Muusikoiden.net
13.12.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

31.01.2007: Millenium MPS-300 sähkörummut


Verkkokaupasta hankittu setti. Pakettiin kuuluu myös Roland TD6V -rumpumoduli jota en tässä yhteydessä lainkaan arvioi.

Pelkkää Millenium padisettiä myydään hintaan 366 euroa sisältäen \\\"perussetin\\\" virveli, 3 tomia, bassari, haitsu, kaksi peltipadia ja pedaalit. Myös laiteteline ja johdot tulevat mukaan.

Rolandin modulilla ja postikuluilla koko paketti oli 859 euroa. Eli rumpuaivohan näissä halpispään sähköseteissä valtaosan kustannuksista muodostaa.

Moni kakku päältä kaunis. Milleniumit näyttävät mainioilta suhteessa kilpaileviin saman hintaluokan kumipadeihin (Yamaha, Roland). Tai oikeastaan on väärin puhua edes kailpailijoista samassa hintaluokassa. Millenium on selkeästi huokein setti.

Laadun kanssa onkin sitten jo toinen juttu. Valitettavasti ulkonäkö lupaa liikoja.

Padit on rakennettu siten, että triggerin (triggeri on siis jokaisesta padista löytyvä koje, joka muuttaa mekaanisen iskun sähköiseen muotoon ja välittää sen Rolandin modulille joka sitten toistaa äänen) päällä on jokin kovalevy ja sen päälle lyöntiääniä vaimentamassa pari milliä ohut kerros solumuovin tapaista pehmeää synteettistä materiaalia. Tähän päälle on koristeeksi sitten kiristetty perinteisellä kalvokiinnikkeellä valkoinen, ohut muovi(kalvo) jolla on kaksi tarkoitusta:

1) Myydä tuotetta
2) Tuottaa jonkinlainen kimmoke kapulaniskuille.

KAHDEN päivän soittelun jälkeen kalvot ovat menneet kuprulle (kalvo on siis silkkaa muovia joka ei jousta / palaudu alkuperäiseen muotoon) ja soittotuntuma kärsii suuresti iskupintaan kasvaneesta kuprupinnasta. Lisäksi meteli kasvaa entisestään kuprun ratistessa.

Millenium on suhteellisen kovaääninen sähköpadisarja muutenkin. Kilpureiden kumipadit on paljon hiljaisempia soittaa. Tämä on itselleni selkeä ongelma. Soitan pelkästään kuulokkeet korvilla ja joudun säätämään volyymin liian voimakkaaksi jotta se peittäisi padien kolinan. Ei hyvä korville pitkässä juoksussa...

Lisäksi pehmuste kalvon ja triggerin välissä painuu pysyvästi kasaan lyöntikohdalta joka aiheuttaa kovaa kopinaa kapulan osuessa suoraan triggerin päällä olevaan levyyn.
Tämäkin tapahtui muutamassa päivässä etenkin virvelin virkaa toimittavan padin osalta.

Näistä molemmista ongelmista pääsin kuitenkin eroon heivaamalla alkuperiäiset kalvot skuugeen ja hankkimalla tilalle Evans:in 8\\\" G2 kalvot. Eipä mee enää kuprulle.
Toinen korjaus settiin olikin oikea \\\"Pirkkaniksi\\\": Laitoin triggerin ja kalvon väliin Pirkka -tiskirätin. :)
Hieman se keltainen rätti kuultaa Evansin kalvon alta, mutta jatkossa haussa on valkoiset rätit. :)
Näin on viikko jo paukuteltu ja nyt tuntuu setti näiltä osilta toimivan. Muutokset eivät ole vaikuttaneet lainkaan triggerin herkkyyteen. Soittotuntuma on jopa hieman parempi. Johtunee Evansin kalvoista.
Lisäkustannushan tämä oli eli n. 15 euroa/padi.
Pirkka-rätit on mainiot. Eivät mene rikki iskuista. Pitäisiköhän vihjaista valmistajalle asiasta...

Peltipadit on tyypilliset alimman hintaluokan muoviläpyskät päällystettynä hiirimaton tyyppisellä pehmusteella.

Kolmas havaittu ongelma:

Jostain syystä padien kautta tulee virhesignaaleja. Crash-padiin (tiettyyn kohtaan lyötäessä) tuleekin peltisoundin sijasta vaimea tom-soundi. RASITTAVAA...

En tiedä mistä tämä johtuu. Myös jälleenmyyjä on saanut selvityspyynnön asiasta ja toivottavasti saan jotain vastauksia piakkoin.

Ongelma poistuu kun irrotan tom-padin plugin Rolandin modulista. Tämähän viittaisi mielestäni siihen, että tom triggeri reagoi virheellisesti iskettäessä tiettyyn kohtaan peltipadia. Johtuen tärähdyksestä tms. syystä.
Kuulostaa järjettömältä mutta näin siinä vain käy. Kytkennät on oikein ja olen vaihtanut padienkin paikkaa, mutta ongelma on ja pysyy.

Jotenkin en uskoisi ongelman olevan Rolandissa, mutta saa nähdä miten tässä lopulta käy.

Molemmat setin mukana tulleet pedaalit ovat suhteellisen tunnottomia, klonksuvat ja kitisevät häiritsevän paljon. Tuli paketissa jopa kapulat. Ne nyt oli ihan vitsi.

Nyt kahden viikon käyttökokemukseen perustuvat jatkovalintani sähkörumpujen saralla:

Jatkossa hankin vain ja ainoastaan padeja joissa erittäin hyvä iskuäänen vaimennus. Heti seuraavana tai jopa yhtä tärkeänä pidän soittotuntumaa. (tästähän kaikki akustisella setillä soittavat ärähtävät: \\\"Soittotuntuma on tärkein!\\\" Vaan näin se ei ole. Sähkörummut olivat kannaltani tietoinen valinta kaikkine kompromisseineen. Ulkonäkö ja katu-uskottavuus ovat viimeiset seikat settiä valitessani.

Tältä osin etenemisvaihtoehtoja on vain yksi: ns. mesh head -kalvoon perustuvat padit. Näitä valmistaa Roland, Hartdynamics, Mige, R.E.T sekä tietysti MILLENIUM! :)

Aikeissa on kaikesta huolimatta tilata kokeeksi yksi Millenium PD-1000 12\\\" mesh head padi. Muilla valmistajilla kun hinnat on 2-3 kertaiset. Jostain syystä vain 95 euron hintainen ja halkaisijaltaan 4 tuumaa suurempi halpisvalmistajan virveli kiinnostaa.

Pedaalit menee myös jossain välissä vaihtoon.

Loppusanat:

Mä lähdin tietoisesti alkuun halvimmasta mahdollisesta setistä. Rolandin aivo oli asia josta en halunnut tinkiä vaikka tarjolla oli myös huomattavasti huokeampiakin vaihtoehtoja.
Tarkoitus on jatkossa upgreidata pakettia laadukkaampaan pala palalta.
Mesh head -rakenteeseen pohjautuva Rolandin setti kun kustantaa tuollaiset 1500 euroa ilman rumpuaivoakin. Siinä on huikea ero 366 euron Milleniumiin. Ja nyt kokemusten perusteella etenkin laadussa. ;)

Heittäkää kommenttia kaikki te joilla on sama tai joku muu sähkösetti. Kiinnostaa kovasti kun näitähän ei pääse juurikaan mihinkään testaamaan eikä edes katsomaan etukäteen. Rolandit ja Yammut on tietysti nähtävillä ja testattavina musafasun liikkeissä, mutta muut lähes ainoastaan verkkokaupoista saatavat merkit ovatkin sitten hazardikauppaa.

Kirjoittanut Peicco 07.10.2005


Arvostelu

4,54,54,54,54,5    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

apeltone: Hyvä juttu. Osta (halvat) oikeat rummut, niihin mesh headit ja Ddrum triggerit. Toimii OK.
Peicco: Pari syytä siihen miksi en ostanut tai ostaisi akustista halpaa settiä: 1) Tilantarve 2) Ei mahdollisuutta käyttää akustisesti 3) Akustisten kannujen triggeroinnin helppous selvisi vasta sähkörumpuhankinnan jälkeen
Niq: Kolmesta halpistomista saa jo kuusi mesh-kalvollista sähkörumpua. Eli sahalla tomit kahtia ja mesh-kalvot oikeiden tilalle.
Niq: Niin, ja semmoinen 16" lattiatomin puolikas basarina ei vie niin kauheesti tilaakaan...
Peicco: Mainioita ideoita! Lähettäkääpä kuvia / kertokaa missä pääsee katsomaan tekemiänne sähkörumpusettejä!
Niq: http://edrum.for.free.fr/
Levy: Hyvä juttu. Itselläni on tollainen samanmoinen setti ja kokemukset hyvin samankaltaisia.
Peicco: Millenium PD-1000 eli tämä 12" mesh head -kalvollinen padi on kuulema ihan sukka. Se siitä hankinta-ideasta...
Reddie: Toi väärä triggerointi johtuu väärin säädetystä aivosta. Lue aivojen manuaali, auttaa kummasti.
Reddie: Tietty siihen, mitä triggeri antaa eteenpäin johtuu myös pitkälti triggeristä ja räkistä, mutta aivot sen tulkitsee ja aivoista sitten asetetaan sopivat crosstalk-arvot sun muut.
Skandinavian Drunx: pad-kanavien herkkyydet kannattaa katsoa etteivät ole liian herkällä. itse tappelin kanssa samaisten haamu iskujen kanssa.
moderndrummer88: plop plop
Terok: Tilasin kerran huvikseen 14" mesh headin ja pistin virppaan ja sen jälkeen melkeinpä soittasin mielumminpadeilla kuin noilla, reboundia on aika reippaasti ja muutenkin tatsi aika "pehmeä", tosin erittäin hiljaiset mikä tietenkin on suuri plussa.
frank__: itse olen ajatellut ostaa samanlaiset rummut aloiteluun.onko noista rummuista mihinkään vai ovat ko ne vain pelkät lelut?tarvitseeko minun ostaa modulia vai tuleeko mukana? mistä sinä tiöasit nämä rummut?
Peicco: Lue Frank toi mun esittely, katso linkki modifioinnista ja hae keskustelusta lisää tietoa!
Raatis: Ihan hyvä artikkeli. Mulla on sama pädisetti Alesis DM5-aivolla ja omat miinukset ovat että padeista lähtee liian kova ääni, nuo on erittäin kömpelöt kasata ja tulee huidottua välillä vanteisiin, joista lähtee vielä kovempi ääni. Kupruja ei ole tullut.
teroyk: Itse hankin kyseisen setin aikoinaan, koska vastaavanlainen runko muilla merkeillä maksoi melkein saman. Tarkoitus on päivittää kaikki rummunosat, mutta vasta olen vaihtanut hi-hat-pedaalin sellaiseen, joka tunnistaa voimakkuudenkin.
teroyk: Minulla oli vähän vastaavanlainen ongelma, että crashiä lyötäessä tuli tomin ääntä. Kokeiltuani crashia monessa asennossa ongelma kuitenkin ratkesi.
Warmex: Joo, hyvä kun kirjotit ton! Mutta se vika siis on tossa virvelissä ja tarkemmin kalvossa? Jos ostan uuden kalvon (joka on nyt kai 12"..?) Niin korjaatuunko asia sillä..? Vai pitäisikö tehdä jotain muuta vielä? Nopeita vastauksia kiitos. :)
vesavesa: Hei mulla olis nyt kysymys,että jos noi kalvot tosiaan vaihtais verkkoihin, niin joutuuko siiinä tekemään noita virityksiä ja häsellyksiä, vaaan hoituuko asia "avaa mutteri,insert kalvo here,sulje mutteri"tyylillä?
Peicco: Laittakaahan kysymykset mielummin tuonne keskusteluun. Tätä harva käy lukemassa.
vesavesa: missä se on se keskustelu?
Peicco: Missä keskustelu on? Oiskohan tuolta valikon Keskustelu -linkin takana...
art-turku: Itsellä kanssa Milleniumin setti, samoja ongelmia löytyy. Pädit on herkkyydeltään epätasaisia, mikä on inhaa esim. symbaaleita soitettaessa: pädistä vain muutaman neliösentin kohta tuottaa kuultavan äänen. Lisäksi pädien liittimet ovat löysiä.
seppony: Laitoin omaan settiin Remon kalvot ja tuntuma on nyt ihan hyvä. Ne alla olevat pehmusteet on ehjät eikä niissä näkynyt painaumia vaikka alkuperäisessä muovipäällisessä jo muutama kolo olikin. Alesin älylaatikko ja ihan hyvä paketti harrastajalle

Yhteensä 25 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti