Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.01.2005: Hughes&Kettner Tubeman


Perustoiminta:

Kyseessä on stomb-box -tyylinen putkietuaste. Laite on tarkoitettu sekä äänitys- että livekäyttöön sisältäen liitännät sekä suoraan miksauspöytään, että vahvistimelle. Valmistaja tosin myy sitä \\\"guitar recordin station\\\"-otsakkeella, mikä ei kyllä minua häiritse. POD ja muut linjavehkeet ovat taatusti monipuolisempia kuin tämä, mutta tässäpä onkin meikäläisen makuun istuva soundi. Ehtan putken mörinää, mutta linjameininkinä hissun kissun. Mahdottoman hieno valokin siinä on. :)Kytkeminen & yleistä:

Laite toimii vain verkkovirralla.

Kitaralle löytyy samanlainen input kuin mistä tahansa vahvistimesta.

Combon kanssa käytettäessä Tubemanin voi kytkeä suoraan efektiloopin in tai return -reikään, jolloin päästään suoraan pääteasteelle. Toisissa laitteissa looppi ei toimi näin, mutta kantavana ajatuksena on se, että Tubemania ei saa kytkeä kitaravahvistimen inputtiin. Vahvistin voi kuulemma sanoa \\\"sönder\\\" monella kielellä.

Miksauspöytään päästään DI-boksin avulla. Mikserilähtö on Tubemanissa kaiutinsimuloitu Kettusen omalla Red Box-simulaatiolla.

Laitteesta löytyy kolme kanavaa, clean, crunch ja lead. Lienee tuttua H&K:n laitteisiin tottuneelle. Joka kanavassa on oma volume, lead ja crunch-kanavissa lisäksi gain. Kolmialueinen eq hoitaa koko palettia, lead-kanavassa on lisäksi voicing-nappula, joka lähentelee kaapisimulaatiota soundimahdollisuuksiltaan.

Laitteessa on yksi etuasteputki.(Ruby 12AX7)
Soundipuolesta:

1. kanava on clean. Säilyy puhtaana kovallakin volalla. Lämminsointinen, mutta kuulakas soundi toimii hyvin meikäläisen kepeillä(Gibson SG, EB/MM JP6). Tykkään kovasti.

2. kanava(crunch) kattaa tarpeeni crunchimmasta tai bluesimmasta soundipuolesta. Gainia on ehkä vanhan putkimarsun verran täpöillä.

3. Lead kanava tarjoilee recto-tyylistä meininkiä, gainia tulee enemmän kuin tarpeeksi. Voicing-nappula tarjoilee 4*12\\\"-kaapin mörinästä 1*8\\\"-kaapin konotukseen kaikenlaista mukavaa. Portaaton säätö on plussaa. Tämä ei ole oikeasti kaappimallinnus-nappula, mutta sen voi kuvitella siksi korvia käyttämällä.

Crunch ja lead-kanavat ovat toisistaan erottuvia, joillekin ehkä liikaakin, mutta ovat minun mieleeni erilaisuudellaan. Crunch on \\\"nenäkkäämpi\\\" kuin lead.

Normaalisti soitan laitteella siten, että se on kytkettynä syoraan efektilaitteen kautta mikseriin, mutta testihetki Marshallin JCM900 nupin ja 4*12\\\"-kaapin kanssa osoitti laitteen kykenevän paremmin kuin sujuvasti yhteistyöhön myös oikean styrkkarin kanssa.

Ainakin tähän asti laite on säilynyt moitteettomassa kunnossa, tosin en ole sillä vielä montaa keikkaa nakannut. Uskoisin purkin kestävän tuhdimpaakin keikkailua.

Laite on itselläni tietynlainen väliaikainen ratkaisu muuta kalustoa odotellessa, mutta aion jättää sen itselleni back-up vahvistimeksi myöhempää toimintaa varten. Ja kotiäänityksessä laite on ässä.

Mikäli pääset/haluat laitetta testata, suosittelen testausta siten, että asetat ensin joka nappulan klo 12:sta. Eq:n ja muiden säätimien teho tulee parhaiten esiin kun lähdet kääntelemään nappuloita tästä asennosta.

Laite ei ole ehkä mikään paras enimmäinen työkalu, mutta toimiva ja halpa putkietuaste sellaista tarvitsevalle.

http://www.hughes-and-kettner.com ->tubetools-osasto

Kirjoittanut Marzi 24.01.2003

            400×384  -  17 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

askomiko: Vai vahvari menee sönderiksi. Testailin ihan normaalina polkusimena tuota ja hyvältä kuulosti, eikä mitään tainnut hajota.
Marzi: Kyllä mäkin sitä koitin noin ja toimiihan se, mutta tuo tehtaan setä sanoo, että älä tee sitä. :) Kokeilkoon ken uskaltaa.
askomiko: No, pehmeästi. Tuossa pätkän lopussa on isoa säröä. Tubefactorin edessä RAT voluumibuustia antamassa. Tulee mieleen POD siitä pehmeydestä.
askomiko: Äärk, mitähän minä nyt sekoilin.. Jatkakaa.
Marzi: Siitä irtoaa kyllä kohtuullisen rankkaa osastoa. Voicing-nappula klo 17:sta ja pop. :D
Kitarasankari: onkos kukaan vertaillu mesan v-twiniä ja tota, eroja??
treble: Onko tuossa oma muuntaja vai pitääkö ostaa erikseen?
Marzi: Muuntaja tulee mukana
treble: Kuinka hyvin tuo toimii erillisten säröpedaaleiden kanssa?
Marzi: Mulla on ollu siinä edessä SD-1, The Weapon ja Big Muff + tietysti Cry Baby ja kaikkien kanssa toimii.

Yhteensä 10 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti