Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

23.06.2006: Gibson LP Smartwood Studio - päivitetty ...


Kyseessä on Gibsonin Studio -sarjan ehkä erikoislaatuisin kokoonpano.

Runko ja viimeistely
Kitaran runko ja kaula ovat Mahonkia, otelauta Preciosaa ja lievästi kupera kansi Muiricatiera -nimistä puuta.

Viimeistely on mattapintainen ja jättää kauniin puumateriaalin hienosti näkyville.

Kitaran täky, josta myös Smartwood nimi juontaa juurensa, on certifioidussa puussa. Eli sekä Mahonki, että kanteen ja otelautaan käytetyt eksoottiset puulajit saadaan viljellyistä puista ja näin takuuvarmasti sademetsät eivät kärsi kitaran valmistuksesta. Eettisesti puhtoinen siis =)

Gibson mainostaa myös mukana seuraavassa certifikaatissa, että jokaisen kitaran myyntihinnasta lahjoitetaan osa sademetsien suojelusäätiöllä... summaa ei tosin mainita...

Näin talven tullen nauhat törröttävät hieman, joten viimeistely ei ole ihan sitä luokkaa, kuin Gibsonilta olisin odottanut, mutta onhan kyseessä kuitenkin budjettiluokan Gibson... Voihan syynä olla myös ruusupuusta poikkeavasti käyttäytyvä otelaudan materiaali?

Soundi ja soitettavuus
Kitara on käytännössä ontto, eli rungon mahonki on vain noin sentin paksuinen ja jättää siis varsin ison kaikupohjan. Mikit on tosin upotettu mahonkiin, mutta sekään pala ei ole yhtä puuta rungon kanssa. Soundi on siis muista Studio sarjan kitaroista selkeästi poikkeavan heleä. Liimakaula tarjoaa kohtalaisen hyvän sustainin ja normaalit muistakin Gibson LP Studioista löytyvä elektroniikka on sinänsä takuu varmaa tavaraa.

Soundiltaan kitara on siis kuitenkin aika erikoinen. Perinteinen LP kitaran murina ja sustain, mutta pykälän heleämpänä tai jopa \"tele-tyyppisenä\"? Sinällään siis muuntautumiskykyä löytyy uskottavasta rock-soundista myös kevyempään.

Uskaltaisin kuitenkin väittää, ettei sitä Gibsonin tavaramerkiksi muodostunutta matalaa mahonkikitaran murinaa tästä irtoa. Ei ainakaan ilman taitavaa EQ:n hypistelyä.

Tällaisenaan kuitenkin minun käyttööni erinomainen kitara.

Tuolta löytyy pienimuotoinen ääninäyte:
http://mp3.mikseri.net/hifi/download.php?fn=kitarat_-_smartwood_sound_clip.mp3

Vahvistimena Koch Studiotone recording output suoraan pöytään. EQ nollissa. ei kaikua ja OD kanavan gain 3/10 auki, eli maltillisesti ja mahdollisimman läpinäkyvästi, että ois kitara klippi, eikä vaffarin oma =)

Klipissä mennään ensin Clean kanavalla mikkiasennot läpi kaulamikistä tallaan ja toisessa vedossa OD kanavalla sama uudestaan.

Kirjoittanut Fide 30.12.2005

            640×480  -  49 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

wildcat: On ilo lukea kypsän soittajan mietteitä !
pateri: Joo, itselläni oli samanlainen ja tykästyin sen heleyteen mutta 59-kaula ei käteen sopinut...kuitenkin kaipaan sen kaunista kantta!
Joees: Jos joskus kyllästyt niin ota yhteyttä niin voin ostaa sen pois :)
Fide: Kiitos tarjouksesta Methis, mutta Bonecrusher on ilmoittautunut jonoon ennen sua =)
Fide: Nyt muuten yksilö sitten etsii uutta (hyvää) kotia, jos ketä kiinnostaa =)
ollikainen: Kiinoistaisi jos olisi rahaa. heh,heh...

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle