Muusikoiden.net
13.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

29.08.2005: Neuser Crusade


Turbulenttisen kamojenvaihtovuoden aikana yksi ainoa on pysynyt, ja se on tämä basso, nimeltänsä ”Ema”, nelikielinen Neuser Crusade vuosimallia 2000 tai 2001. Basso päätyi minulle roikuttuaan mnetin torilla toinen toistaan naurettavammilla hintapyynnöillä pitkän aikaa. Ilmeisesti merkin tunnettuuden puute karkoitti ostajat. Ja sehän käy minulle…

Basso on mielestäni uudempia Crusadeja tyylikkäämpi (esim. lavan värit) ja paras soittaa testaamistani noin viidestä yksilöstä. Basso on erittäin kevyt ja nopea soittaa. Leppärunkoisena painoa on normaalisti, joten sitä ei tarvitse treeneissä välillä laittaa telineeseen selän vihoittelun vuoksi.

Kaulan sukeltamista ei normaalilla nahkahihnalla ole. Kielet voi halutessaan (minähän näin EN halua) laskea pilityskorkeudelle ilman suurempia rätinöitä. Nauhojen kunnossa ei ole mitään valittamista, ja kaulan tuntuma on todella hyvä. Kaula on melkoisen jazz-bassomainen. Warwickista siirtyminen ei ollut ongelma kuukauden totuttelun jälkeen. Vaahteraotelauta on mielestäni myös todella tyylikäs yhdistelmä mustan rungon kanssa. Lavan toisella puolella on lisäksi terveiset edelliselle omistajalle Neuserin tehtaalta, jossa basso on käynyt aikaisemmin säädettävänä. Kunnianosoituksena mukavaa one-of-a-kind myyjää kohtaan olen jättänyt tekstit paikalleen. Yksittäisten tallapalojen säätäminen vaatii hermoja, koska säädettävänä on neljä ruuvia, joiden kireydet vaikuttavat toisiinsa.

Bassossa on Neuserin humpparit ja EBS:n aktiivielektroniikat (kaksi erillistä 9v etuvahvistinta). Potikat: volume, balance, treble ja bass. Näiden lisäksi kytkimen naksautuksella treble –potikka vaikuttaa myös vastakkaiseen suuntaan middle-säätöihin. Monimutkaisen kuuloista ehkäpä, mutta ihan järkevää käytännössä. Erillinen middle-potikka olisi kuitenkin enemmän mieleeni. Bassopotikka rohisee käännettäessä, ilmeisesti mallin tyyppivika.

Soundeja bassosta lähtee potikoita vääntelemällä ja soittotatsia muuttelemalla todella moneen makuun. Neuserin imagosta huolimatta basso sopii erittäin hyvin muuhunkin kuin hifistelyyn. Itse soitan nykyään reggaeta, basson tumppusoundi hiotuilla kielillä on sitä ihteään. Peukutuksessa basso suorastaan loistaa. Omissa projekteissa ei ole tullut sellaista tarvetta, mihin tällä bassolla ei vastausta löytyisi. Linjasoundin huonona puolena pidän korkeita taajuuksia, joten lempiasennossa treblet ovat aina melkein nollilla; (pillittömän) kaapin kautta soittaessa ko. ongelmaa ei yleensä ole. Aikomuksena on myöhemmin ohittaa koko etuaste, jolloin ylimääräiset kihinät luultavasti poistuvat. Testin vuoksi vaihdoin mikit Bartolinin saippuapaloihin; tuloksena soundista tuli aggressiivisempi, joka olisikin varmasti hyvä kaikkeen muuhun musiikkiin paitsi siihen mitä meidän bändi soittaa. Joten alkuperäiset mikit tekivät comebackin. Ko. Neuserin mikeissä on muuten todella mukavat pyöristykset peukaloa varten.

Lyhyesti ja ytimekkäästi: loistobasso! Pieniä elämää haittaamattomia puutteita lukuun ottamatta juuri sitä mitä tällä hetkellä bassolta haluan. Neuser sai myös vaimon innostumaan basson soitosta, joten ei se ihan p*ska keppi voi olla.

Linkki valmistajan sivuille: http://www.neuserbasses.com/crusade.html

Edit: Nykykuosissa etuaste on ohitettu, ja aikaisemmin mainitut "häiritsevät ylätaajuudet" hävisivät saman tien.

Uutta!!! Nyhet!!! Novinky!!!
Nimimerkki toivajar16 peukutteli Mysterions-orkesterin biisiin Fenderin fläteillä varustetulla Crusadella tällaista soundisamplea. Groovey!!!

www.themysterions.net/tol.mp3

Kirjoittanut balzary 01.06.2005

            800×600  -  77 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

chief: KYä sää sillä veät! Olihan se ihan hyvän tuntunen basso kun pikasesti koklasin.
HC.Pälä: Jeh, pitäis päästä kokeilemaan sun yksilöä joskus.
Samu S.: Jaa että vaimostaki tullu basisti Noiserin voimalla? Huriaa, pitää pistää hankintaan...
Gronfelt: Mielenkiintoinen pro artikkeli!

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti