Muusikoiden.net
20.11.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

23.05.2005: Reddien musakamat


Tässä on nyt meikäläisen kamat. Oon kiinnostunu aika laajalti musa-alasta joten kamat on sen mukaiset. Ensimmäinen esine noista on mun Yammun nailoni, jonka sain ilmatteeksi ku se oli kerta siskon vanha. Seuraava (ja eka mihin ihan omaa rahaa on laitettu) olikin sitten toi Ibanezin sähköskeba ja sen kanssa ostin ton Axtechin halpiskombon. Tämä tapahtu kesäkuussa 2001, ja siitä asti oon pikkuhiljaa keräillyt roinaa.

Teksti siitä miten taioin pedaalini pedalboardiin kiinni löytyy tästä painamalla.

Teksti siitä miten taioin studiokamani jonkunnäköiseksi studioksi löytyy tästä painamalla.


------------------------------------------

Kamalista:

Instrumenttivahvistimet:


Axtech 30w-kitaracombo
x Chorus/reverb
x Clean + särö
x Trankku
Halpis kitaracombo. Laitteesta löytyy joku alkeellinen chorus ja reverbi. Särö on aivan uskomattoman huono, mutta cleani on yllättävän heleä. Oon sitä jopa joskus johonkin nauhottanut. Vaihtoon tää kyl luultavasti vielä joskus menee.

Hartke 3500-bassonuppi
x Etuasteessa putki jos niin haluaa
Tämmönen mulle on tulossa piakkoin tolta Collarbonen Matilta ku se kyllästy peliin ja hankki Ampegin SVT3PRO:n tilalle. En mäkään Hartken soundista niin tykkää, mut ajattelin että tässä on allaround hyvä varanuppi, jota voi sitten vuokrailla eteenpäin kanssa.

Kitarat:

Ibanez SA260JB-sähkökitara
x Kelluva talla
x Ohut body
Eka sähköskebani. Kustans vanhaa rahaa siinä n. 4500.- Levytukusta noudettuna. Tää on kyllä niin rakas peli. Olin jo entuudestaan tykästyny noihin RG:n muotoihin mutta jotenkin ne tuntu vaan liian isoilta lankuilta mun syliin. Ja sit mä löysin mun siron kaunottaren ja rakastuin. Kaula on aika samantuntunen ku RG-skeboissa, mutta body on paljon ohuempi ja sirompi. Ahh.. Ensimmäinen itse ostettu skeba, hankittu kesäkuussa 2001.

Schecter OMEN7-sähkökitara
x Kiinteä talla
Huuto.netistä hankittu löytö. Pitkään oli jo mun tykkäämiin biiseihin ympätty seiskakielisiä (lähinnä Apulannan ja Formedin kautta tullu näitä fiilisteltyä) joten semmosen skeban olin päättänyt hankkia. Sitten tuli huuto.netissä tämän ilmoitus vastaan ja päätin ottaa riskin. Voittohuuto kotiin ja skeba lähti Oulusta bussin ruumassa tänne Espooseen pahvilaatikossa. Laatikko auki ja G-duuri pisteltiin menemään: Täydellinen vire. Rakastuin.

Yamahan akustinen teräskielinen
Eka akustinen minkä hankin itse. Tämä on mun ns. leiriskeba. Ollut niin monella mettäreissulla yms. mukana ettei voi laskea ja tarroja löytyy enemmän kuin laki sallii. Kuitenkin se edelleen soi hienosti. Rakas peli tämäkin.

Yamahan akustinen nylonkielinen
Tämä on se skeba joka aloitti kaiken. Kerran syksyllä 2000 tajusin että mulla on ollu mun huoneen nurkassa jo pitkään toi siskon skeba joten miksi en vaikka opettelis soittamaan sitä. Kaveri näytti mulle G-duurin ja E-mollin ja itse kävin hakemassa sit Apulannan 0010-biisin tabit ja siitä se lähti.


Bassot:

Ibanez Roadbass
X 4-kielinen
X -vm -87-88?
x Ostettu kesäkuussa 2003
Eka basso minkä ostin. Tähän ostokseen vaikutti monet seikat: Meikäläinen oli just draftattu Formedin basistiksi joten piti pikaseen saada basso, kaverilla oli ylimääränen basso + styrkkari ja tässä bassossa oli vielä tommonen RG-tyylinen body & headstock. Erittäin vanha basso ja kovia kolhuja saanut, mutta erittäin mukava soittaa. Kunnon punkrock-basso.

Ibanez TRB105BK
X 5-kielinen
X vm -95
X Ostettu tammikuussa 2004
Ensimmäinen viiskieliseni ja kulkee nykyään varabassona keikoilla. Huuto.netistä tämäkin löydetty. Vaikuttavia tekijöitä ostoon oli Ibanezin RG-tyylinen headstock.. ;) No tietty sekin vaikutti että soitin bändissä missä skebat oli seiskoja, ja siinä vaiheessa ku tän ostin niin oltiin soitettu jo n. 7kk nelikielisellä niitten kanssa. Halusin päästä sinne alarekisteriin kanssa. Ei mikään paras soittaa, mut oli kyllä halpakin.

Ibanez SR05
X 5-kielinen
X vm -90
X Aktiivimikit
X Ostettu elokuussa 2004
Toinen viitoseni ja nykyinen ykkösbassoni. ERITTÄIN mukava soittaa. Loistava soundi mielestäni. Tässä vaiheessa jouduin luopumaan ah niin rakkaasta RG-headstockista ja tilalle astui nykyisten SR-bassojen mukainen headstock. :(


Efektit/pedaalit

Kitaralle::


Boss DD-5 Digital Delay
X Tap-tempo erillisellä pedaalilla
X Viiveajat/loopit aina 2sec asti
X Digitaalinen (Ylläri)
X Ostettu syksyllä 2002
Näillä näkymin en tuu ihan heti ostamaan toista delay-pedaalia, ainakaan sen takia, että tarttisin uuden. Ostin tän käytettynä Kitarapajasta syksyllä 2002 hintaan 100€. Hetkeäkään en ole katunut. Tää peli tekee niin miellyttävän kuulloista delay-soundia että huhhuh.. Säätövaraa laitteessa on niin paljon että tää peli kelpaa echon korvikkeeksi ku oikein käyttää. Löytyy reversedelayt, loopperi (jolle en ole kyllä käyttöä keksinyt) ja niin monenlaista tap-tempoa että kiva. Täydellinen delay mun mielestä ja mun mielestä parempi ku DD-3 ja DD-6nen.

Boss TU-2 Chromatic Tuner
x ERITTÄIN kirkas ledinäyttö
x Kaksi erilaista toimintamoodia (stream ja perinteinen)
X Tarkka
Jos toi DD-5nen oli se täydellinen delay niin tää on sit varmaan se täydellinen viritin. Toi delay ja tää on kyl varmaan parhaat spedut Morleyn wahin ohella mitä omistan. Ledinäyttö on ERITTÄIN selkeä missä tahansa lavaolosuhteessa ja viritin on myös erittäin tarkka. Kestävä kuin mikä. Moodeja löytyy niin monta että jokainen löytää itselleen sopivan. Itse pidän perinteistä viritinnäyttöä (kun vihreä palaa niin se on siinä) ja kromaattista viritystilaa päällä. Ei väritä soundia, ja mutee signaalin jos niin haluaa.

Ibanez SM7 Smash Box
X Antaa säröä välillä rankka - tosi rankka
X Kolme noisegate säätöä (off/1/2)
X Kaksi eri tilaa (smooth/sharp)
X Ostetty syksyllä 2001
Eka pedaali minkä olen ostanut. Hakusessa oli särö millä hoituis rankat soittelut mun surkean trankkuvahvarin läpi ja tällähän se hoitu. Ihan hyvä perussärö, jossa kanssa säätövaraa löytyy. Tää on nykyään vähemmällä livekäytöllä koska spedujani soitetaan nykyään lähinnä kaverin Mesan Dual Rectifierin läpi. Siin on jo särö. :(

Ibanez FZ7 Fuzz
X Broken speaker säätö (0%, 10%, 100%)
X Ostettu 2001-2002 talvella
Tän ostoon vaikutti eniten tasan ja ainoastaan yksi biisi: Apulanta - 0007 (Teit meistä kauniin). Halusin samanlaista räkäistä fuzzia ku siinä oli alussa ja tämä sitä tarjoili. Tykkään paljon siitä, että pedaalissa on varaa säätää, ja tässäkin sitä löytyy joten kyytiin lähti. Hyvä erikoisefekti, mutta en mä tällä koko aikaa soittelis.

Ibanez PM7 Phase Modulator
X Taas on säätömahdollisuutta enemmän kuin laki sallii
X Ostettu keväällä 2004
Mulla oli pitkään ollut haaveena saada ToneLok sarjan LoFi-spedu ja samaten oli pitkään ollut efektiarsenaalissa choruksen mentävä rako niin kun Levytukussa sitten oli tarjous että "Osta kaksi ToneLok sarjan spedua niin saat LoFin/DS7:n kaupan päälle" niin tämä oli se mikä sai päätyä Choruksen seuraksi. Erittäin monipuolinen pedaali, mikä ei todellakaan aukea heti, mutta kun aukeaa niin kyllä tällä saa paljon kivaa aikaan."

Ibanez CF7 Chorus/Flanger
X Jatkaa sarjaamme "Säädettävää löytyy"
X Ostettu keväällä 2004
Kuten tossa yllä sanottua niin chorusta olin kaivaillut jo pidempään. Tää ei välttämättä ollut niinkään mulle semmoinen "Must HAVE!!"-hankinta vaan pikemminkin kuriositeetti. Käyttelen tätä spedua yleensä lähinnä erikoisefektinä, en niinkään sen takia etteikö tämä soveltuis "peruschorus"-meininkiin, vaan sen takia että harvemmin tulee tehtyä piisejä missä moista kaipaisi.

Ibanez LF7 Lo-Fi
X Tekee sen mitä lupaa: "Lo-Fi"
X Ostettu keväällä 2004
Tää pedaali tuli mukaan periaattessa samasta kiinnostuksesta minkä takia ostin ton Fuzzin eli 0007:n takia. Tykästyin tuolloin tommoisin Lo-Fi juttuihin ja tykkään tehdä biisejä missä on semmoista "mutaa". Tällä sitä saa tehtyä, ja ihan must bridgeihin ja väliosiin tms.

Morley Steve Vai Bad Horsie Wah VAI-1
X Optinen eli ei tarvitse kytkeä päälle/pois
X Iso latta mitä polkea
X Kestävä
X Ostettu talvella 2001
Vähän aikaa soiteltua tuli tietenkin halu wahille. Minä sitten läksin kauppaan ja pistin wahit riviin ja eikun polkemaan. Tää wahi oli mulle se selkeä voittaja. Hinta/laatu-suhde täysin kohdallaan. En oo ikinä tykännyt siitä että wahi pitää kytkeä päälle ja pois, joten tämmöinen optinen löyty oli helmi. Puhumattakaan siitä että pelissä oli JUURI se soundi mitä halusin. Tällä hoituu kaikki soolorevittyleistä funkin kautta hempeään maalailuun.

Morley Pro Series Volume PVO
X Säädettävä alin voluumitaso
X Ostettu syksyllä 2002 huuto.netistä
Yllä mainittu Morleyn wahi vakuutti meikäläisen Morleyn laadusta joten kun tämmönen tonne huuto.nettiin ampaisi niin minä sen poistin. Perusvolume, mitä voi käyttää esim. soolojen tason nostossa kätevästi, koska alimman volatason voi määrätä.

Digitech Whammy II
X Ostettu keväällä 2005
Bändin kitaristin ostettua Whammy IV:n niin minäkin innostuin. Koska Oden whammy on meikäläisen laudassa kiinteästi kiinni (kts. kuva) niin päätin että hankin itselleni sitten vähän eri Whammyn. Tää on sen verran uus tulokas etten oo vielä paljoa kerennyt vertailemaan pelien eroa.


Bassolle::

Boss TU-2 Chromatic Tuner

X Edelleen täydellinen viritin
X Toimii näemmä bassollakin
X Sen verran hyvä että ostin näitä tosiaan kaksi

Ibanez PD7 Phat-Hed
X Aiheuttaa säröä välillä aika rankka - tosi rankka
X Aika hyvin löytyy säätövaraa
X Ostettu syksyllä 2003
Hankintai perustui ajatukseen "Noku ne meirän kitaristitkin mätkii niin säröisesti niin miksen minäkin". Päätin kokeilla notta kuinka se särö nyt siihen bassoon istui. Basso kainaloon, liikkeeseen, spedut riviin ja polkemaan. Tää voitti. Muut säröt mitä sillon tuli testailtua ei vaan tarjonnut niin rankkaa roimetta ilman että alapäälle olis tapahtunut jotain ei-toivottua vääntymistä/puutumista. Omaa kolme särötasoa (clean - od - distortion) joista eka vaan lähinnä boostaa (tulee kivasti frettiäänet esiin) ja vika sitten on se "Tosi Rankka". Attackiakin saa säädettyä.

Ibanez SB7 Synthesizer Bass
X Monipuolinen
X Ostettu syksyllä 2003
Tän pelin mä hankin sen takia pelkästään että ku Formedin kanssa työstettiin "Finding"-biisiä niin mulle vaan tuli niin vahva "TÄÄ TARVII SYNABASSON!!"-fiilis että sitä lähdettiin sitten hakemaan. Soundi mitä mä lähin etsimään oli samantapainen kuin Tyrävyön "Uskoin Niin" kappaleessa. Kun tää spedu sit iskeytyi minuun kiinni niin sain sieltä samantien ruuvattua juuri sen mitä halusin kyseiseen "Finding" biisiin ja mukaanhan se lähti kaupasta. Lopputulosta voi kuunnella täältä.

Line 6 BassPodXT Pro
X Tää on sitten enemmän kuin monipuolinen
X Mallintava etunen
X Räkkimallinen
X Ostettu syksyllä 2004
Inspiraatio tähän laitteeseen oli sikiänyt jo kauan aikaa sitten. Kai se on nyt myönnettävä: Olen soundifriikki. Haluan ruuvata. Viimeinen niitti oli kun kaverini Aku osti kitaramallin kys. laitteesta ja pääsin sillä leikkimään. Ebay.com käteen ja sieltä löytyi tämä peli 500€ kuukauden verran käytettynä. Käy. Ostin. Käytän laitetta keikoilla, treeneissä ja kotona. Sopii kaikkeen. Soundeja löytyy ja erittäin hyvälaatuisiakin. Kerran on mulla hajonnut. Ikävä puoli näissä digivermeissä on että sä et hirveän helposti korjaa sitä "Invalid Code Error 04":sta kotikonstein.


Rummut/rumpukoneet:
Millenium MPS300-sähkörummut
X 3x pelitpadia
X 4x rumpupadia
X 1x basaripadi
X Padeissa yksi alue, ei voi sammuttaa
X Ostettu tammikuussa 2005
Kotistudioni ideologiaan kuului "Kaikki pitää voida äänittää äänettömästi" joten akustiset rummut oli poissuljettu vaihtoehto. Sähkörummut on tullu semmoiselle tasolle että kehtasin moiset ostaa. Hintaansa nähden (300€) erittäin hyvät. Kyllä näillä saa naputeltua sen kompin koneelle. Enhän minä mikään rumpali ole, kunhan nyt vähän voin näillä soitella.

Alesis DM5
X Soundeja 540, aika monet oikein kelvollisia
X Inputit 12 triggerille + footswitchille
X Ostettu tammikuussa 2004
Tätä laitetta sitten ohjailen rummuillani. En ole vielä päässyt kokeilemaan kuinka se toimii koneelta ohjattuna, koska ei ole vielä sopivaa johdonpätkää. Erittäin kelvollisia soundeja tällä on nauhoiteltu, ja mahdollistaa kivan ja nopean äänittelyn.


PA- / Studiotavarat:

Crown XLS-602 päätevahvistin
X 2-kanavainen
X 370W per kanava 8 ohmiin
X Ostettu joulukuussa 2003
Iki-ihana Ari Hildén tämän minulle möi Viherlaakson idyllisestä Studiotecistä. Kunnon PA-vahvari jossa riittää headroomi meikäläisen JBL:lle. Ikinä ei ole MITÄÄN ongelmia ollut tämän kanssa.
2x JBL SF15 kaiutinta
X 250W RMS
X 8ohm
X 1x 15" + pilli
Ostettu joulukuussa 2003 & kesäkuussa 2004
Samaiselta Arilta ostettu. Hieno mies. Hienot kaiuttimet. Bändin laulukamoina & pikku-PA:na käytetty ja hyvin pelittää. Suppasta kaipais ehkä kaverikseen.

Studiokamoistani löytyy sen verran kattava selostus tästä etten viitsinyt semmoista erikseen tehdä. Ton linkin takana perustelen ostoksia ja ääninäytteetkin löytyy.
E-MU 1212m äänikortti
Behringer Powerplay Pro-8 HA8000 kuulokevahvistin
2x Behringer Ultragain Pro-8 Digital ADA8000 ADAT:ti
Behringer Ultramizer Pro DSP1424p DSP
2x Behringer Ultrapatch Pro PX3000 patchbay

2x Shure SM57 mikrofonia
2x AKD D880 mikrofoni
1x Shure 55SH kopio-mikrofoni

Toyota Hiace pakettiauto
X Vm. -84
X 3+3 paikkainen
X Paska
X Oikeesti paska
X Siis oikeasti vaarallinen
Tämä auton ostin lähinnä sitä varten että halusin todeta että kuinka tommoinen 3+3 paikkainen paku soveltuu keikkakäyttöön ja havainnot ovat seuraavat: Todella hyvin. Enää tarttis ostaa hyvä auto. Semmoinen mikä ei savua vähän väliä jostakin. Semmoinen mistä saa ovet auki sitten kun se savuaa.


Menneet tavarat mitä oon joskus ahkerasti käyttänyt:

Laney R5-bassocombo
X 300W
X 2x10" + pilli
X Kompura, limitteri, presence-säätö, DI-lähtö, efektilooppi, yms.
X Monipuolinen
X Ostettu elokuussa 2003
X Myyty helmikuussa 2005 tarpeettomana ja rahapulassa
Tästä lähti sitten se totinen bassottelu Formedissa. Tässä oli combo mistä oikeasti sai kyllä ruuvattua juuri sen soundin minkä halusi. Tohon kun ois vielä ostanut lisäkaapin kaveriksi niin valmis. En olis luopunut ellen olisi rahaa tarvinnut. Vaikka en mä tätä kyllä enää Podin tultua paljoa käyttänyt.

Vester Maniac bassocombo
X 50W
X 1x 12"
X Merkin nimi oli Vester Maniac mutta koko design, aina logon fonttia ja väriä myöten oli sama kun tossa mun Axtech vaffarissa.. Hmm...
X Ostettu kesäkuussa 2003
X Annettu vaihdossa pois syksyllä 2004
Paljon huonompi ku toi Axtech. Bassot meni aivan ruvelle tällä pelillä. Ala-E:tä ei oikeasti kovinkaan helposti kehdannut soittaa. Ei kelvannut mihinkään muuhun kuin vain täysin hätäapuun.

------------------------------------------

Ääninäytteitä laitteista:

Efektit käytössä:
http://www.mikseri.net/formed/

Nauhotuslaitteet käytössä:
http://www.mikseri.net/artists/?id=42468

------------------------------------------

Teksti siitä miten taioin pedaalini pedalboardiin kiinni löytyy tästä painamalla.

Teksti siitä miten taioin studiokamani jonkunnäköiseksi studioksi löytyy tästä painamalla.

Kirjoittanut Reddie 23.05.2005

            800×600  -  103 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Risk: Kas, sullahan on viel toi mun vanha Axtech :) Plussaa!
zmb: kansa tahtoo kuulla mitä noilla on saatu aikaiseksi!
Reddie: Lisäsin tohon nyt muutamia linkkejä mistä pystyy kuuntelemaan laitteita käytössä.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti