Muusikoiden.net
20.11.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.12.2005: Behringer Vintage ac108-kombo


Behringer Vintager Ac108

Ostin AC108:n hiljan F-musiikista, olin nimittäin etsimässä edullista pikkukomboa kotisoittelua varten. Aikani vaihtoehtoja testailtuani päädyin kyseiseen komboon sen mainion ja lämpimän puhtaan kanavan vuoksi.

Kyse on siis 12AX7-etuasteputkella varustetusta 15-wattisesta kitaravahvistimesta. Kaiutin on 8\" tälle kombolle suunniteltu malli. Vahvistin on uusi malli, julkaistiin tammikuussa 2005. Tämä taitaa myös olla Behringerin apinointi Kustomin Tube12:lle.

Kontrolleina on ensinnä potikka nimeltä Gain, joka säätelee etuasteputken säröytymistä. Potikan vieressä on myöskin Gain-niminen nappula, joka ohittaa Gain-säätimen, toisin sanoen puhdas saadaan tämä nappula ylhäällä.
Sen jälkeen tulevat vakiot Bass- ja treble, joiden välissä on Shift-niminen nappi. Se aiheuttaa kuopan keskitaajuuksille.
Seuraavana CD-input, johon voidaan kytkeä jokin soitin, jonka tahdissa jammailla.
Viimeisenä Master volume ja Headphone output.

Lisäkaapin liitintä ei valitettavasti ole.

Itse soundi oli kotioloissa soiteltuna erittäin miellyttävä ja dynaaminen. Yllätyin jopa särön käyttökelpoisuudesta, sillä liikkeessä en sitä sen kummemmin kokeillut. Särö on putkimainen ja lämmin. Kitaran volume-säätimellä saa erittäin paljon aikaan särön määrässä, mikä johtunee putkesta. Puhtaat saa äkkiä vähentämällä kitaran ulostuloa rankastakin säröstä. Säröä on myös riittävästi moneen tarkoitukseen, jopa rankempaan.
Muut säätimet toimivat hyvin, ja säätövaraa riittää. Mid Shift ei sellaisenaan toimi hirveän hyvin, se aiheuttaa aivan liian radiomaisen soundin, mutta Podin kanssa sekin on erittäin käyttökelpoinen estäessään soundin liiallisen tummumisen.
Yllätyn vahvistimen äänekkyydestä, kerrostaloasunnossa en uskaltanut laittaa särön päällä ollessa Masteria kuin kello yhdeksään.

Viikon loppuna pääsin kokeilemaan vahvistinta bändioloissa, aika suuressa (30-40 m3) huoneessa. Soundi vain parani tilan kasvaessa. Mutta avatessani Master volumea yllätin itseni lisäksi kaikki muut huoneessa olleet vahvistimen äänekkyydellä. 15 wattia todella antaa kaikkensa irti. Vahvistin kuuluu rumpujen ja mm. Flextone II:n ohitse helposti.
Soitellessani pidin Masteria n. kello 12:sta, eli puolivälissä. Silti kuulin itseni muiden, jopa kolmen kitaran seasta mainiosti. Ehkä pieni kaiutin honottaa keskialueilla niin paljon että soundi erottuu, mutta kyllä äänenvoimakkuudessakin löytyy.
Hallittu kierto oli myös helppo toteuttaa.

Olen erittäin tyytväinen vahvistimeen. Sen soundi on heleä ja dynaaminen, sekä ääntäkin lähtee. Putki lämpiää nopeasti, ja vaikkei aivan A-luokan putkisoundia saadakkaan, niin silti ääni on miellyttävän putkimainen. Hintakin on alle satasen, Thomannilla 55€ (29.3.05)


-Behringer VINTAGER AC 108
-15 Watts
-8\" Speaker
-2-Band-EQ
-Switch for Mid-Boost
-hand-selected 12AX7-Tube
-ULTRATUBE-Control for classical Tube-Sound
-2 Channels
-separate Master Volume
-Headphone output
-Connection forCD-Player
-Dimensions HWD: 322 x 357 x 162 cm, -Weight: 5,6kg


Linkki valmistajan svuille:
http://www.behringer.com/AC108/index.cfm?lang=ENG

EDIT: Ja headphone outputtia ei kannata kuulokkeilla käyttää... Taitaa tulla suoraan ulos etuasteesta, hyvin raaka soundi. Ohjeissa mainitaan että voi siitä laittaa suoraan pöytään, se varmaan toimiikin paremmin...

Kirjoittanut tenkainen 29.03.2005


Arvostelu

2,82,82,82,82,8    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Joel Harald: hyvähyvä
tenkainen: Ääninäytteitäkin voi tulla myöhemmin.
Joel Harald: odotamme innolla
N33m0: Behku siis suoltaa sittenkin käyttökelpoisia laitteita
maleksi: juu vallankäyttökelpoinen peli tuo, itte olen ainaki ollut tyytyväinen
Hanskajalka: Kantsii testata tuon vahvistimen isoveli, Vintager AC112. Itsellä ollut tuollainen käytössä reippaat pari vuotta. Pikku juttuja lukuun ottamatta ei ole ollut valittamista.
Supercolio: Kuulostaa hyvältä, mutta behringer...

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti