Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

07.03.2005: Tuska Winter War part.1


Koska ketään ei kuitenkaan kiinnosta, mitä söin aamupalakseni tuona kohtalokkaana päivänä tai miten mulla yleensäkin meni päivä 6tuntia ennen keikkaa, niin jätän noi usein löpistyt turhuudet pois.
Ja suoraan asiaan, siis.

Pihalla oli kovin vähänlaisesti ihmisiä epämääräisessä kasassa, kun kaverusten kanssa Helsingin jäähallille lampsimme puolisen tuntia ennen ovien avaamista.
Tww sähköposti-tiedotteesta muistan lukeneeni, ettei paikalla ole lainkaan narikkaa. No olihan sielä, mutta enpä tuota huomannut kun vessan kautta kentälle kiiruhdin... Ja eturiviin. (kohta ehkä ymmärrätte miksi myöhemmin pidin tätä typeränä vetona)

Dark Tranquillity vetäisi omastani ja kavereideni mielestä illan parhaan shöwn, energiaa ei ollut enempää eikä vähempää kuin mitä viime kesän Tuskassa nähtiin, eli siis sitä oli helvetisti. Setti oli hyvä, vaikkakin osa vanhempien levyjen hiteistä jäikin jostain kumman syystä kuulematta.
(yleisöstä kuului mm. epämääräisiä "soittakaa Monochromatic Stains" -huutoja useaan otteeseen)
Mutta setti oli kuitenkin hyvä, ja jostain syystä bändin laulajan tyyli esiintyä ja laulaa uppoaa minuun aina kuin kuuma veitsi voihin. (Ja btw, keikan loputtua sain vielä kätellä ko. laulajaa \,,/)

Odotin innolla myöskin Kreatoria, jota en ole kovin paljoa ehtinyt kuuntelemaan. Ko. bändin setti oli kuitenkin omasta mielestäni huono. Odotukseni olivat paljon paljon korkeammalla.
Sitten taas, kun katsoin selkäni takana vellovaa jättimäistä mosh-pittiä, aloin miettimään että jotain hyvää siinä oli oltava... Eikä ne jumalattoman levellä savon(?) murteella keikkaa kehuvat ihmiset vieressäni kai kovin tyytymättömiä keikkaan ollut...

Ja sitten.
Se jota varsinaisesti tulin katsomaan. Eli Cradle of Filth, jonka aloittamista odoteltiin jotakin 45min. pintaan.
Eturivissä jo 4tuntia seisseenä, ja nahkarotsi (jolle en oikein löytänyt sitä oven suussa ollut narikkaa) päälläni, aloin hieman hikoilemaan... Ja sanotaanko että 15minuuttia ennen Cradlen aloittamista olin pyörtymäisilläni lievähköstä nesteen puutteesta. Eikä kenelläkään ympärilläni ollut tietenkään mitään juotavaa.
Ensimmäisen biisin alkaessa soimaan väsyneet kyynärpääni eivät enää toimineet odotetulla tavalla ja tempauduin kolmisen riviä taaemmas. Näpsin muistikortin täyteen kuvia bändistä ja siirryin taaemmas seuraamaan tilannetta.
Ja hyvältähän se näyttikin. (ja kuulosti!)
Harmi vain, ettei bändillä ollut mukanaan Euroopan kiertueensa lava-rekvisiittaa, joita hehkutettiin bändin kotisivuilla (jätti-screenejä, gargoileja jne.).
Yllätys oli erittäin positiivinen kun bändin setti EI koostunut vain kahden viimeisimmän levyn annista, vaan painotus oli hyvin tasapuolista.
N. tunti ja 40minuutin setillä yleisöä rääkättiin aina Black goddes rises biisistä Gothic Romanceen ja Nymphetamineen asti. Her Ghost In The Fog ja From The Gradle To Enslave biisejä unohtamatta.

Se, minkä itse koin kummalliseksi, oli se, että uusimmalta Nymphetamine levyltä kuultiin kolme biisiä, joista kaksi oli kiistatta levyn huonoimmat biisit! Ko. biisit olivat Gilded Cunt ja Mother Of Abominations.
Mutta kokonaisuus oli huono, ja pääasia ettei vanhoja hyviä biisejä oltu unohdettu.

Kirjoittanut Zerxes 18.03.2005


Arvostelu

Artikkelia ei ole vielä arvostellut kukaan.Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti