Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

21.06.2005: Electro-Harmonix Small Stone


Eli artikkeli koskeepi laitteen venäjäversiota.

Kyseessä on siis varsin perinteikäs ja yksinkertainen phaser-pedaali. Seuraavassa linkissä on ihan selitetty kuinka "Phase shifting"-nimellä kulkeva efekti on toteutettu :)

http://www.harmony-central.com/Effects/Articles/Phase_Shifting/

Laite on pakattu varsin tylsännäköiseen, mutta kestävään, mustaan metallikoteloon. Ja tähän mennessä se ei ole näyttänyt hajoamisen merkkejä. Pohjassa on hyvän oloiset kuminastat pitämässä laitteen paikallaan.
Laitteessa on muuntajaliitäntä, ettei tarvitse pattereilla pelata, mutta itselläni on toiminut useamman vuoden jo samalla patterilla.
Bypass-jalkakytkin löytyy myös laitteen naamasta, kyseessä on vielä kunnollinen namiskuukkeli eikä mikään rimpula.

Pedaalissa on siis kaksi säätönappia: Rate-potikka ja colour-kytkin.
* Rate säätää modulaation taajuutta
* Colour vaihtaa efektin määrää vähästä paljoon.

No sitten se soundi. Kitaralle siis nämä:
* Miedommalla colour-asennolla ja hitaalla ratella saa miellyttävää ja tunnelmoivaa efektiä aikaiseksi. Itse olen tätä osastoa käyttänyt peittämään kehnoa clean-näppäilyäni. Sekä antaa myös mukavasti ilmaa soundiin, jos soittaa ilman kaikua (kuten minä).

* Nopeammalla rate-arvolla saa sitten jo vähän leslieen päin kallellaan olevan muljutuksen. Särön kanssa ja Hendrixiä soitellessa liikutaan mukavilla vesillä. Kuulostaa tarpeeksi psykedeeliseltä ;).

* Colour tujumpaan asentoon ja rate takaisin hitaalle. Tänne kun päästiin niin alkaa olemaan jo varsin efektinomainen kohina :) Kuten EH:n sivuilla sanotaan "Jet Plane swoosh". Etenkin jos käyttää säröspedu -> phaser- järjestystä niin tuloksena on varsin muikea suhina ;).

* Edelliseen erona sitten rate sinne kaakon suunnille: Tästä saa päänsärkyä :D muljuaa niin kovasti että vatsa ruokamyrkytyksessä kuulostaa varsin sivistyneeltä .. Tähän perään kun änkee delayta 100% feedbackilla niin aletaan liikkua noisen suunnalla :D ihanaa!!

Kritisoitavaa löytyy myös tästäkin kapineesta. Nimittäin se pieni volume-ero joka bypass ja efektitilojen välillä on ottaa päähän välillä rankastikin. Kun ei meinaa kuulua mulinat sieltä muun bändin möykän seasta.

Idea-asteella on myös käväissyt laittaa rate potikan tilalle volumepedaalityyppinen ratkaisu. Sillä saisi aikaiseksi kaikenlaista, eikä tarvitsisi säätää aina sitä potikkaa varpaalla kesken biisiä. Mutta ehkä sitten myöhemmin ;)

Kaikenkaikkiaan en ole kaivannut muita phaser-pedaaleita tämän lisäksi. Omia korvia miellyttävät soundit on löytynyt täältä. Pehmeää ja ilmavaa on ne laatusanat jotka omaan korvaan kuuluu. Kaikille ei nämä määreet sovi. Suosittelen kokeilemaan mikäli tarvetta phaserille on.

Jos on kysyttävää niin vastaan kyllä.

: Eevil :

PS. Phaser tuskin on kielitoimiston hyväksymä suomenkielen sana, mutta toivon että siitä kaikille selviää kuitenkin mistä on kyse.

EDIT: Tosiaan... Laitetta on testattu varsin vaihtelevalla kalustolla :) Putkiradioista marsun pinoon. Soundit on toiminut aina. Kitaroina on ollunna LP Special, Strato, ja Ibanezin RitsaG

EDIT 2: Ja välillä tosiaan tarvitsisi tap tempo-ominaisuutta, että saisi muljutuksen temposynkkaan. Täten saisi tarkemman mulinan...

Kirjoittanut Guitarfreak 21.06.2005


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

wildcat: Hauska lukea näitä käyttökokemuskertomuksia noiden tylsien kamalistojen sijaan. Kamalistaukset voisi lopettaa tyystin turhina pullistelujuttuina.
Joq: KoNppaan, ehdottomasti! :D Vallan asiallinen arvostelu joka tapauksessa, ja toi taas pintaan phaser-GASin!
serpent: itellä samanlainen venäläinen musta laatikko ja tällä hinta luokalla ei nopeasti parempaa löydy,mahtava soundi ja saman valmistajan big muhvi eteen niin lähtee vänkää soundia...

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti