Muusikoiden.net
20.11.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

03.06.2011: Dunlop Crybaby GCB-95 Wah-Wah


Tiettävästi tätä kyseistä pedaalia ovat käyttäneet mm. Jimi Hendrix, Eric Clapton, Steve Vai, Joe Satriani.

Siinäpä sellainen porukka, että erillinen kuvaus pedaalista tai sen soundista on periaatteessa tarpeeton, mutta tässä sitä tekstiä nyt kuitenkin tulee.

Ensimmäinen kosketus pedaaliin vakuuttaa sinut siitä, että tätä et rikki saa. Todella jykevän oloinen ja tukeva pedaali. Virtalähde vaihtoehtoinen(paristo/muuntaja).

Bypass kytkin on ainakin omassa versiossani aika "timmi" ja polkuvoimaa saa käyttää kohtuullisen reilusti saadakseen Wahin päälle ja pois. Tähän kuitenkin tottuu.

Aluksi en ollut ihan tyytyväinen tämän pedaalin soundiin, tuntui että alapäätä on reippaasti liikaa suhteessa yläpäähän, varsinkin raskaammalla säröllä soitettaessa piti olla varovainen kun pedaalia polkaisi (liikaa alapäätä ylä-asennossa).
Enemmän soitettuani löysin oikeat asennot jalallani ja tilanne parantui mukavasti.

Varsinainen parannus soundeihin tapahtui siinä vaiheessa, kun avasin kapineen pohjan, otin hammastankoon vastaavan tuki"lipareen" pois, siirsin hammastangon sivuun ja pyöräytin hammasratasta kahden hampaan verran alaspäin aikalailla ääriasentoon (samaan suuntaan kuin painettaessa pedaalia lattiaa kohti). Kyllä kuulkaas muuttui soundi heti kerralla, sweepin alue on nyt juuri optimaalinen ja wahilla on hyvä boostata sooloja jättämällä Wah-lattia-asentoon.
Kiitti vaan Helionin Kunnakselle vinkistä, se toimi!

Kelpaa mielestäni heavy-wahiksi tällaiseen 80's tyylin oikein hyvin.

Clean soundeillahan tämä toimii aivan loistavasti, irtoaa kunnon wakkawakka soundit.
Tosin cleanilla soitettaessa pedaali reagoi herkästi yhteen vahvistimen preampin kanssa eli jos vahvistinta on ajettu hiukkaakaan liikaa ruvelle cleaneilla soitettaessa, sen kyllä kuulee kun nakkaa wahin päälle.

Itselläni on cleania hiukan säröytetty ja särön määrä tuntuu tuplaantuvan kun Crybabyn läsäyttää lattiaan, säätely-kysymyshän tämä on ja tämänkin puolen voi kääntää hyödykseen. Saahan sitä ja pitääkin, cleanin seassa hiukan säröä olla. Tämän kanssa kannattaa ottaa huomioon, että jos on kovalla ulostulolla varustetut mikit niin säröytymistä saattaa ilmetä enemmän.

Annan helppokäyttöisyyden, soundin yksinkertaisen monipuolisuuden sekä paketin pomminkestävyyden perusteella hinta/laatuasteikolla 0-10 arvosanan: 9

Kirjoittanut JCM 17.02.2003

            175×128  -  3 kt.


Arvostelu

3,73,73,73,73,7    (12 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Insane Kane: HOX!!! http://www.green-fuz.freeserve.co.uk/wah.html Tuolta saat tietoa miten teet GCB-95 oikeasti hyvän! Esim. tuo alapää mössö/Yläpää kiljahdus korjaantuu 1 vastuksen vaihdolla.. (33K->68K) Ohjeet toimivat ja ovat erittäin selkeät!!
JCM: Insane Kanen vinkki testattu käytännössä. Paitsi että vaihdoin siihen 100k vastuksen. Soundi ei radikaalisti muuttunut, ehkä hiukan tasoittui.
jogo3000: Wahin vahvistus ja tuo mainitsemasi mössöisyys ovat jättäneet minulta tämän pedaalin pöytälaatikkoon. Lisäksi potikka alkoi rahista lievästi parin vuoden käytön jälkeen. Muuten ihan hyvä peruswah.
Pyhiz: Mulla sano oma wahi sopimuksen irti viime viikolla, kun jalkakytkin meni rikki. piti jo ennestään pientä rahinaa. jos jollain tietoa, että mistä vois saada uuden kytkimen tilattua niin laittakaa vaikka kommenttia mulle.
SirAri: Ostin tämän wahin juuri ja pienen testauksen perusteella vaikutti loistavalta!
cr4b: bypass-kytkimen saa vähemmän "timmiksi" ottamalla pehmustepalat pois polkimen varvaspuolelta. tosin se on kyllä hyvä että joutuu käyttämään vähän voimaa, niin ei mene wahia polkiessa vahingossa pois päältä.

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti