Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

23.08.2009: Marshall JCM 25/50 model 2553


Tämmösen vuonna 1987 valmistetun nupin hommasin kesällä 2004. Kaapiksi ilmestyi 4x12 jcm900 yläkaappi. Hintaa koko paketilla oli pyöriät 1000

Speksit:
-2x EL34
-3x ECC83
-Potikat: Precence; jaettu EQ bass, mid, treble; output master (potikkaa vetämällä kanavanvaihto, jos pedaali ei käytössä); lead master, input gain (potikkaa vetämällä rhythm clip)
-Triodipentodikytkin jolla voidaan pudottaa tehot viidestäkymmenestä (50) watista kahteenkymmeneenviiteen (25) wattiin.
-Efektilenkki
-D.I. ulostulo
-Kanavanvaihto pedaalilla
-Kytkimellä valittavissa 4ohm tai 8ohm ulostulo.

Kaupassa tuli testittyä puolitus päällä ko. nuppia ja ihastuin soundiin heti - Perusvarmaa marshallia. Bassoa on rutkasti, ja bändin kanssa ei potikka paljoa yli kello yhdeksän näytä. Kotisoitossa on kiva laittaa bassoa sitten vähän enemmänkin.

Soundit ovat melko monipuoliset. Bluesista rockin kautta vanhaan heviin. Uudemmat metallit täytyy kutitella boosterilla sitten esiin. Clean ei ole mikään fenderin tasoinen, mutta hyvä silti. Soundeja saa ruuvattua moneen suuntaan, sillä EQ on toimiva ja potikat vaikuttavat myös ääripäiden välisissä asennoissa.

Kotona olen menestyksekkäästi nauhoittanut (ainakin omasta mielestäni) kohtuu hyvin soundein. Bändikämpälläkään en ole jäänyt rumpalin tai toisen kitaristin jalkoihin.

Etuasteputkien vaihdon jälkeen soundi kirkastui ja parani muutenkin. Innolla odottelen pääteputkien vaihtoa! (Lisään kokemuksia sitten kun on vaihdettu)
Nupin ikä ei hirveästi paista läpi. Potikoista muutama rahisee, mutta ne voi huoltaa/vaihtaa. Päällyksessä on pieniä kulumisen merkkejä, joita pitääkin olla 18-vuotta vanhassa laitteessa.

Ammattimiehistä ainakin Slash, Steve Morse ja John Frusciante käyttävät myös jubileita.

+Särö
+Kevyehkö
+Se on Marshall! ;)

-Jaettu EQ
-Ei kaikua (tämä nyt on aika pieni miinus..)
-Normaalia kaappia kapeampi

Kirjoittanut Hannu H. 24.01.2005

            500×242  -  17 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Wolffie: Hyvä arvostelu.. jostain oon kuullu huhuja että sulta löytyis tähän kyseiseen vahvariin ääninäytteitä eli jos näin on sen linkin vois lisätä ;)
Wolffie: no mä otan oikeuden pistää nämä tähän: http://koti.mbnet.fi/hannu-h/jubilee/
Hannu H.: Lisäänpäs vielä tonne tekstiin ton linkin..
mungiisi: Pistäsikkö vielä hinnan paljon maksoit tuosta?
author: Hyvä artikkeli. On se vaan nätti noilla harmailla kuorilla. Samplet muistuttivat samanlaisilta kuin omassa jubissani mutta mitä sulla noissa 6 ja 7 sampleissä boostaamassa ? Helvetin hyvä soundi.
Hannu H.: Ei oo mitään boostaamassa. Ihan vaan Lespa - Piuha - Jubilee
author: Oho kappas ! Millaiset säädöt sulla sitten on ?
author: Onko sulla ollut sellaista ongelmaa, että heviä tjmv. soitettaessa Gainia pitää laittaa sen verran, että clean:ikin säröytyy hyvin helposti ?
Hannu H.: Tuolla samplejen kanssa samassa kansiossa on .txt filu jossa ne kaikki säädöt on... Ongelmia ei ole ollut, kun bändin kanssa käytön boosterina eq:ta (ja ei me ees heviä soiteta)
Chemo: Hyvä juttu - mulla on sama vahvistin. Se on rok. Cleaneille käytän sitten '77 Fender Quad Reverbiäni, mutta surf/rautalangassa clean-vaatimukset ovat muuta kuin monessa muussa musalajissa...
Chemo: Ai joo, semmoinen tarkennus että moinen vahvistin on siis mulla ollut matkassa mukana vuodesta '88 - enkä harkitse myymistä. Että näin ;-)
Gas Duster: ite nykiny 15 vuotta tollasella putkia&kaappeja kin vaan vaihtelee niin hyvin vääntyy soundit ihan stonerista chuck berryyn, alapää on aika murea tossa nupissa, itellä vielä JMP slavena, siis stereona vetelen. hyvänä plussana myös 16/8/4 ohmin switsi
Juzpe: Artikkelista en sano juuta enkä jaata, mutta vahvistin on vitun hyvä. Perkele ku tollasen sopuhintaan jostain sais kalastettua.
Hannu H.: Samplet ei enää toimi, kun meni tuo mbnetti alta. Kahtoo jos joskus sais ne nettiin taas (tai mikä parasta, vähän paremmat vielä) Lisää juttua vois myös kertoa nyt kun on hivenen aikaa jo nurkissa pyörinyt.

Yhteensä 14 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle