tosta kuvan otettua ja kokemuksia lisään sitä mukaa, kun niitä tulee.
petrutsi: Kätevä laite ja auttaa myös esimerkiksi jos ranteessa kipuja
Keke Urlaub: Mulla on tollainen, nyt tullut erinäisistä syistä vähemmän pyöriteltyä mutta suosittelen erityisesti rannevaivaisille!
Nekoroms: esim tuolla voi tarkastella palleroita http://kauppa.powerpallot.info
UnBrain: Hyvä artikkeli, rumpalin kanssa ostettiin puokkiin tommonen pallero ja on ollut kyllä vaikutusta kitarointiin. Nopeissa sahauksissa käsi ei enää väsy ja motoriikka on kehittynyt. Suosittelen.
immori: mainio härveli, kannattaa startata ilman naruja
otto2302: aattelin tilata ku serkulla oli tollanen, ja tuntu että tolla sais rumpujen soittoon ainaki treenattua rannetta :D
-HulKK1-: ostin tossa pariviikkoo sitte tommosen ja kyllä on tullu lihasmassaa näkyvästi käsiin :). Todella kätevä ja addiktoiva härveli. Paljon helpompi on soittaa skebal rytmejä nykyään.Suosittelen! Ainiin ja ton saa helposti ilman naruaki käntiin.

Yhteensä 10 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti