Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

11.03.2006: Grazy Mama & Daddy Ritchie 17.8.-19.8.05


Maanantai 15.8. meinasi tulla seinää vastaan.. näytti siltä ettei Grazy Mama pääse lainkaan liikenteeseen lievien logistisien ongelmien takia. Ei siinä, yksissä tuumin kaadettiin se seinä ja päätettiin että Mama pääsee Helsingistä tiistaina klo 19.20 lähtevään junaan ja niin pääsikin.

Junan määräasema oli Oulu, klo 0440 keskiviikko- aamuna. Tiedossa oli, että juna ei pysähdy Oulaisissa eikä Vihannissa, joten Oulua ennen Ylivieskassa on ainoa pysäys.. Viesrtiä Mamalle, että jää Ylivieskassa pois, ja näin päätettiin tehdä.

Daddy Ritchie hyppäsi autoonsa ti-ke yönä klo 0130 ja käänsi keulan kohti ylivieskaa tähdätäkseen sinne klo 0330 jolloin junan on määrä pysähtyä. Herkullinen matkanteko alkoi jumalattomassa kaatosateessa ja helevettiäkin pimeämmässä yössä. Daddy oli perillä Ylivieskassa monen mutkan jälkeen klo 0320, vettä tuli niin perkeleesti ja Daddy istui autossa kunnes huomasi junan tulevan. Kun juna saapui, Daddy käveli vastaan.

Juna tosiaan tuli, ja meni, mutta ketään se helvetinkone ei jättänyt asemalle.. siinä tuli lievästi sanottuna epäuskoinen olo kun juna alkoi puksuttamaan parin sekunnin kuluttua pysähtymisestä ja jatkoi matkaa. Puhelinkeskustelu Maman kanssa muutamaa minuuttia ennen pysähtymistä vakuutti Daddyn että Mama jää tällä asemalla pois.. ja välittömästi junan lähdön jälkeen käyty puhelinkeskustelu vakuuti Daddyn siitä että Mama ei todellakaan oikeasti päässyt siitä saatanan jumalauta helvetin junasta ulos. Ovet lukossa niissä vaunuissa mistä yritti ulos, uskomatonta.

Mama sanoi, että konduktöörit vittuilivat vaan ("älä viitsi jankuttaa"), eivätkä aikoneet pysäyttää Oulaisissa eikä Vihannissa matkan varrella Ouluun, eli muu ei auttanut kuin ajaa Ouluun junan perässä. Ihana yö tulossa, jea.. sanos Daddy Ritchie.. perkeleen helvetin jumalauta saatanan vittu.

...seurasi keskiaikaista kidutusta sateisen automatkan muodossa Ouluun, ja Ylivieskasta Ouluun.. no joo..kyllä siinä joku tunti menee VARSINKIN KUN JOUTUU PERKELE Kopsan kautta ajamaan ja vaihtamaan autoa.. 'ttu.

Mama oli Oulussa kello 0440 ja tilasi taksin että pääsee johonkin sisätiloihin venailemaan kyytiä.. ja Maikkulan Nesteelle kävi matka.

Daddy saapui Maikkulan nesteelle noin klo 0550 ja oli lievästi sanottuna helpottunut fiilis kun Mama löytyi yhtenä kappaleena kahvion puolelta. Siinä siemaistiin vielä kahvit, poltettiin kessut ja jatkettiin matkaa Raaheen.

klo 0700 noin oltiin Raahessa ja pistettiin mielemme unten maille, muutama tunti nukuttiin ja alettiin duuniin. Tosiaan, tänne ei tultu nukkumaan, sano:)

Illalla odotti palaveri levy-yhtiön jengin kanssa ja ennen sitä tarkoitus treenata, joten siirryttiin syömän ja muiden pakollisten elintoimintoja ylläpitävien täysin turhien seikkojen jälkeen treenikämpille. Siellä vedeltiin muutama tunti kaikessa rauhassa jo olemassa olevia biisejä läpi, ja tehtiin pari uuttakin.. oli hieno fiilis, ja tuntui että homma toimii jälleen, ei oo turhaan Mama junassa yötä istunut.

Treenien jälkeen tultiin Daddyn poksille takaisin ja Daddy jätti tässä vaiheessa auton avaimet naulaan, oli nimittäin aika ottaa pari rauhoittavaa ennen illan palaveria. Vähän aikaa vielä soittelimme, lämmitettiin sauna ja otettiin pari paukkua. Oli aika soittaa Andy Clay hätiin ja Andyhan hyökkäsi käskystä paikalle ja heitti meidät rytmikellariin klo 1900 jossa levy-yhtiön jengi jo odotti.

Palaveri oli oikein lupaava tulevaa varten, ja aikamme siinä turistuamme (ja kun Maman kanssa vedimme muutaman biisin siinä akustisen kitaran ja laulun voimin) levy-yhtiön jengi ehdotti että lähdetään studiolle ja pistetään muutama biisi purkkiin. Meillehän se passasi, Daddyllä mukana akustinen nailonkielinen nuotiokitara ja Mamalla oma äänensä.. muiuta ei tarvita:) ..no joo, oli levy-yhtiöllä studio ja siellä SM58 laulu sekä AKG kitaraa poimivat mikit:)

Eli matka jatkui ruukkiin yhtiön tiloihin ja siellä vierähti pari tuntia.. heitettiin Maman kanssa viis biisiä purkkiin tyyliin live, eli nylon- akustinen ja laulu. Kaikki kerralla ja yhdellä otolla, saatiin livefiilis talteen ja tätä käytetään keikkamyyntiä varten promomatskuna, Jengi tykkäs, ja niin mekin. Yhteistyöstä keskustellaan lähiaikoina lisää, mutta varmaa on se että Tuuparecordsin kanssa yhteistyötä tehdään. Aikataulu vaan on vielä auki, mutta ilmoitellaan kun tiedetään.

Ja yhtiön tiloista lähdettiin takaisin yöelämään, Raahen rytmikerllariin... siellä oli jo uskollisia faneja odottamassa, joille saimmekin kiltin baarimikon luvalla vetää muutamia biisejä ilman taustamusiikkia. Noin viisi biisiä vedettiin ja ihmiset oli mielissään, oli ihan hiton hyvä fiilis itsellämmekin.

Sitten nukkumaan, ja torstai- päivä käytettiinkin sitten aika tarkasti treenaamiseen ja uuden musan sovittamiseen/säveltämiseen/sanoittamiseen, ei ihmeitä tänä päivänä muuten kuin biisien muodossa. Tuntui jo, että olisi viikko takana rankkaa duunia edellisen päivän ja yön jälkeen. Illalla käytiin vielä levy-yhtiöllä ja kuskattiin sieltä jengiä Raaheen samalla reissulla.. ja poristiin tulevasta. Ihan kivalta kuulosti:)

Tässä vaiheessa oli jo selvä että Seinäjoen keikka peuuntuu, aikataulu- ongelmien vuoksi.. Seinäjoella menot vasta lauantaina ja se ei meille sopinut oikein millään.. eli keikka hommattiin perjantaiksi sitten Raahen Rytmikellariin.

Perjantai meni ruokaa laittaessa ja treenatessa ja keikan yksityiskohtia sopiessa.. olisivat halunneet meidät hiukan myöhemmin illalla soittamaan mutta aikataulu- ongelmien vuoksi olimme pakotettuja soittamaan klo 2100-2200 välillä.. sen jälkeen oli pakko lähteä viemään Mama juna- asemalle. Keikka oli ns. ok, normikeikka.. ja tavallaan tästä tuli se jokaiselle pakollinen, säännöllisesti tuleva tilastotappio. Porukkaa ei ollut paljoa, Raahen fanit oli toki paikalla ja muutamia muita.. ja seassa just yks turakainen joka huusi joka biisin jälkeen isoon ääneen että "perseeestä, vieläkö te muka meinaatte soittaa":) hee.. jea, ja muutenkin paikalla oleva jengi vaikutti vähän niin ku ois ollu ns. pilven reunalla:) ja pakko mainita että paikan ns. PA- oli jotain muuta mihin oltiin totuttu, soundi oli outo eikä balanssia saatu oikein kohdalleen.. mutta ihan ok juttu silti. Keikan jälkeen saatiin kyllä hyvää palautetta ja puhelinnumeroita piti taas vaihdella ahkerasti. Ja pyydettiinpä meitä vierailemaankin yhden raahelaisen bändin levylle.. saa nähdä, ehkä käydäänkin vieraissa. Who knows?

Sitten ajettiin Vihantiin ja Mama hyppäsi junaan.. ja taisipa olla sama helvetinjuna mikä Maman toi, ainakin samanlainen.. onneksi kuitenkin tällä kertaa matka meni hyvin ja Mamalta tuli aamulla viesti että pääsi junasta ulos.

Semmoinen oli Grazy Mama & Daddy Ritchien setti tällä reissulla.. huhhuh, oil raskasta, mutta mukavata, ja jatkoa piisaa. Kiitos kaikille teille, jotka kannustatte ja annatte voimaa.. teitä varten tätä tehdään:)

Kiitos! Grazy Mama & Daddy Ritchie jatkaa täysillä eteenpäin!!!!

Kirjoittanut JCM 21.08.2005

            800×594  -  77 kt.


Arvostelu

1,01,01,01,01,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

superfly: Älä nyt JCM suut mutta tariniskentätyyli muistuttaa todella pahasti Turbo Terminaattoria... Vaiko mahtaako vaan olla tapahtumia teillä liikaa :)
JCM: Älä saatana:) ei sentään, HOHO.
superfly: No ei... Aika bluushenkinen reissu teillä. Tuosta sais kunnon roadmovien jo.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti