Muusikoiden.net
10.08.2022
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.04.2009: Morley Steve Vai Bad Horsie II


12.01.2005

Olin aikeissa ostaa uutta wahia, ja Morley oli kummitellut jo aikaisemminkin mielessäni. Hieman heikon tarjonnan vuoksi päätin ottaa tietoisen riskin ja tilata Horsien thomannilta sokkona, kokeilematta. En ole kieliä kummempaa aikaisemmin Saksanmaalta tilannut, mutta homma toimi tällä kertaa mutkattomasti. Pistin tilauksen vetämään Sunnuntaina 2.01. ja vaikka välissä oli loppiaista ja viikonloppua, pedaali tuli tänään keskiviikkona.

Wahissahan on ns. Auto-return, eli jousi palauttaa polkimen ala-asentoon (matalaan päähän) kun jalka nostetaan pois. Jousisysteemi tuntuu fiksulta, ainoastaan jos poljinta pitää aivan alhaalla, se kytkeytyy pois päältä, mutta muuten tuo viive ei kytke laitetta pois päältä. Miinus perinteiseen kytkinratkaisuun on tietysti se, että pedaalin jättäminen tiettyyn asentoon soundia muokkamaan edellyttää sen päällä seisomista. Verrattuna muihin Waheihin (Dunlop, Ibanez) liikerata on melko pitkä, eikä kytkintä tarvitse varoa sen loistaessa poissaolollaan. Ominaisuus josta pidän. Nyt aivan uutena pienellä volumella soitettaessa kuuluu hieman jousen kitinää, ehkäpä tämä korjautuu ajan myötä.

Myös perinteiset potentiometrit on korvattu optisella tekniikalla. Niiden puolesta ei pitäisi ongelmia pitäisi tulla. Ulkoisesti Horsie on melko jämäkkä laitos, muovia on vain level-ja contour-potikoiden nupit.

Alkutunnelmia otin stratolla, lespalla ja philipsonin trankkukörmyllä.
"Horsie"-moodissa on melko syvä "sweep", ja jo tämä itsessään särön kanssa kuulostaa ketterältä. Cleanilla hieman vaisu, leveliä saisi olla enemmän. Soundi on melko pehmeä ja tasainen, vaikkapa perinteiseen cry babyyn verrattuna. Modernimpi. Ehkä hifimpi, tavallaan huono, tavallaan hyvä asia.

"Contour wah" on tila, jossa "contouria" ja wahin leveliä pääsee säätämään. Täältä löysin cleanille pienen ruuvailun jälkeen "Horsie"ta paremman clean-soundin, contourilla sain yläpäätä kirkkaammaksi. Retrojermuille ei voi varauksetta värkkiä suositella, klassista "the crybaby" kurnutusta ei tästä purkista irtoa. Aivan riittävän hyvä cleanillakin silti. Vaikka ei Vain tiluttelusta pitäisikään, on Morley silti varteenotettava vaihtoehto, ja herra taitaa enemmän käyttää kuitenkin modattua Dunloppia nykyisin.

Harmony-centralissa väitettiin että virtalähteen kanssa tulisi häiriötä, itse en ibanezin muuntajalla enkä fuel tankilla huomannut eroa patteriin.


+Moderni soundi
+Simppeli, varman oloinen, jämäkkä design
+ Ei periaatteessa kuluvia osia

-Hinta
- Moderni soundi (varauksella)
- Palautus, mikäli haluaa pitää wahia jatkuvasti päällä (sweet spot tms)
- Stevie boy:n kuva paketissa

Kirjoittanut hjukke 12.01.2005

            640×480  -  118 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

hjukke: Mauton sample osoitteessa http://koti.mbnet.fi/hjukke/wahidemo.mp3
Kimmo72: Mä luotan kanssa tohon. Sopivan loiva jotenki se wah. Vai miten sen oiken kuvailis. Ihan hienoa soundia sillä saa.
efunkelist: Kuluva osa saattaa olla kyllä se palautusjousi. Mulla oli joskus BadHorsie1 ja siitä napsahti vuodessa jousi poikki. Muuten hyvä wahi mutta tuo jousi on mielestäni huonosti suunniteltu, joku kierrejousijärjestelmä olisi varmasti parempi.
hjukke: Päivitän sen verran että värkki on nyt ollut neljä vuotta aikalailla aktiivisessa käytössä, saanut ulkokeikalla jopa vettä päälleen (no mistäpä sitä sinne sisälle hirveästi menisi) eikä mitään ongelmia ole tullut yhteisellä taipaleellamme!
hjukke: 5,5 vuotta & still going
hjukke: 7 vuotta, no problems. Saanut kaljaakin päälleen monasti.
hjukke: kymmenen vuotta ollut käytössä, toimii edelleen.

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti