Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

12.03.2005: Epiphone Les Paul Goldtop 56' / P90*2


Epiphone Les Paul Goldtop 56' / P90*2


Tilasin kitaran (ja kuvassa olevan laukun) paikallisesta musaliikkeestä sen antaman parhaan tarjouksen perusteella. n. 1.5 viikon kuluttua sain noutaa uutukaiseni liikkeestä, niin ja tarvinneeko edes mainita että silmäni sulivat välittömästi, onhan kyseessä erittäin kaunis kitara. Heti ensimmäinen kosketus vakuutti että hyvä ostos on tullut tehtyä.

Viimeistelyn totesin heti paikan päällä virheettömäksi. Illalla klo 22:00 jälkeen oli ensimmäiset treenit ja EPI pääsi tositoimiin, tosin alkuperäiset kielet olivat vielä paikallaan enkä odottanut vielä ihmeitä.

Kielistä huolimatta keppi pysyi vireessä ja soi kauniisti, ja P90:t murisivat juuri odottamallani tavalla, soundi on jostain humpparin ja singlecoilin välimaastosta, murea soundi.

Treenisessio oli oikein antoisa, ja ihastuin kitaraan heti. Mahtava soittotuntuma. Vaikka olen tottunut ESP:n pitempään mensuuriin ja leveämpään kaulaan ei tällä soittaminen tuntunut yhtään oudolta, päinvastoin, tosi helpolta.
EPI on erittäin kevytsoittoinen keppi ja kumarrus sille.


Seuraavana päivänä vaihdoin kielet, kiristelin löysät pois ja hoisin niinkuin kultaani kuuluukin. Kielten vaihdon jälkeen vaikutuin todella. Vaihdoin alkuperäiset pois ja laitoin Dean Markleyn Blue Steelit paikalleen(11-52).
Uskomatonta, totesin. Heti kun olin venytellyt kielistä löysät pois viritin kepin E:hen (löysäsin kaularuuvia samalla ihan aavistuksen, koska kaula oli lähes tikkusuora), soittelin päivän aikana tuntikausia eikä vire juurikaan laskenut muuta kuin aivan alussa. Sointi oli jo nyt loistava.


Edelleen seuraavana päivänä... aloin tarkistamaan ja säätämään intonaatiota Matrixin analogisella mittarilla, riitti kun tein tarkistuksen. Intonaatio oli täydellisesti kohdallaan eikä tallaan tarvinnut koskea lainkaan.

Nyt sointi oli täydellinen, kun kielet olivat asettuneet ja "sisäänajetut". Kitara soi ilman vaffariakin aivan mahtavasti, liimakaula on todella jämäkkä ja sustainia piisaa.

Päätin, että tämä keppi lähtee heti seuraavalle keikalle mukaan, ja tällä soitan tästä lähtien rokit. Hevit jää edelleen ESP:n harteille, mutta ehdottomasti tällä rokit.Loisto ostos, täyden kympin kitara!

Kirjoittanut JCM 12.03.2005

            640×480  -  59 kt.


Arvostelu

4,54,54,54,54,5    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Antti1997: On se vaan namu... :)
EtG: Paljonkos oli kaunottarella (lapaa lukuunottamatta) hintaa?
Puavali: Silmät sulivat välittömästi?
Puavali: Mutta on siinä yhessä kuvassa tod makean näköinen kitara. Onneksi kuitenkaan ei silmät sulaneet.
letthekidout: P90 oli jo valmiina? Mistä liikkeestä ostit?
samsonov: On nätti, mut vaaleenpunanen laukku on imelä :D sori
Bald Anus: Paljonkos tuo maksoi? Tän jutun perusteella alko tuo kitara kiinnostamaan :)
Rypsolisti: Kaunis kitara ja hyvältä toi Gold Top tuntuu mutta mikeistä en vain ihan tiedä että sopiiko mulle.
Corto: Goldtopin onnellisena omistajana voin minäkin suositella kitaraa todella lämpimästi. Soittotuntuma on lähes täydellinen.
eddison84: Täällä kans n. kuukauden ollu samainen keppi ja ei ole kun kehuttavaa! T-kaupasta hankin..
Juktone: komea laukku! sama kuin minulla
Magnus_Wraigth: Tosiaan hieno laukku iteltäni löytyy epiphonen stanard les paul ton sisältä, kitara on kyl varsinainen kangastus :)
epiphonegoldtop: Mainio soitin! Itselläni ollut tällainen kohta pari vuotta ja hyvin on toiminut. Kelpo Gibson kopio.

Yhteensä 13 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti