Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.09.2005: Fender Lite Ash Stratocaster


Ominaisuudet:

-Made in Korea

-Kevyt saarnibody

-"Modern C-shape" -linnunsilmävaahterakaula satiiniviimeistelyllä

-Otelautamerkit abalonea

-22 "medium jumbo" -nauhaa

-Mikit Seymour Duncan Alnico Pro Staggered

-2-ruuvinen Standarditremolo messinkiblokilla

Arvio ja kokemukset:

Kaulan profiili on hieman hm... erilainen, alemmilla nauhoilla se on hieman V-mäinen ja mitä korkeammalle mennään, muuttuu profiili ohuehkoksi C:ksi. Toimii kyllä yllättävän hyvin, sillä käsi liikkuu kaulalla kuin itsestään.

Viimeistely on erinomainen, enpä ole näin siististi tehtyjä nauhan päitä nähnyt uudessa tehdasvalmisteisessa kepissä aikoihin. Lakkapinnat ovat kaikin puolin virheettömät ja tuo satiinipinta kaulassa tuntuu todella hyvältä käteen.

Soundi on hunajata. Jokainen mikkivalitsimen asento kuulostaa todellakin erilaiselta. Kitara soi akustisesti aika kovaa ja terävästi. Isommille säröille mentäessä huomaa yksikelaisen rajallisuuden, mutta puhtailla taas voitetaan humbuckerit reilusti.

Jotain miinuksiakin:

-Virittimet on halpikset, luultavasti vaihtuu jossain vaiheessa lukittaviin.

-Lavassa lukee etupuolella vain Fender, sen sijaan että lukisi myös ne muut tekstit mitä normaalisti lukee.

-Kytkin ja potikat tuntuu leluilta.

-Potikan nupit ja pleksi aivan surkeaa tosihalpislaatua. Varmaan samaa kamaa mitä squiereissa?

Yhteenveto:

Nähtävästi fender voisi huoletta siirtää "halpis"-fenkkujen valmistuksen mexicosta koreaan, sen verran vakuuttavaa jälkeä ovat saaneet aikaan. Virittimien ja potikoiden laadukkaampiin vaihdon jälkeen en näe mitään syytä miksi tuo olisi huonompi kuin jenkkilän tekele.

Kirjoittanut Niq 10.09.2005

            800×600  -  91 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Lego: Mistäs ostit ja paljonko kustansi?
Niq: T-kaupasta 499,-
Lego: Näin tuollaisen Topsoundissa nurmossa, jäi kylläkin kokeilematta. Pitää käydä testaamassa, kunhan vain tietäisi Suomen hinnat tuolle. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.
anttileinonen: Hyvä arvio. Ei erityisemmin lisättävää... Mulla on myös kyseinen kitara. Jonkin verran pitänyt säädellä, että pysyisi paremmin vireessä. Olen vaihtanut Planet Waves Auto Trim lukittavat mustat virittimet, kätevät ja lisää ulkonäköä! Taidan vaihtaa potikat.
punku: Ihan osuu kohallee. Omassa kitarassani ei tosin nuo virittimet ole ollenkaan huonot. Emt onko entinen omistaja ne jossakinvaiheessa vaihtanut, ei ainakaan maininnut. Muoviosat siihen kyllä pitäisi vaihtaa.
Rypsolisti: Hieno kitara! Jotenkin oudon näköinen toi lapa.
Niq: Linnunsilmävaahtera tekee sen oudon näköiseksi, samoin erilainen logo verrattuna muihin fendereihin
latelate: Itselläni on kyseinen kitara ja vaihdoin tallaan Duncanin Hot Railsin, mikä teki kitarasta varsin mukiinmenevän rokkikoneen. Vakiona tullut Duncanin tallamikki oli hieman pliisun oloinen.
maukkavee: Itselläni on kans tuollainen lite ash,vaihdoin ernieballin 11-setin,samalla hiotutin satulan,tuli tosi hyvä soittaa,potikat ja virittimet on toimineet ok.tallassa ei ollut kaupasta ostaessani kuin 2 jousta ja kolmas tuli irrallaan,jonka lisäsin heti..

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle