Muusikoiden.net
18.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

07.02.2003: DBX Minipre -putkietuaste


Suuri osa musiikin harrastajista käyttää edullisia tai keskihintaisia laitteita. Tähän kysyttyyn luokkaan osuu arvostelun alla oleva DBX Minipre.

Laite on tarkoitettu etuasteeksi pääasiassa mikrofonille, mutta se taipuu myös linjasignaalin vastaanottoon. Sisääntuloja on kaksi, balansoitu XLR mikkisignaalia varten ja plugitulo linjatasoiselle signaalille. Ulospäin signaalin saa kahta analogista reittiä, balansoitua XLR -lähtöä tai plugilähtöä myöden. Ulkoiselta olemukseltaan vehje on jämäkkää tekoa. Pieneen rasiaan ei ole saatu mahdutettua sisäistä virtalähdettä, vedonpoisto muuntajalta tulevalle johdolle on hoidettu asiallisesti.

Säätimiä erilaisille asioille on kohtuullinen, mutta riittävä määrä. Vasemmanpuoleisella potikalla säädetään sisääntulon gain, oikealta laidalta löytyvä vaikuttaa uloslähtevän signaalin voimakkuuteen. Keskellä on kolme painokytkintä: -20dB vaimennus (pad), +48V phantomjännite ja vaiheenkääntö 180 astetta. Näillä pystyy jo hoitamaan useimmin tarvitut asetukset kohdalleen. Metallirimojen alla loistaa sydämenä hehkuva 12AX7 -putki. Etulevyssä on kaksi lediä, joista punainen varoittaa signaalin yliohjauksesta ja vihreä kertoo laitteen olevan virrat päällä.

Soundimaailma sekä Shure SM58 että Sennheiser e865 -laulumikkien jatkeena on positiivinen yllätys maksettuun euromäärään nähden. Halutessa mukaan saa pehmeää putki-rohinaa, kevyemmillä asetuksilla soundi pysyy puhtaana ja sopivan värittymättömänä. Punaisen ledin vilkahdellessa yliohjaus ei vielä paljoakaan erotu, mutta tasaisen punan hehkuessa bluesfiilis on hyvin erottuva. Varsinkin e865:n kanssa konkkamikeille tyypillinen kliinisyys oli tiessään ja laulu tulee hyvin heleästi esiin.

Rumpuja taltioidessa snaren sointiin saa ainakin testatun Shure SM57 kautta mukavaa lämpöä, basarissa AKG D112 kanssa kokeiltaessa vaikutus ei paljoakaan tunnu. Overheadina ollut budjettiluokan konkkamikki V-Tech ND-3 hyötyy Minipreen vaikutuksesta lähinnä yläpään kireyden poistumisena.

Laite on mielestäni hyvä ostos. Hintaa voisi olla enemmänkin, sillä ero keskiluokan mikserien etuasteisiin on hyvin selkeä. Kotipajojen ja pikkustudioiden etuasteeksi laite käy loistavasti. Samassa hintaluokassa kilpailijoita ei ole montakaan ja oma tavoitteeni parantaa laulusoundia täyttyi komeasti hankittuani laitteen.

Kirjoittanut Teemu Tee 07.02.2003


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti