Muusikoiden.net
16.01.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

22.01.2003: Korg 301dl Dynamic Echo


Korgin lattiapedaalisarjan (johon kuuluu myös multiefekti, distortion ja overdrive) delaypedaali on loistava kompakti paketti, joka ohittaa muut luokkansa pedaalit monipuolisuudellaan. Pedaalia ei valmisteta enää, mutta jos käytettynä tulee vastaan, kannattaa jokaisen delay-friikin ttaa tämä talteen. Pedaalin kestävyyttä on arvosteltu, mutta en ole itse ainakaan törmännyt minkäänlaisiin ongelmiin.

Pedaali on kontrolleiltaan hieman monimutkaisempi kun "tavalliset" delaypedaalit: neljän säätimen, yhden kaksiasentoisen kytkimen ja kahden 'stomp-switchin' muodostama kokonaisuus on
kuitenkin selkeä pienen perehtymisen jälkeen. Neljä säädintä kontrolloivat kukin kahta parametria, mutta eniten tarvittavat säädöt saa tehtyä ilman että kaksiasentoiseen kytkimeen tarvitsee koskea.

Kontrollit ovat:

1) Time/Pre-delay, joka säätää joko kaiun ajan määrää, tai aikaa signaalin ja ensimmäisen toiston välissä.
Kaikua löytyy reverb-tyyppisestä noin yhteen sekuntiin asti.
2) Feedback/Hi-fi/Lo-fi, joka säätää kaiun toistojen määrää, tai kaiun laatua. Nollalla ollessaan kaiun toistot ovat selkeän digitaalisia, ja täysin oikealle väännettynä soundi muistuttaa todella paljon käytetyn nauhakaiun rupisia toistoja. Tästä on helppo jokaisen löytää omaan makuun sopiva keskitie.
3) Hi-damp/Lo-damp, joka leikkaa joko matalia tai korkeita taajuuksia kaiun toistoista. Käytännöllinen kaikusoundin viilaukseen oman mielen mukaan.
4) Level/Ducking, joka säätää joko kaiun toistojen volumea, tai sitten yhtä pedaalin erikoisimmista ominaisuuksista. Ducking laskee toistojen tasoa kun pedaaliin tulee signaalia (eli suomeksi kun kitaraa rämpyttää), ja nostaa niitä kun soitto loppuu. Loistava ominaisuus, varsinkin dynaamisessa soitossa hyvin tervetullut.

Pedaalin muistiin voi tallettaa kaksi erilaista delay-soundia pitämällä toista poljinkytkintä alhaalla. Tämä kytkin vaihtaa näiden talletettujen soundien välillä, ja toinen ohittaa efektin. Tallennetut soundit pysyvät muistissa vaikka pedaali olisi ilman virtaa.

Pedaalin sisäänmenon vieressä on hi-lo-kytkin, joka pitää huolen siitä, että "kuumimmillakaan" mikeillä kaiut eivät säröty.

Soundien puolelta pedaali on juuri monipuolisuutensa takia omaa luokkaansa. Pedaalista irtoavat niin tunkkaiset
analogisaundit, kun kristallinkirkkaat digitaalidelayt. Keikkailevalle soittajalle myös kahden eri soundin talletus tulee varmasti tarpeeseen. Todella kestävän oloinen metalliboksi, ja tukevat (varmasti myös tarpeen tullen vaihdettavat) 'stomp-switchit' luovat luotettavuuden tunteen.

Kirjoittanut fridgebuzz 22.01.2003


Arvostelu

2,02,02,02,02,0    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

jlummaa: Todella hyvä soundinen delay. Harmi vain ettei kestänyt pitkään (vaikka käytän asiallisesti "romujani"). Eka kytkin hajosi ja sitten lopulta koko pedaali samalla kun toinenkin kytkin.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti