Muusikoiden.net
07.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.10.2005: Grazy Mama & Daddy Ritchie.. ekat treeni...


PÄIVITETTY 1.10.2005
Lisätty loppuun lainaus rakkausrunot.fi sivustolta.

Grazy Mama saapui linja-autolla perjantai iltana 10.6.2005 Raaheen, tarkoituksena vetää seuraavan päivän keikkoja varten treenit Daddy Ritchien kanssa.

PA-kamat oli valmiina pystyssä Daddy Ritchien olohuoneessa eli ei kun soittelemaan samantien. Treenit sujui kuin rasvattu ja syntyipä siinä kolme neljä uutta biisiäkin samalla, päätettiin napata ne heti keikkasettiin (huom. tää DUO on perustettu viikko takapäin).

Lauantai, 11.6.2005 klo 16:40. PA:t ja kaikki tarvittava pakattu autoon, kokka kohti Oulua. Saavumme Saarelan veistospuistoon Runoilijamiittiin /(www.rakkausrunot.fi) n. klo 17:40 ja paikalla oleva väki on jo etukäteen hilpeällä tuulella, mahtavaa! Grazy Mama astui ulos autosta, ja jumalauta.. päitä kääntyi ja tuli mieleen \"Mama, new age Jesus - bow her\". Porukka selkeesti ihmetteli \"kuka hitto toi on?\". Hähä!

Ensi töikseen Mama pisti opetuslapsensa (=paikalla olleet runoilijat) töihin, ja käskytti heitä kirjoittamaan: lauseita, sanoja, runoja paperille ja palauttamaan ne hänelle ennen keikkaa. Näin tahtonsa tapahtui!

Mama istahti Hondan takakontin päälle, luki opetuslastensa hänelle toimittamat saneet ja teki niistä biisin!! New age Jesus teki jälleen ihmeen.

Pystytimme PA:n (huom. kyseessä ulkoilmakeikka, emme olleet varautuneet) ja läiskimme sääskiä ja allekirjoittanut hirvikärpäsiä otsaltaan pois. Onneksi paikalla oli vuokra PA:mme lisäksi toinen PA kalusto, josta nappasimme Craten kaappien lisäksi kaksi Cervin Vegan kaappia.. ilman niitä äänentoisto olisi ollut vaisuhko, nyt saimme itsellemme tavallaan monitorit ja puoliympyrään levitettynä kaikki 4 kaappia toistivat yleisöllekin tuottamamme taiteen.

Aloimme soittamaan klo 19:oo jälkeen, settiä ei ollut valmisteltu kerrassaan mitenkään ennen keikkaa. Mama keräili tuulen mukana lenteleviä papereita, jotka sisälsivät sanoituksia biiseihimme.. ja sen mukaan soitettiin, mitä käteen sattui tulemaan.. kuten totesimme ennen keikkaa \"emme tiedä itsekään, mitä täältä tulee, mutta täältä tulee!\".. ja opetuslapset kuuntelivat!

Muutamien biisien, ja taiteilijoita ilahduttavien suosionosoitusten jälkeen tuli aika muuttaa opetuslapsien saneet lihaksi! Nyt Mama kaivoi Runoilijoiden runokirjaan koostamansa testamentin esille ja aloimme toteuttaa spontaania, miittihenkeen sopivaa, julistusta!!
Daddy Ritchie houkutteli kitarastaan esille D-molliin pohjautuvan sävelkulun, ja sieltähän se valittelematta kaappien kautta rupesi kuulumaan.. Mama kuunteli hetken, yhden sointukierron ajan.. ja alkoi lausumaan tämän päivän Kalevalaa New age Jesuksen arvolle sopivalla vakavuudella.
Sitä ilon, hämmästyksen, ja ihmettelevien ilmeiden paljoutta intiimissä ja pienehkössä yhteisössä, joka paikalla oli kuulemassa, määrää ei voi kun olla ihmettelemättä! Vilpitöntä naurua, iloa ja ihmettelyä! New age Jesus jakeli lapsilleen mannaa, mursi leivän ja muutti sen letuiksi, kaatoi viinin maahan ja nappasi laukusta minttupullon. Ja lapsensa olivat nirvanassa!! Yksi keikan ehdottomia kohokohtia!! \"Rakas Naalini, tiedän että olet siellä!\"

Pian tämän ihmeteon jälkeen Mama & Daddy pitivät pienen paussin, ja Runoilijat tulivat näyttämään estradille taitojaan taikuuden ihmeellisessä maailmassa! Jokeri pokeri poks, ja sanotaanko että hauskaa oli, hähä, se olisi pitänyt nähdä, ei voi selittää!!

Vielä paussin jälkeen, vedimme muutaman biisin, ja ne vedettyämme vedimme muutaman biisin lisää, yleisön toivomuksesta ja siitä syystä että fiilis oli niin hiton hyvä siellä!! Loppuun heitettiin pari bluesia (ainoana cover-biisinä niistä toinen oli Stray Cat Strut), joiden aikana porukka meni pähkinöiksi ja alkoi tekemään nurmikosta peltoa!! Niin sitä pitää, sanos New age Moses!

Keikan jälkeen Mama meinattiin repiä kappaleiksi, ja uusia keikkatarjouksia tuli sieltä sun täältä.. niihin palaamme myöhemmin:) Pääsimme kuitenkin, opetuslapsien keskeltä, siirtymään kohti Raahea n. klo 21:30, sämpylät syötiin matkan varrella pikaisesti.

Sitten: Äkkiä Daddyn luo pesulle, vaatteiden vaihtoon, ja kokka kohti Raahen Pub Kajuuttaa, jossa seuraava keikkamme oli. Maman paluumatkalla revenneet sukkahousut saivat toisista revenneistä sukkahousuista seuraa tämän pikapysähdyksen aikana. Päätettiin pistää ne postissa johonkin (sairasta, niin onkin, älkää välittäkö siitä). Kajuutta siintää edessä!

Ja jälleen.. paikalle päästyämme, auton talliin saatuamme ja PA:ta mennessä pystyttämään, tyrmistys paikassa oli valtava. Päitä kääntyi, ja New age Jesus ilmiö oli taas totta. HUH!

Mama edellä, ja Daddy perässä, kuin haalea varjo, jota ei vahvemman figuurin varjon takaa näy:) Juuri ja juuri selvisimme biljardipöydän taakse ilman, että Maman vaatteet olisivat riekaleina pitkin baaria.. Sinne pystytimme PA:n, sitten otimme oluet (eikä missään nimessä rauhassa, täällä oli innokkaita Opetuslapsia).

Musiikki hiljeni (jukebox), koska porukka odotti että alamme soittamaan.. Daddy kävi laittamassa boxiin pari lanttia ja valkkasi soimaan J. K. Arjalaisen - Telepatiaa biisin, jotta oluet saataisiin suhteellisen rauhassa juotua ennen soundcheckiä.

Soundcheck mentiin tekemään n. klo 23:30, jonka jälkeen aloimmekin samanein soittamaan settiämme, ja jälleen kerran fiiliksen mukaan, eli biisejä ei oltu sovittu etukäteen.

Daddy tiesi kokemuksesta, millainen paikka Pub Kajuutta yleisesti on, kun paikalla livemusaa soitetaan, ja joutuipa ihmettelemään ilmiötä.. porukka oikeasti hiljeni, ja keskittyi kuuntelemaan, ja jumalauta, taputtivat joka biisin jälkeen! Tultiinpa biisien välillä biljardipöydän taakse suu auki ihmettelemään \"..mikä biisi toi oli, tuo missä jnejne.. mikä se oli?\"

Paikalla oli kaikenikäistä porukkaa, samoin kuin edelliselläkin keikalla, ja hemmetti, kaikkiin settimme upposi, siitä tykättiin.. oli ilo katsoa vilpittömästi hymyileviä kasvoja, kuunnella rehellisiä taputuksia ja ennen kaikkea, oli ilo esiintyä!!

Setti vedettiin onnistuneesti läpi, ja tällä kertaa soundit olivat tottakai paremmat ja helpommat, intiimin sisäkeikan ollessa kyseessä, oli helppo soittaa ja laulaa, olimme todella tyytyväisiä ja vastaanotto oli erittäin positiivinen. Juomahuoltokin pelasi, kun yleisö kiikutti esiintyjille Olusia sen kuin kerkesivät.. Daddylla vaan oli kuskin nakki, niin ei voinut täysin käyttää tilaisuutta hyväkseen, mikä luonnollisesti \"vähän\" harmitti.

Keikan jälkeen saatiin ruoat, joimme vielä oluet (tai no, Mama joi siideriä), juttelimme tuttujen ja ei tuttujen todella mukavien ihmisten kanssa.. ennen keikkaa vallinnut älämölö ja vaatteiden repimis-himo oli muuttunut yleiseksi hyväksynnäksi ja lempeiksi katseiksi! Ihme oli jälleen tapahtunut!

Siinä tovin vielä istuttuamme ja turistuamme, mm. \"Ilimarin\"(joka kätteli meidät sataan ja yhteen kertaan..) Wild Child Kanen, Ketkun, Kepun, Meijun, Vekin, Joonan, ym. kanssa, päätettiin siirtyä Daddyn poksille lepäämään.

Daddy oli erittäin tyytyväinen kun pääsi kotiin, *jalu oli juuri siellä kiltisti odottamassa mihin Daddy sen jätti ja Daddy tottakai otti samantein pari melkoisen tukevaa panosta pullosta, tosin lasin kautta, eli ei suoraan pullon suusta. Daddyn ohimoiden kohistessa ja hiljalleen lämmitessä New age Jesus makasi tyytyväisenä lattialla, totesivat yhteen ääneen siinä että ilta oli hieno, erittäin hieno.. ja nyt on aika levätä, ja niin tapahtui.

Huomautetaan vielä, että Mamalla on edelleen jo yli viikon jatkunut flunssa päällä, mutta se ei haitannut menoa niin YHTÄÄN!! Rispektiä! I bow Mama!

Grazy Maman & Daddy Ritchien kelkka on lähtenyt tänä viikonloppuna kunnolla liikkeelle, ja se ei pysähdy, eikä kyydistä ihan helpolla tiputa!!

Nähdään keikoilla, kiitti!!

..lisätäänpä loppuun vielä lainaus Rakkausrunot.fi sivustolta Samuel J. Hackleyn tunnelmia keikastamme (lisätty 1.10.2005):

"Runoilijoiden keskuudessa kiertää myös runokirja, johon runoilijat saavat kirjata ylös yksittäisiä sanoja ja lauseita. Näistä aineksista illan bändi on luvannut tehdä upouuden laulun ja esittää sen myös illan aikana. Mahtaa olla lopputulos mielenkiintoista kuultavaa.

Lopulta bändin keikka on valmis alkamaan ja runoilijat siirtyvät jälleen esiintymisalueelle. Bändi on nimeltään Grazy Mama & Daddy Ritchie, jonka muodostavat tummiin pukeutunut vaaleakutrinen laulajatar sekä kitaraa soitteleva tummahiuksinen herrashenkilö. Duo esittää melodisia rockballadeja sekä suomeksi että lontooksi tulkaten ja sopivat jotenkin täydellisesti tunnelmaan auringon jo hiljalleen laskiessa Oulujoen taakse...

Keikan välissä OlliSamuli julkistaa paikanpäällä käynnissä olleen runonäyttelyn kolme parasta runoa tekijöineen. Hieman harmillisesti yksikään heistä ei ole päässyt paikalle. Runot kuitenkin luetaan ääneen ja lukijana toimii mm. bändin laulajatar, joka on suostunut olemaan myös koko porukan äiti tämän illan.

Mukava musisointi jatkuu jälleen, kunnes on illan extranumeron vuoro. QPappa kuulluttaa lavalle Sudenmielen ja...Samuel J. Hackleyn... ...jonka jälkeen huikea taikuuden riemuvoitto on onnellisesti ohi ja kaksikko saa osakseen raikuvat aplodit.

Taikashown jälkeen bändi jatkaa esiintymistään ja illan odotetuin biisi saa vuoronsa eli runoilijoiden itsensä sanoittama miittibiisi. Sanoiltaan ja juonenkäänteiltään äärimmäisen värikäs rakkauslaulu on hurmiollista kuultavaa ja saa runsaasti väliaplodeja osakseen. Kyllä runoilijapoppoo yhteisvoimin osaakin. Lopulta bändi on saanut soitettua illan viimeisen biisinsä - tai niin se ainakin luulee. Runoilijat taputtavat kaksikon oitis soittamaan takaisin ja mm. miittibiisi kuullaan vielä toistamiseen. Lisäksi joukko runoilijoita intoutuu jammailemaan estradilla musiikin tahtiin ja mukaan ryntää myös Samuel heittäen mm. useita kuperkeikkoja ja saaden näin kätensä täyteen nokkosen poltteita. Auts! Hienon keikan esitti Grazy Mama & Daddy Ritchie ja poistuu paikalta runoilijoiden innokkaiden vilkutusten saattelemina."

Kirjoittanut JCM 12.06.2005

            640×480  -  149 kt.


Arvostelu

1,01,01,01,01,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Zarmo: Hyvä meininki kertakaikkiaan!
Veikko: Hyvä malli, jatkakaa
Janstein: niin sitä pittää!
deLestat: Loistava meizinki Grazy Mama ja Daddy Richie. Tulevilla keikoilla nähään!

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti