Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

12.11.2005: Vesku Loirin 60 V- juhlavuotiskiertue Ra...


[Päivitetty luettavampaan muotoon 13.11.2005 :)]

10.11.2005 n. klo 18:45
Meitsi saapui paikalle pienessä sievässä parin olusen ja yhden *jalun jälkeen ja istahdin iisisti tuoliin, rivi 9 paikka 213 (Raahesali).

Bändi paikalle, Loiri itse ja Loirin spiikin jälkeen homma käyntiin.

Jeesus sentään, ensimmäinen biisi heti vakuutti, että eipä ole tuo jengi turhaan paikalle saapunut. Toisena tullut "ystävän laulu" oli sovituksena todella mieleeni, eikä pelkästään Kososen LOISTAVAN alun kitarasoolon takia vaan sen mahtavan kokonaisuuden minkä bändi loi.. ihan mahtava!!!! Junnua rokiksi käännettynä.

Kolmantena tuli "Köpis ei ole kuin ennen", minkä Loiri tulkitsi todella hienosti bändin tehdessä edelleen loistavaa työtä omiensa kanssa!

Neljäs biisi, "Sellaista elämä on" oikeasti toi allekirjoittaneelle tosissaan kyyneleet silmiin, Lenni Kalle Taipaleen mahtava intro/sooloilu teki todella kovan vaikutuksen.. pianon soitto oli kerrassaan sanomattoman hienoa, ja se sovitus, mahtavaa.

Torniaiselle muuten kymmenen lottovoittoa ja maailmanparas merkki! Kauttaaltaan nuo sovitukset oli niin huippuluokkaa ettei tosikaan, alkuperäisiä kunnioittaen, mutta silti niihin paljon uutta tuoden! Allekirjoittanut erehtyi pari kertaa luulemaan että nyt soi Deep Purple, vaikka.. tosiasioiden vallitessa kyseessä tosiaan oli Junnu Vainion tuotantoa.

Loirin bändi, Torniainen, Taipale, Kosonen ja Kiiski, veikkaan.. että tätä jengiä ei pieksä mikään tällä hetkellä, ainakaan suomessa. Oli kovaa settiä, oikeasti, ihan perkeleen kovaa.

Kun "Ystävän laulu" alkoi, ja Kosonen heitti soolot kehiin ennen Loirin osuuksia, tuli tippa silmään.

Kolmantena tuli Köpis, ja bändi.. edelleenkin loisti.

Neljäs biisi, "Sellaista elämä on", alkoi Lenni Kalle Taipaleen rajulla pianointrolla, joka huipentui mahtipontiseen sooloiluun, tää oli todella kova juttu myös... tippa silmässä mentiin;)

Tämän jälkeen pystyinkin hetkeksi ainakin rauhoittumaan, silti mielessäni seuraavan biisin ajan oli äskeinen hurmaantuminen ja pian huomasin, että tämä viides biisi meni ihan ohi multa.. olin niin pihalla edellisestä..todella hyvä bändi!!!!

Kuudes biisi: Kosonen otti mustan (tai tummanruskea se taisi olla) Gibson ES335:N haltuun, ja alkoi vetämään biisiä-- anteeksi kaikille, en muista biisin nimeä, muistan vain sen, että tämä kitarasoundi on yksi parhaista koskaan kuulemistani!! Huhhuh, oikeasti, moisesta soundista tekisin mitä vaan!!

Tähän mennessä allekirjoittanut on ehtinyt moneen kertaan pillittää ja nauraa. Ihan loistavaa showta, Loiri naurattaa välispiikeillään ja bändi tekee vaikutuksen soitollaan, ihan uskomatonta settiä. Loiri on nero, ja bändin jätkät soittajina voittamattomia.

Tässä vaiheessa allekirjoittanut on niin bändin lumoissa, että biisien nimet eivät tallennu reaaliaikaisesti mieleen, jotan tauko oli enemmän kuin paikallaan.

Siskoni oli vieressäni koko keikan ajan, ihmettelin ääneen jo aiemmin, kun ei Albatrossia ja Miikkulaista ollut soitettu.. noh, ennen niitä kuitenkin tuli biisi, jonka nimeä en tiedä, mutta jonka Loiri aloitti huilusoololla, pitkällä sellaisella.. eikä ollenkaan hassummin vesku sitä pilliä puhaltanut! Kun oli aikansa puhallellut, alkoi puhaltelun lomasta kuulumaan pientä ärhentelyä, mikä kaiketi oli merkki bändille että tulkaa mukaan. No bändihän räväytti heti kunnon rymyn päälle ja hokasin, että ihan suunniteltu juttu se oli, eikä Vesku ihan summamutikassa sitä pilliään puhaltanut. Mahtavasti lähti huilubiisi käyntiin. Biisin nimeä en tosin tiedä vieläkään.

Seuraavaksi koko jengi kumarteli ja oli poistuvinaan lavalta, mutta tokihan me tiesimme että se vain kuuluu showhun ja taputimme jengin takaisin. Ei sitä noin vain kesken kaiken pois lähdetä:)

Siskolle sanoin jo aiemmin, että Albatrossi ja Miikkulainen on vielä kuulematta.. ja kuinkas ollakaan, nämä biisit sattuivat tulemaan loppujen lopuksi viimeisinä. Pakkohan niiden oli jossain vaiheessa tulla.

Albatrossi ensin, Lennin ja Loirin kahdestaan tulkitsemana.. tämä oli jotain todella hienoa. ..huhhuh, lääkkeitä kai tässä pitäisi alkaa syömään, mutta todella nuo tekivät vaikutuksen. Ihmekö tuo, ammattilaiset asialla..

Lopuksi koko bändi tuli vielä lavalle, soittivat Miikkulaisen. Oli aivan täydellinen toimitus, ihan loistava!! Kerta kaikkiaan!

Että mikä bändi, ja joka jamppa veti soolon jossain vaiheessa.. Kosonen toka biisissä, Taipale neljännessä, Kiiski ja Torniainen siellä loppupuolella.
Ja Loirihan veti sen huilusoolon. Rispekt!

Terveisin Riku!

Mahtavaa!

Kirjoittanut JCM 11.11.2005


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

kkantola: ...aika kovaa elämää Loirikin on elänyt ja paljon saanut aikaan! Kaikki kunnioitus Veskulle! ...johan on ollut itkettävä keikka?
oizo: Tää oli kyl kova konsertti! Ite olin Oulussa kattelemassa.
JCM: Kukaan ei ole vielä yli kymmenenkään vuoden jälkeen bongannut ystävällistä sarkasmiani tässä jutussa. Se minua harmittaa, mikään muu minua ei harmitakaan. Ikinä.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti