Muusikoiden.net
19.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

21.01.2003: Ibanez EM5 Echomachine


Kävin paikallisesta musiikkiliikkeestä ostamassa kyseisen delaypedaalin kasvavaan delay-arsenaaliini. Kyseessähän on siis Ibanezin vanhahkon Soundtank-sarjan delaypedaali, ensimmäisen kerran esitelty vuonna 1997 Summer NAMM -messuilla. Tämä pedaali on digitaalinen delaypedaali, mutta se on suunniteltu "mallintamaan" vanhoja nauhakaikuja. "Echomachine reproduces the sound of the old tape echo boxes in a compact effects format.", kuten mainosteksti kuului.

Soundeiltaan pedaali on todella hyvä. Säädöt (echo, kaiun volume, repeat, toistojen määrä, speed, kaiun ajan määrä) ovat helpot ja riittävät, nappulat ovat mukavat säätää. Yllätyin siitä, kuinka lämmin soundi Echomachinesta lähtee. Kaikua tulee noin vähän alle yhden sekunnin verran maksimissaan, ohje sanoo näköjään että 0,6 sekuntia (http://www.angelfire.com/pq/glorbz/images/EM5manualp1.JPG http://www.angelfire.com/pq/glorbz/images/EM5manualp2.JPG) Omistan muitakin ns. "mallintavia" delayspeduja, jotka "matkivat" analogista tai nauhakaikua, mutta tämä on omaa luokkaansa. Ei ihme että eräs kitaralehti arvostellessaan pedaalia väitti sitä analogiseksi, ja korjasi väitteen seuraavassa numerossa. Pidän myös pedaalin yksinkertaisuudesta, verrattuna esim. Korgin Dynamic Echoon, jossa on neljä potikkaa joista kaikki kontrolloivat kahta asiaa.

Ainoa miinus saattanee olla pedaalin muovisuus, mutta en usko senkään aiheuttavan ongelmia, onhan mm. Danelectron tremolo kestänyt käytössäni jo vuosikausia. Saattaa jopa olla että tämä pedaali syrjäyttää tuon Korgin (joka syrjäytti DE-7:n, jonka kytkin alkoi temppuilla) ykkösdelaypedaalinani. Jos jostain löydätte halvalla, kannattaa katsastaa. Jos ei muuten, niin myytte jollekin sen kalliilla muutaman vuoden päästä :-)

Kirjoittanut fridgebuzz 21.01.2003


Arvostelu

2,02,02,02,02,0    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti