Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

27.01.2006: Yamaha Attitude Limited II (Billy Sheeha...


Ensimmäinen asia jonka huomaa kun attituden nostaa käteen on se että basso on hieman kaulapainoinen ja mukavan kevyt. Rungon muoto on yhdistelmä modernia ja klassista muotoilua ja istuu mukavasti syliin. Bassoa koristaa hieno valkoinen helmiäis naarmusuoja ja mustat osat jotka saavat basson näyttämään todella nätiltä. Basson runko on veistelty lepästä ja kaula/otelauta on vaahteraa. Basso on rakennettu ja viimeistelty erittäin hyvin, nauhat eivät törrötä ja kaikki osat ovat tukevasti kiinni bassossa. Jonkin aikaa tällä soittaneena tuntuu silti että basso ei hajoa vaikka heittäisi seinään! (mutta elkää silti kokeilko!;) Kaula on kiinnitetty takaa kahdella pultilla ja se uppoaa bodyn puoleenväliin saakka jonne on vielä laitettu neljä pulttia lisää sisäpuolelta joka takaa sen että kaula ei pääse liikkumaan mihinkään suuntaan vaikka kuinka "neck bendailisi". Kaula on perinteiseen presicion bass tyyliin aika paksu ja tarvii hieman totuttelemista, mutta kun siihen tottuu se toimii mainiosti.

Basson elektroniikka on mielenkiintoinen kanssa. Bassossa on 2 DiMarzion Willpower mikkiä toinen Presicion mallinen ja toinen Gibsonin humbuckerin tyylinen Wooferkaulamikki. Presicion mikistä lähtee todella aggressiivinen ja selkeä saundi jossa on paljon middleä kun taas Wooferista lähtee todella paksu ja bassovoittoinen saundi. Mikeissä on stereoulostulo jotta kummankin mikin saundi voidaan laittaa tulemaan eri vahvistimiin, mutta kummankin mikin saundin saa myös tulemaan samasta ulostulosta. Potikoita bassossa on kolme: Wooferin volume, Wooferin/presarin tone/pushpull toimintoinen Wooferin Hi-cut kytkin ja viimeinen on presarin volume/ pushpull kytkimellä toimiva stereoulostulo valinta kytkin. kun kummankin mikin saundit yhdistaa saa todella potkivan ja selkeän saundin.

Bassossa on myös D-tuner jolla E-kielen voi dropata vivun käännöllä D-vireeseen. Virittimen voi myös säätää tiputtamaan virettä vaikka vain D#:hen helposti pientä ruuvia kiristämällä/löysäämällä. Kaulaan on myös D ja G kielien viimeisille nauhoille kaiverrettu kolot jotta kielten venytys onnistuisi helpommin.

Elikkä, Tässä on saundeiltaan ja soitettavuudeltaan varmasti hintaluokkansa (t-kauppa:1169e) paras presicion mallinen basso joka varmasti pärjää myös hintaluokkaansa kalliimmillekkin bassoille. Ainoat miinukset bassossa ovat värivaihtoehdot (Vihreä tai musta) ja kaulapainoisuus mutta sekin on helposti korjattavissa hyvällä tukevalla bassohihnalla. Basso on rakennettu loistavasti, basson saundi on loistava ja mikä parasta itse billy soittaa täysin samanlaisilla bassoilla eikä millään customshop versioilla!

Kirjoittanut Typhus 27.01.2006

            267×600  -  43 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Karlsson: Miksei mulla oo tollasta?
Typhus: ...noku et oo käyny hakeen kaupasta?
pardy: Hyvä arvostelu. Sen huomaa siitä että rupes Gasittamaan toi basso...
TommiW.: On se paras presari.
Tana: Onko noita näkyny esim. Pääkaupunkiseudun musakaupoissa? Ois mahtavaa päästä hiplailemaan.
Typhus: Enpä tiedä ainakaan mie pääkaupungin kaupoista kun täällä pohjoisesa elelen :)
Kirjavainen: Minust olen nähnyt esim. F-musiikissa joskus taannoin tuommosen kyllä.
JurviZ: Muistakaa sitten ottaa tuo vihreä jos tollasen ostatte!

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti