Muusikoiden.net
14.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

27.01.2003: DR Extra-life Kielet


Olen kokeillut useita kielimerkkejä, joista olen valinnut itselleni DR:t.
Normaali DR:t ovat mielestäni pitäneet sointinsa aavistuksen verran muita kieliä kauemmin ja ovat kestäneet hiukan rajumpaa käsittelyäkin kuin muut. Siksipä olen käyttänyt niitä.

Vuosikausia DR:n kielillä soittaneena oppi siihen rutiiniin, että kiireisemmällä treeni/keikka-kaudella kielet tuli vaihdettua jopa kahden viikon välein kun ne menettivät sointinsa.
Normaali kieltenvaihtoväli mulla on ollut yleensä se n.1 kk, jona aikana olin katkaissut melkein jokaisen kielen setissä ainakin kertaalleen.

Paikallisen musaliikkeen pitäjä yllytti mua sitten testaamaan uusia, vasta markkinoille tulleita kieliä. Ensin otin testiin Elixirit (Coated strings), jotka eivät juurikaan tehneet vaikutusta muuten kuin hintansa puolesta (22€).
Seuraavan kerran menin musaliikkeeseen ja sanoin, ettei enää tule niitä Elixiirejä ostettua kertaakaan, kauppias siinä sitten ehdotti samanhintaista DR:n Extra-life sarjaa testille. Aluksi ajattelin skeptisenä, että mitäs höpöä, eihän ne olleet Elixiiritkään mistään kotoisin..
Jostain syystä kauppias sai mut houkuteltua ostamaan sen DR:n Extra-life setin.

Kului peräti reilu 3 kk(yksi kieli katkesi kertaalleen tänä aikana) iloisesti soitellessa, kunnes kävelin samaan musaliikkeeseen ja käskin noutamaan toisen mokoman uusia DR:iä hyllystä.
Olisi se setti mennyt vielä pitempäänkin, mutta päätin ihan varmuuden vuoksi vaihtaa ne kielet kun ei ole vielä oikein tottunut siihen, että on samat kielet kitarassa kuukautta kauempaa.

Ainoa huono puoli on ehkä joidenkin mielestä se, että se kielten musta pinnoite kuluu käytössä osittain pois jättäen kulumakohdat kirkkaaksi.

Itselläni ei ole kyllä kielistä mitään valittamista. Päinvastoin!

Kumma juttu, mutta DR:n Extra-lifet todellakin jättävät kaikki kilpalijansa taakseen.

Kirjoittanut JCM 27.01.2003


Arvostelu

3,73,73,73,73,7    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Aki: Asiallinen arvostelu, mutta kovin on kokemukset sormien haposta kiinni. Omassa testissä DR Extralife oli todella tunkkainen. Elixiristä vuosien kokemuksia, enpä taida vaihtaa koskaan pois. Kannattanee kokeilla itse.
JCM: Kokeiltu on Elixiirejä, huonolla kokemuksella.
Prostator: Minusta DR:n Extra Life ja Elixirin Polyweb ovat varsin lähellä toisiaan. Ovat oivat silloin, kun halutaan hieman hillitty "Pulliaissoundi". Elixirin Nanoweb on taas sitten kirkkaampi. Hyvä valinta kun haluaa ääneen klangia. Oma setti on 10-52.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti