Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.10.2013: 2x12 -kaappi - Marshall 2556AV mukaelma


Elikkä 2x12 kaappi Celestionin Vintage 30 elementein. Mitat otettiin Marshall 2556AV kaapista, mutta korkeutta lisättiin hieman.
Mitat:
Leveys = n. 61 cm (kuten nupilla 2553)
Syvyys ylhäällä = n. 25 cm (hitusen enemmän kuin nupilla)
Syvyys alhaalla = n. 30 cm
Korkeus = n. 61 cm (mun kaapissa n.64cm)
Käyn tässä päiväkirjamaisesti läpi kaapin vaiheet.


02.08.2005
Kävästiin isän kanssa ostamassa yks levyllinen 18mm koivuvaneria rautakaupasta. Kotona sitten sirkkeli laulamaan ja osat valmistui tuossa tuokiossa, paitsi että käsisirkeli oli syystä tai toisesta vähän vääntynyt ja pari palaa oli vähän vinossa... no eikun erään seurakuntatalon kellariin tekemään pöytäsirkkelillä pari palaa uusiksi.
Tottakai piti sitten hetimmiten ottaa sovituskuva. Maalarinteipillä ne kaapit kasataan!

18.08.2005
Rakas päiväkirja. Hommia ovat viivyttäneet tavaroiden toimitusvaikeudet. Myöskään vuorotöitten painaminen ei aina natsaa puutyöskentelyyn soveltuvan ajan kanssa yks yhteen. Myöskin perisuomalainen ominaisuus, laiskuus, häiritsee rojektia vahvasti. Tänään sentään sain tukirimat sahattua valmiiksi!

04.09.2005
Tänään saapuivat elementit taloon. Tämä toikin kaivattua, hurmoksen omaista intoa tekijälle. Aiemmin sahattuihin tukirimoihin porasin reiät ja sitten kaappi kasaan. Takalevy paikalleen parilla ruuvilla pitämään laatikko ryhdissään liiman kuivuessa. Etulevyt saivat reikänsä ja heti iski paparazzi kuvaamaan keskeneräistä työtä. Tuli myöskin huomattua, että laadun mekkana pidetystä Hong Kong -tavaratalosta ostamani poranterät eivät edustakkaan poranterien eliittiä. Napsahti yksi nimittäin vaneria poratessa poikki!

07.09.2005
Kyllä tuo etulevyjen maalaaminen voi olla värikästä puuhaa vaikka mattamustaksi maalaakin! Laitoin levyt autotalliin pahvin päälle ja sekoittelin maalin. Maalikerrosta tulee ja jälki on hyvää. Vaan kun oli enää 1/4 toisesta levystä maalaamatta niin kävi se mitä vähän pelkäsinkin... Maalihan se tottakai loppui. Hyppäsin uljaaseen kiituriini ja karautin kauppaan. Kaupan pihalla sitten satuin taputtelemaan taskua ja kuinkas ollakkaan - lompsa kotona! Ei muuta kun takaisin kiituriin ja lentäen kotiin. Lompsa taskussa tyytyväisenä kauppaan (ja vaatetushan oli tietenkin ns. remppavaatteet eli risat paskaiset farkut ja liian pieni paita. Vyötä ei tietenkään joten muut asiakkaat saivat ihastella työmiehenhymyä. Ja dödöähän ei kuulu pistää sillon kun meinaa jotain rakentaa himassa koko päivän!) ja maali mukaan ja kassan kautta kotiin. Tiukka ravistus ja maalia pintaan. Ihan hyvä siitä tuli loppupeleissä kuitenkin sitten.
Maalin kuivuttua piti tietenkin käydä sovittamassa levyjä kaappiin..

12.09.2005
Tänään ei kerennyt muuta kun pyöristämään reunat ja kulmat. Piti toki testata, että mitenkä se nuppi istuukaan tulevan kaappinsa päälle. Jotta saadaan tarinasta opettavainen, niin sanottakoon tässä kohtaa, että koittakaa niitä palasia paikoilleen pitkin tekovaihetta! Pyöristykset jäivät liian pieniksi, mutta siitä lisää tuonnempana...

21.09.2005
Uudet kulmaraudat ja kahvat tulivat tänään. Vanhat kulmaraudat hyllytin sopimattomuuden takia (eivät oikeen sopineet tyyliin jne.). Uusille joutuisi näyttämään peltisaksia, mutta onneksi tältä vältyttiin. Päällystettyäni kaapin huomasin että pyöristys oli liian pieni ja palat eivät istu! Olkoon sitten ilman paloja.. Kantapää opiskelee taas urakalla. Kahvoille tein reiät.

27.09.2005
Via Dolorosalle lähdettiin, eli kaapin päällystys on virallisesti alkanut. Päädyin kiinnittämään nahan siten, että ensin ulkopinnat ja sitten jälkeenpäin kääntelee kulmat ja reunat, johtuen siitä, että kädet (tai usko käsiin) ei piisaa.
Spraykontaktiliima pihisee ulos pakkauksestaan synnyttäen kerroksensa nahan ja kaapin pinnalle. Jatkosa käytän kyllä pensselitavaraa. On mukavempaa käytettävää vaikka viekin oman aikansa llevittäessä..

30.09.2005
Tänään kului aika mukavasti kulmia ja reunoja taitellessa, liimaillessa ja niittaillessa. Tuli myös huomattua, että kyseinen homma on melko perseestä.

04.10.2005
Päällystys röytämällä on saatettu päätökseensä rungon osalta. Nyt seuraavaksi tartteis tehdä reikä plugilevylle takakanteen ja laittaa käärmeennahka. Myös elementtiä tuli koitettua paikkaansa.

06.10.2005
Takalevy valmistui. Vähän jäi pullottamaan pienen mittavirheen takia, mutta ei se siellä stadikalla yleisöön näy (hoho!)

07.10.2005
Puutyöt valmiit. Etukangas viritetty paikalleen ja elementitkin kiinni etulevyssä. Hyvältä näyttää!
Myöhemmin illalla ei odottaminen enää ollut vaihtoehto vaan piti pistää kolvi lämpenemään ja johdotukset kuntoon. Testi rämpäys. Kaikki kunnossa. Takalevy kiinni ja rokki soimaan.
Soundiin tykästyin ensirämpäytyksestä lähtien!

Kustannusarvio:
Puut 45e
Elementit 200e
Kahvat ja kulmaraudat 30e (muistaakseni..)
Käärmeennahka parikymppiä
Loput tilpehöörit, ruuvit ja liimat yms. erinäisiä kymppejä.
---------------------------------------------------
~300-350e kun varataan muistiheitoille tilaa.

Asiasta käyty keskustelu

Projekti oli perin opettavainen ja ihan hauskakin. Itse tehdyssä on aina se jokin! Opittua tuli paljon ja seuraava kaappi onnistuu jo varmaan paljon paremmin ja valmistunee nopeammassa ajassakin luultavasti..

Kirjoittanut Hannu H. 30.10.2005

            450×600  -  77 kt.


Arvostelu

4,44,44,44,44,4    (7 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

hjukke: Siis tuo etulevyhän on varmaan tarkoituksella viistetty? Tuo kansi ei ekassa kuvassa näytä istuvan 100%, mutta johtuu varmaan maalarinteipistä kasaamismenetelmänä ;)
Hannu H.: Tuossa kuvassa oli muistaakseni vielä vanhat päätypalat, jotka olivat vinot, joten se johtunee siitä.
Haku Robotti: 1 pikkujuttu, paljonko painaa?
Hannu H.: Katos. Pääsi paino unohtumaan.. 30kg
civil: Mistäs sä ostit noi Celestionit ku oot noin halvalla saanu?
Hannu H.: uraltonelta tilasin.
Joel Harald: hienolta näyttää
fenderisti: Hieno kaappi ja hyvä arvostelu
ranttis: hiano on! tohon vielä thomannilta semmoset marshall logot...
Jiii: vaiheittaiset kuvat erittäin jees. Pitäisköhän ostaa vaneria...
mokoma12345: Mistä ostit tuota kangasta etuosaan?
Hannu H.: Nettisivut lähti alta, joten kuvat ei toimi tällä hetkellä. Kahtellaan tuossa keväämmällä jos sais uudet kuvat ilmoille..

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti